Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ma van Édesanyám névnapja. Ha még élne, hazarohannék hozzá és elmesélném azt, ami bánt. Nem titkolnék el már semmit, ami nyomja legbelül a szívemet. És én tudom, hogy Ő megértene. Ha nem is adna mindenben igazat nekem, de meghallgatna, bólogatna szavaimra, keserű-édesen mosolyogna.De jó is lenne, ha még hazafuthatnék. Ó, Istenem bár még egyszer megtehetném. De már nem tehetem meg, hiszen már hét éve, hogy nincs közöttünk, hogy nincs mellettem, hogy elveszítettem, hogy meghalt. Nem érzem a hét évet, mintha csak tegnap lett volna, hogy utoljára találkoztunk. Ahogyan ott állt a kapu előtt és integetett... Aztán elment, egyetlen szó nélkül, nem tudtunk elbúcsúzni. Ma sem tudom, hogy mi lett volna jobb, ha el tudunk búcsúzni, avagy ez - a búcsú nélküli hirtelen távozás. Nem gondolkodom ezen. Az idősebbek, a bölcsek azt mondják - ahogy telnek múlnak az évek, már nem fog úgy fájni a hiánya, elhalványul az emlék. De ez nem igaz. Ma is úgyanúgy fáj, mint amikor ott álltam a temetőben - azon a novemberi napon. Iszonyúan hideg volt, jeges metsző szél fújt, az elmúlás szele...  Szomorú idő volt, mintha még az ég is siratta volna az én jóságos Anyámat. Aztán jöttek a hétköznapok, a napok, hetek, hónapok, évek. És mindig eszembe jutsz, nem felejtelek el. Sem az arcodat, sem a mosolyodat, de még az intő szavaidat sem. A mellény amit én kötöttem neked, amit még ma is őrzök, amit ha megszagolok érzem az "Anyu illatot", még ennyi év után is. Sokszor álmodom veled, ilyenkor tudom, hogy mellettem vagy, vigyázol rám - úgy ahogyan életedben tetted. Talán nem mindig tudtad megítélni, hogy helyesen cselekszel-e - dehát mindnyájan így vagyunk ezzel - de tudom, hogy minden tettedet a szeretet irányított. Sokszor rácsodálkoztam arra, hogy milyen szelíd és békés természeted van. Ahogyan Apát szeretted, soha el nem múló szerelemmel, ahogy minket nevéltél, ahogyan Annát imádtad. Annyi méltóság, szeretet, és ugyanakkor olyan alázat volt benned a szeretteid iránt - amit én még soha nem tapasztaltam, és soha nem láttam még asszonyt így szeretni - ahogyan Te szerettél Anyám.. Hazugság amikor azt mondják az emberek, hogy mindenki pótolható, hogy nincs pótolhatatlan ember. Ez nem igaz, mert belőled csak egy volt, és mindnyájunkból csak egy van, egyetlen lenyomat vagyunk a világmindenségben, egyetlen teremtett példány vagyunk Isten által.Már évek teltek el, és nincs kinek mondanom azt, hogy "Anyám". Hiányzol, kimondhatatlanul... Olyan jó lenne még egyetlen egyszer érinteni a  kezedet, megpuszilni, átölelni. De már nem lehet. Nem meghaltál, előrementél, mert Isten hazahívott. De egyszer majd újra találkozunk, és újra emlékezünk, ahogyan a lelkek emlékeznek... Most imádkozom, és gyertyát gyújtok érted. Szeretlek, szeretlek Anyám...

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Varga Katalin üzente 16 éve

Szia July!

Nagyon szép megemlékezés!

Csipike

Válasz

Spevi Éva üzente 16 éve

Szia kedves Judit!

Jót sírtam!
Mintha csak a lelkemből szóltál volna.
Én is hirtelen búcsúzás nélkül vesztettem el az édesanyámat, most január 5-én volt 6 éve.
Azt mondják, talán igaz is lehet, hogy akik hirtelen mennek el nekik jó, nincs szenvedés, " bírkózás " a halállal hónapokig, esetleg évekig.
Igen ez igaz, de az ittmaradtaknak szörnyű és tényleg ez lehet a vigaszunk egyedül, hogy nekik nem kellett szenvedniük.
Remekül fogalmaztad meg amit az ember érez, KÖSZÖNÖM!
Nekem is van olyan ruhadarab édesanyámtól amit időnként megszagolok és tényleg lehet érezni az Ő illatát még ennyi év után is.
Egyébként az én édesanyám Julianna és február 11-én van a szülinapja is, nekem ez most kemény hét volt!

Juditkám!
Ismeretlenül is fogadd együttérzésemet, tudom mit érzel!

Szeretettel üdvözöllek Éva

Ui: köszönöm a sokmindent amit az elmúlt időszakban küldtél nekem bosánat, hogy nem válaszoltam nem voltam gépközelben!

Válasz

István Halhóber üzente 16 éve

Nagyon szép emlékezés,köszönöm.

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

Nagyon szép emlékezés....köszönöm, hogy olvashattam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Fogadd együttérzésemet, könyeket csaltál a szemembe nagyon szép szeretet teljes megemlékezés.

Válasz

Rné Magdi üzente 16 éve

Nagyon szép sorokat irtál Édesanyádról,én is meghatódva
olvastam el.Juditka ,akit szeretünk,azt soha nem felejtjük el.
"Hagyjuk a holtakra a dicsőség halhatatlanságát,
de az élőknek adjuk meg a szeretet halhatatlanságát."
Rabindranath Tagore

Válasz

Bernáth Mihályné üzente 16 éve

Szia July! Mélységesen együttérzek Veled. Most könnyes szemmel irok! Ugyanezt érzem én is Az én Anyukám 2oo6 jan 1-én ment el , Vele voltam mert már beteg volt és 96 éves.De amikor elment éppen nem voltam Vele, mert haza szaladtam és a Nővérem volt Vele! Éppen indulni akartam ujjév reggelén vissza Hozzá amikor jött a talafon hogy baj van!! Azóta is ugyanazt érzem mint Te.! Nem tudtunk elbucsuzni, csak annyira, hogy holnap jövök, aludj jól Mama!! És Ő elaludt!! Örökre!. Szóval ennyi ! Én is sokat álmodom rola, ha bemegyek a szobájába, ami már át van rendezve, odamegyek az ágya helyére és mondom Szia Mamma!! Nekem is mondták, hogy szép időt élt meg, de ez nem igy van!! Anya csak egy van és potolhatatlan akár mennyi idős!! Nagyon nagyon hiányzik!!

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Fogadd együttérzésemet. Írásoddal könnyeket csaltál a szemembe. Gyönyörű megemlékezész írtál édesanyádről, kiérződik belőle a nagy-nagy szeretet.

Válasz

Ené Bakos Irén üzente 16 éve

Sajnos a szüleim már nincsenek közöttünk, hiányoznak és nem halványul az emlékük. Én sem tudtam elbúcsúzni tőlük, olyan hirtelen jött a haláluk. Ennek éppen 20 éve, de még most is fáj Igazad van a szülők pótolhatatlanok, nagyon szerettem őket. Hiányukat ilyen meghatóan nem tudtam volna megfogalmazni, pedig ugyan azt érzem, amit Te. Köszönöm ezeket a sorokat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Olyan szépen írtál Édesanyádról, hogy könnyet csalt a szemembe...
Judit, azt mondják, hogy amíg valakire emlékezünk, felidézzük őt, addig nem hal meg igazán, hanem bennünk él tovább. Lehet, hogy közhelynek tűnik ez, de nem annak szántam. Együttérzek veled.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu