Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

2009 11. 26.

 

Életem folyamatosan változik, ahogy én magam is változom. A napokban egy új munkalehetőséget ismertem meg. Eleinte kétkedéssel fogadtam, nem hittem, hogy ez jó ötlet lenne, de aztán egyre jobban megerősödött bennem az az érzés, hogy ebben az élethelyzetben ez a legjobb megoldás, amit találhatok. Ha eljön az ideje, hogy tovább lépjek, akkor megbánás nélkül meg fogom tenni azt, de addig is élvezem az életem minden percét, és örömmel elfogadom az új lehetőségeket, mert méltó vagyok rá.

Azt is megértettem, hogy milyen romboló hatással van az ordítozás, a kiabálás és a verés a gyerekekre. A magam bőrén tapasztalhattam meg ezt, és most már felismertem a hibát, így már ki tudom javítani. Mert hibáinkat csak akkor tudjuk kijavítani, ha előbb felismertük őket - és gyakran ez a legnehezebb része az egész folyamatnak: a felismerés.

Most már tudom, hogy a szeretetnél nincs nagyobb erő. Tudom, mert megtapasztaltam. Ezt tanította Jézus is, a saját élete példájával: a szeretet soha nem hal meg, ha megölik, akkor is feltámad, és örökké él. A szeretet az univerzum összetartó ereje. Minket, embereket is ez az erő tart össze, bármennyire tiltakozna is ez ellen az elménk... Az én és a te, a belső világom és a külső világ különállása csak az elme játéka, egy illúzió, ami már-már létezik. Szinte ott van, de még sincs ott. Valószínűnek látszik, ám valójában teljesen lehetetlen: nem létezik. Az egyetlen létező dolog, a végső valóság a szeretet. Minden más ide vezethető vissza, innen veszi a kezdetét. És ide is tér vissza. A kezdet és a vég...

 

network.hu

 

 

Osho mindennapra:

 

24. Belső tartás

 

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned.

 

Minden egyénnek tudatosnak, ébernek és figyelmesnek kell lennie, kísérleteznie kell az élettel, hogy rájöjjön, mi a jó neki. Minden, ami békét, nyugalmat, üdvöt ad, közelebb visz a létezéshez és annak végtelen harmóniájához - az jó. És minden, ami konfliktust, boldogtalanságot, fájdalmat okoz - az rossz. Ebben senki sem dönthet helyetted, mert minden egyénnek megvan a saját világa, a saját érzékenysége. Egyediek vagyunk. Ezrét a formulák nem fognak működni. Az egész világ ezt bizonyítja.
Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most.
Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen belső tartásra tettek szert. Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez elég.

Osho

Címkék: napló osho

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu