Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 A CD ill. DVD író lehet a számítógép házon, laptopon belül vagy csatlakoztatható hozzá kívülről is.

Hogyan is működik? 

 A CD-kre, s a DVD-kre is digitális formában kerülnek az adatok egy belülről induló csigavonal mentén, melyet kinyújtva a CD esetében 5700 méteres szálat kapnánk. A DVD lényegében csak annyiban tér el, hogy a szál még vékonyabb, így még több tekerhető fel belőle a korongra. A csigavonalat hivatalosan tracknek vagy magyarul sávnak nevezik.

A sávra felírt digitális adatot egy fémrétegbe égetik vagy nyomják bele, így alakulnak ki a normál magasságú landek és közöttük a mélyebb pitek. A kétféle felület találkozása – vagyis pit-land váltás – számít logikai egyesnek. Ha nincs váltás, hanem folyamatos a pit vagy a land, akkor logikai nullákat érzékel a lézer és a mögé bújtatott elektronika.

A CD és DVD között jelentős szerkezeti különbség van. Ugyan mindkét lemez döntő többségét átlátszó polikarbonát teszi ki, a CD esetében a teljes réteg az adathordozó felület alatt található, felülről csak egy vékony lakkréteg védi. A DVD esetében két, egyforma vastagságú polikarbonát lemez között, nagyobb biztonságban leledzik az adatot tároló vékony fémfelület.

Címkék: CD dvd periféria írás

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu