Hozzávalók:
½ kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor (legalább 4 bár én nagyon édes szájú vagyok )
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola
Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe
tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)
Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a
túró rudat.
"Extrák": A masszába keverhetünk mazsolát, vagy egy
másik verzió: először csak a túrós massza felét simítsuk az őzgerinc formába,
kenjünk rá egy réteg lekvárt, majd fedjük be a maradék túróval.
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!