Kis türelmet...
A bio-, illetve organikus élelmiszer ellenőrzött ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően előállított termék, amely rendelkezik az ellenőrző-tanúsító szervezet tanúsítványával és a termékcímkéjén megtalálható az ellenőrző szervezettől származó jelölés.
A jelölésben megtalálható:
Az élelmiszer előállítás egyetlen szakaszában sem szabad genetikailag módosított szervezeteket alkalmazni.
A kártevők elleni védekezésben a hangsúly a megelőzésen, a biológiai és fizikai módszereken van. Az ökológiai gazdálkodásban nagy technológiai fegyelmet, szigorú szabályokat kell betartani.
A biotermékek nem tévesztendők össze azonban más olyan élelmiszerrel, amelyek nevükben, csomagolásukon, vagy reklámozásukban megtévesztő és megfoghatatlan jelzőket, utalásokat hordoznak (pl. különböző „bio”, „öko” előtagokkal ellátott elnevezések, „környezetkímélő”, „természetes”, „natúr”, „reform” jelzők).
Mivel a bio élelmiszerek nem tartalmaznak vegyszer-, és gyógyszer-maradványokat, illetve mesterséges adalékanyagokat, ezen anyagok bármelyikével szembeni érzékenység, allergia esetén fogyasztásuk kedvező.
Forrás: www.oeti.hu
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!