Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Sólett!!!!!!!!!!   Iszonyat jo kaja pedig nem is csipem a babot!!!

Hozzávalók: 60-70 dkg nyers füstölt tarja, 40 dkg nagy szemű bab, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (legjobb a libazsír), 4 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, 10 dkg árpagyöngy.

A sóletet a legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. A szintén előre beáztatott babot és árpagyöngyöt levétől leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított és nagyon apróra vagdalt vöröshagymát, szétzúzott fokhagymát, és beleöntjük a cseréptálba. A babban kis fészket mélyítünk, és belefektetjük az előző nap hideg vízbe áztatott füstölt húst. Köré rakjuk az alaposan megmosott héjas, nyers tojásokat. Meghintjük pirospaprikával és borssal, ráöntjük a felolvasztott zsírt, és annyi vizet, hogy az egészet ellepje. A cseréptálat lefedjük, és hideg sütőbe téve, 15 percig takaréklángon, további 20 percig valamivel erősebb lángon, majd 3 órán keresztül közepes lángon sütjük. Ezután a sütőből kivesszük, villával óvatosan felkeverjük, a füstölt húst pedig kivéve belőle, felszeleteljük. A tojásokat meghámozzuk és félbevágjuk.

Tálaláskor a sonkaszeleteket és a tojást a bab tetejére helyezzük.

Ha nem cserépedényben készítjük, akkor lehetőleg vastag falú fazékba tegyük a hozzávalókat. Ilyenkor a sütőt elő lehet melegíteni, és a babon lévő víz kétujjnyival több legyen, mint amennyi ellepi. A fazék fedőjét alufóliával takarjuk le, hogy semmi illat, íz el ne illanhasson a fazékból.

 

Címkék: sólett

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu