Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mottó:                                                                    http://www.zircibaptista.hu/angoltabor/images/kapcsolat.jpg        

"Aki kell,
az kell,
nem azért: amilyen, hanem
annak ellenére , hogy bármilyen."

(Simonyi Imre )

“Akkor szeress, amikor legkevésbé érdemlem. Mert akkor van rá nagy szükségem.” (kínai közmondás)

Ha szeretünk valakit, elgyengülünk. Kiszolgáltatottak leszünk. Megalázhatóak. Gyakran vesztesek is. Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem "vérre megy", erősebbnek tűnik... Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki: gyengévé... És, mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret. Még akkor is, ha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz a boldogtalanabb.
 


A kiválasztottság érzése jelen van például minden szerelmi kapcsolatban, mert a szerelem már meghatározásánál fogva is, nem megérdemelt ajándék. Az az igazi szerelem jele, ha érdem nélkül szeretnek.
  Milan Kundera



Az igazi szeretettel kapcsolatban azt a tényt a legnehezebb elfogadni, hogy szabaddá tesz. A szeretet gyökeret kínál az embernek és szárnyakat.
  John Powell



Mi van az emberek között?... Maga nem tudja még, hányféle kapcsolat van, az emberek négy-öt fogalommal gondolkoznak, van barátság, szerelem, rokonszenv, bizalom... De van más is, aminek nincsen neve. Van titkosabb és érthetetlenebb kapcsolat is, ami nem barátság, nem is szerelem, s mégis olyan forró és eleven, hogy nem lehet kitérni előle.
  Márai Sándor




Embert emberhez kapcsol barátság, hála, szeretet, szerelem, szenvedély, érdek, gyűlölet, kíváncsiság, bosszúvágy, tunyaság, a nehézkedés törvénye, közöny. Vagy: ezek szerelmesek, ezek barátok, ezek unják egymást, ezek még tisztelik egymást. De akad e lehetőségeken kívül számtalan olyan kapcsolat még férfi és között, melyek menthetetlenül összekötik őket, s nem lehet névvel nevezni, nincs oka, miért vannak hát együtt, holott, szemmel láthatóan és minden jel szerint, kézzel-lábbal rugaszkodnának el egymástól, ha tehetnék. Van valamilyen ultraviolett-skálája is az emberek között az érintkezésnek, vannak emberi állapotok, melyeknek a nyelv szegénysége, tunyasága nem adott még elnevezést. Férfi és viszonyát általában leöntjük azzal a generálszóval, hogy szerelem. De van más is férfi és között, mint szerelem és barátság.
  Márai Sándor



"A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik igazán hálás legyél érte."

( Gabriel García Marquez )


"Az ember csinálja is azt, ami történik vele. Csinálja, hívja magához, nem engedi el azt, aminek meg kell történni. Ilyen az ember. Akkor is megteszi, ha rögtön, első pillanattól érzi és tudja, hogy amit tesz, végzetes. Tartják egymást, az ember és sorsa, idézik és alkotják egymást. Nem igaz, hogy a végzet vakon lép életünkbe, nem. A végzet az ajtón át lép be, melyet mi tártunk fel, s magunk előtt tessékeltük a végzetet. Nincs ember, aki elég erős és okos ahhoz, hogy elhárítsa szóval vagy cselekedettel azt a balsorsot, amely vastörvénnyel következik lényéből, jelleméből." ( Márai Sándor )

Címkék: idézet kapcsolat

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kakuk Évi üzente 14 éve

Ezt most találtam:

"Az életben nem minden igényel magyarázatot.
Nem a mi feladatunk, hogy bármit is elmagyarázzunk másoknak.
Minden, ami mély, mindig megmagyarázatlan.
Az, amit meg tudsz magyarázni, nagyon felszínes.
Vannak dolgok, amiket nem tudsz megmagyarázni.
Ha szerelmes leszel valakibe, hogyan magyarázod meg,
hogy miért lettél szerelmes?
Minden válaszod ostobán fog hangzani: az orra miatt,
az arca miatt, a hangja miatt.
Ezek a dolgok mind említést sem érdemelnek - de
valami van abban a személyben.
Azok a dolgok feltehetően részét képezik annak,
amiért szereted őt, de az a “valami” mindennél nagyobb.
Az a valami több mindennél."

*

Ne magyarázkodj!
Osho

Válasz

Kakuk Évi üzente 14 éve

A süni mese jutott az eszembe...

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu