Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Hozzávalók (6 fős adag)

lasagnelap (szárazat szoktam használni és én lebbencsleves tésztát teszek bele olcsóbb és ugyan olyan ) 
60 dkg darált hús (borjú vagy borjú-sertés vegyesen)
3 közepes sárgarépa
1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
3 szál angolzeller ( ezt én kihagytam igy is baromi jo lett )
1 kis sűrített paradicsom
40 dkg darabos paradicsomkonzerv
fehérbor
só, bors, cukor
bazsalikom, oregánó
6 dkg vaj
6 dkg liszt
7,5 dl tej
parmezán ( trapista is megfelel )
szerecsendió
25 dkg mozzarella ( ezt is trapistával helyetesitettem )


A darált húsos ragut sokszor előző nap elkészítem. A lasagne jól melegíthető, ezért jó nagy adagot szoktam sütni, vacsorára mindig elfogy az egész. A hagymát apróra vágom, a zellerszárat felkarikázom. A sárgarépát apró kockákra vágom (lehet nagy lyukú reszelőn reszelni, én jobban szeretem, ha kicsit nagyobb darabokban van). Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, rádobom a hagymát, és megdinsztelem.

Hozzáadom a húst, és nagy lángon addig pirítom, amíg egyenletesen kifehéredik mindenhol. Beleteszem a zúzott fokhagymát, a sárgarépát és az angolzellert. Kevés fehérbort öntök alá, belekanalazom a kétféle paradicsomkonzervet. A zöldfűszerekkel, sóval, borssal és egy kávéskanál cukorral ízesítem.
Leveszem a lángot, és fedő alatt fél órát főzöm (ha túl sűrű, kevés vizet adok hozzá). Elkészítem a besamelmártást. A vajat megolvasztom egy edényben, és világosra pirítom benne a lisztet, leveszem a tűzhelyről, és állandó keverés mellett hozzáadom a tejet. Miután sikerült csomómentesre elkeverni (ha nagyon nem megy a dolog, akkor elő a botmixerrel), visszateszem, és felforralom. Miután felforrt, sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, és belekeverem a reszelt parmezánt ( trapistát ).
A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverés). Egy tepsibe kevés szószt merek, és elkezdem a rétegzést: tészta-besamel-darált húsos ragu. A legfelső réteg besamel legyen. A mozzarellát szeletekre vágom, és kirakom vele a lasagne tetejét.( én ide is trapistát tettem ) Addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirul (körülbelül 45 perc).
Mikor kisült hát az valami hatalmas izvilágu kaja lett belölle !!!!!!!!!!  Iszonyat finom lett , mondanom se kell ez is hipp-hopp alatt elfogyottttttt !!!!

Elég macerás de megéri megcsinálni :-) !!!

Címkék: lasagne

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu