Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Kerüljék el a nagyvárosok kiemelten forgalmas negyedeit, bevásárlóközpontjait és fokozott körültekintéssel járjanak el a turisták által leginkább látogatott műemlékek megtekintésekor.

1. Beutazás Az országba történő belépést megelőzően magyar állampolgároknak vízum felvétele szükséges, amelyet turistáknak maximum 6 hónapos tartózkodásra ad ki a budapesti indiai nagykövetség. Fontos tudnunk, hogy az indiai hatóságok nagyon szigorúan lépnek fel a vízumban meghatározott tartózkodási időt túllépőkkel szemben, az esetenként börtönbüntetéssel is járhat.Bajbajutott utazó Delhiben a magyar nagykövetséghez, Kalkuttában és Chennaiban tiszteltbeli konzuljainkhoz fordulhatnak segítségért. (címek és telefonszámok a Külügyminisztérium honlapján találhatók).

2. Kötelező védőoltás nincs, azonban az ország egyes, nagyvárosoktól távoli részeibe utazóknak tanácsos egyes oltásokat felvenni (tífusz, kolera, hepatitis a és b). A malária veszélye vidéken, meleg és párás éghajlatú területeken fokozottabban fennáll (erre vonatkozóan javasoljuk a szakorvossal történő előzetes konzultációt). Az ismétlődően előforduló kolera, valamint az emésztőrendszeri hurutos megbetegedések ellen legjobban a higiéniai szabályok szigorú betartásával lehet védekezni.

3. Közlekedés A magyar utazók többsége légi úton érkezik Indiába, általában Európából a négy legnagyobb város egyikébe (Újdelhi, Mumbai, Kalkutta, Chennai). Az országban európai értelemben vett autópálya nem létezik, a nagyvárosokból kiinduló autóúthoz hasonló néhány rövid útszakasz kivételével általában egysávos, gyakran rendkívül rossz állapotban lévő utak jellemzőek. Hegyvidéki üdülőhelyek azonban ennek ellenére közúton is jól megközelíthetők.

Az országon belüli közlekedés légi, vasúti illetve közúton történhet. Az indiai vasúti hálózat jó, a jegyek foglalása számítógépes rendszeren keresztül történik, ezért nagyrészt megbízható, viszont a vonatok zsúfoltsága miatt célszerű időben gondoskodni a menetjegyről (a nagyobb pályaudvarokon működik egy ún. "foreigners" pénztárablak, ahol külön kvótából árusítják a menetjegyeket). Esetenként jelentős késésekkel is lehet számolni. Igaz ez az aránytalanul drága belföldi légi közlekedésre is, melynek kiterjedt hálózata nagyrészt lefedi a turisták által leginkább látogatott helyeket. A közlekedés biztonságának szintje, a karbantartás hiánya és a nem megfelelő felszereltség gyakran balesetekhez vezet. A számtalan utazási iroda rendkívül széleskörű utazási és túra ajánlattal fogadja az idelátogatókat.

top7.hu

Címkék: india tippek

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu