Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Klára blogja - 2007. október

Sej-haj, micsoda, égi talyiga

hogy az Isten csudájába került az oda? -69119_608378_normal

- mondja a nóta ! Bizony ez jutott eszembe, mikor meghallottam, mekkora hatalmas nagy repülõgépet gyártottak,  hogy az még fel is fog szállni a nagy magasba, dacolva a gravitációval s a józan ésszel!68772_223685_normal

Október 15-én adta át az elsõ A380-as utasszállító repülõgépét az Airbus s tegnap, okt. 25-én meg is tette elsõ útját Szingapúrból Sydneybe, 7 és fél óra alatt. Méretei lenyûgözõek! A kétszintû gép legalább 471, legtöbb 853 utast tud egyszerre átröpíteni a föld egyik felébõl a másikba.

Címkék: repülőgép Óriás

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Ha majd sikerül ezzel a technika csodájával repülnöd, kérlek, számolj be róla!Előzmény: Magoca, 2007-10-26 22:08Szia Hát ez hatalmas repülő. Én sokat repülök -hamarosan megint elszállok Londonba- mindig csodálkozom, hogy annyi emberrel hogy tud olyan könnyedén felszállni a gép és fenn maradni.Hú  és ez az új masina 853 utassal !!!!!!!! Hát az hatalmas lehet ! Lehet hogy még én is utazom vele?

Tovább 

Biztosan hallottatok már luxus utazásokról, luxus szállodákról, palotákról, autókról, stb., de én most olyat mondok, amire  még nem is gondoltatok! Vagy mégis? -  Ma olvastam az interneten, hogy a nemrég elhúnyt csodálatos tenor, Luciano Pavarotti rákbetegsége olyan sokba került, hogy számlája 11 millió eurós minuszban van, pedig nem indult földhözragadtan ennek a betegségnek! Korábban 30 és 200 millió közöttire becsülték vagyonát.- Na mostmár! Eddig azt mondták, hogy az ember a rokonait nem, viszont a barátját megválogathatja.

Címkék: betegség biztosítás

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Biztosan ilyen idős ember is van, aki a háziorvost társalkodónőnek tekinti. S azt is el tudom hinni, hogy ez idegesíti  őket. Még egy kiadós influenza fertőzést is megreszkíroz pár mondat kedvéért. - De azért ne vezessenek be vizitdíjat, hogy ezt elkerüljék! Tulajdonképpen nem is annyira a vizitdíjról van szó, hanem arról, amit ez még magával fog hozni, egy komolyabb betegség esetén, amikor addig fogják fejni a szerencsétlen beteget, meg a hozzátartozóit, ameddig csak lehet. Ez a felháborító. - Tapasztalataim szerint, hallomásaim alapján kezdek arra gondolni, hogy a zsebbecsúsztatások nem csökkennek, hanem gyarapodnak. Óriási várólisták vannak, s ahhoz, hogy a beteg hamarabb kezelésre kerüljön, jobban a zsebébe kell nyúljon.Előzmény: Humanitaria, 2007-10-28 20:27Csupán egy gondolat: szerintem a vizitdíj maga nem okozna komolyabb problémát, hiszen máris elérte célját: kevesebben mennek ok nélkül az orvoshoz. Bizony én számtalanszor tapasztaltam, hogy idős emberek, akik egyedül élnek, azért látogatták meg minden héten a háziorvost, mert úgy gondolták, hogy ő legalább meghallgatja őket. Közben az orvos is ideges volt, mert nem akarta megbántani őket, és a valódi betegek is, mivel sokkal több időt kellett várakozással tölteniük a rendelőkben, mint amennyi szükséges lett volna. Előzmény: vetmed1958, 2007-10-25 09:02Nem szeretném hosszura nyújtani mondandómat - teljesen egyetértek minden sorával irásodnak. Mivel engem is keményen érint a human egészségügy - vizitdíjak - mellette még a gyógyszerköltség - egyet tudok mondani....MINDENKI GONDOLJA ÁT - és ha lehet ismerőseivel is beszélje meg szép csendesen - HOGY HOVÁ KEL A NAGY  X  BEHUZNI !!!!  MOST  NEM A FIDESZ és MSZP versengéséről van szó - hanem RÓLUNK - s ezt ideje lenne észre venni kedves honfitársaink.!!!BETEGSÉG NEM VÁLOGAT - egyaránt megbetegiti bal - és jobboldalinak mondottat.....gondolom én???!!!Mindenkinek további jó egészséget...és bölcsességet. 

Tovább 

Edd meg szépen a spenótot, hogy nagyra nõhess! - mondogatták drága szüleink, meg mi is drága gyermekeinknek. Aztán vagy elfogyott az a spenót, vagy zöldre festette  a kis utód a szoba falát.

De, valamitõl nagyra nõttünk! S hogy mitõl nõ nagyra a Mont Blanc?

A francia Alpokban lévõ gyönyörû Chamoni síparadicsomban a hétvégén tartott közgyûlésen a földmérõk arra a megállapításra jutottak, hogy az utóbbi két évben a Mont Blanc 2,15 méterrel lett magasabb, ugyanakkor terjedelmében is nõtt.

Címkék: jég klímaváltozás

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Ez nagyon érdekes! Eszembe sem jutna, hiszen nálunk a Kékes már 1 méterrel alacsonyabb, mint volt, amikor mi tanultuk a földrajzot. :((( Egyébként erről Vajda János verse jut eszembe: "Mint a Mont Blanc csúcsán a jét, minek nem árt se nap se szél..."

Tovább 

Családanyaként mindég arra törekedtem, hogy lehetõleg a legegészségesebben etessem családom tagjait. Mindég elolvastam mindenféle jó tanácsot. Meggyõzõdésem, hogy nagyon sok függ egy anyuka fõztjétõl. A család éhesen hazajön és jóízûen megeszi, amit a mama az asztalra tesz. Hosszú éveken keresztül! Márpedig ez sokat nyom a latban. Egészség-betegség a tét! - És most jön a bökkenõ! Évekkel ezelõtt meggyõztek arról, hogy ne zsírt, ne vajat, mert.... Nem magyarázom, mert mindenki ezt olvasta.

Címkék: egészség margarin vaj

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Igazad van Tamás! Azon azért elgondolkodhatunk, hogy ha büntetik a reklámozókat a falcs reklámklippekért, akkor a tudományos megmagyarázók nem pont ezt érdemelnék? Okos érvekkel dobálóznak, mi meg azt sem tudjuk, kinek higgyünk?! Teljesen bolondot csinálnak belőlünk, mi meg hagyjuk. Vagy nem? Hagyjuk, hogy beszéljenek? S ha a végén megbetegszünk, van mire fogni!Előzmény: ktstilus, 2007-10-22 21:30Helló !  Ez  a  dolog  igen  érdekes , de  egyúttal  teljesen  hiábavaló  is.   Egyrészt  az  egészséges  táplálkozás  fontos  és nem  elhanyagolható  szempont.  Másrészt  pedig  nézzük  meg  egy  ilyen  kérdés  elő-  és  utóéletét,  ilyen volt  a  tojás  és  koleszterin  esete. Azt  a  képet  kaptuk  egyrészt , hogy  káros  és  tudományosan  bebizonyított  tény.....Majd,   abban  a  pillanatban ,  amikor  pedig  valamelyik  multi ,  vagy  gazdaságikör   érdekeit  sértette,  vagy  egy  másik  érdekszféra  veszélyeztetve  látta  a  profitját, mindjárt  tudományosan  alátámasztották  nekünk,  hogy  a  tojásfogyasztás  mennyire szükségas  a  szervezetünk  számára....Ezt  és  hasonló  történeteket  30 oldalas  esszében  taglalhatnám  itt de  szerintem mindenki  belátja , hogy  ez  teljesen  felesleges.  Minden  tiszteletem  a   fitnes  guruké  itt  is  emlithetnék  hölgyek  és  úrak   neveit,  de  az  egészséges  oldalt  itt  is  kiegészíti  a  minnél nagyobb  profitszerzés  és  haszon  hajhászás  ,  mint  az  napjainkban  olyan  fontoss  és  szinte  kötelező  érvényűvé  avanzsált elő.Tamás 

Tovább 

Mackó koma sétára indult múlt hét szombatján. Bandukolt-bandukolt, gondolataiba mélyedve. Már épp a Danner Summit hídon ment keresztül (Truckee), amikor csendes magányából két eszeveszetten száguldó autó robogott el mellette. Macink úgy megijedt, hogy leugrott a hídról. 63812_410135_normalSzerencsére sikerült megkapaszkodnia a híd lábában. Az autósok látták, mi történt s fel is fedezték a kapaszkodó mackót. Riasztották az illetékeseket, akik felmérvén a helyzetet, úgy döntöttek, hogy szombat este lévén már nem sokat tehetnek, visszajönnek másnap, vasárnap reggel.

Címkék: baleset híd medve

Utolsó hozzászólás

Bükki Gy. Cecilia üzente 14 éve

Most ertem a Blog-odhoz.! ? Kisse megkesve , de elolvastam mindket tortenetet!
Koszonom!!

Tovább 

Mi a mûvészet? Amikor valakinek ötlete támad csinálni valamit egy olyan dologból, ami mellett más elmegy és rá sem néz. Meg sem fordul a fejében, hogy esetleg azért a valamiért lehajoljon és felvegye. S akkor jön Õ, az ügyeskezû, akinek a fantáziája már dolgozik, már látja a semmiben azt a szépet, amit meg fog valósítani.63097_716447_normal

Idén, okt. 8-án nyílt meg öt ügyeskezû asszony kiállítása a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Mûvelõdési házban. Olyan anyagból csinálnak gyönyörû kis díszeket, játékokat, amit mások eldobnak.

Címkék: csuhé szalma

Utolsó hozzászólás

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló !  Remek kiállítás  lehetet,  valószínűleg  egy  érdekes  népművészeti  megmozdulás. Szép  és  igazán  remek kinálatott láthattam. Nincs  is  más mint hogy  a  művészeti hítvallásom  egyik  példamondatával  megerősítsem  ezen  dolgokat:  "  Az  igazi  művészet   sohasem  eröltetett  művi  és  nem   agyon terhelt. A  művészet  belső  érzés,  késztetés  ,  letisztult  és  egyéni  mint  maga  a  természet....."  Ezek  az  anyagok  a  természetből  eredve,  eredendően  természetes anyagok  és   mint  alkotások, természetesen  egyediek. szia  Tamás 

Tovább 

Ma már rengeteg fajta gyöngyöt lehet vásárolni. Hobby boltok, rövidáru üzletek hatalmas választékkal rendelkeznek.

A gyöngy nagyon régóta kedvelt díszítõ eleme volt a nõknek. Használták ruhára, nyakba, hajba, még cipõre is. Lehetett táncos, ünneplõs, babonás. Erdélyben a 20.sz. közepe táján a kislányok már 2-3 éves korukban viseltek 3-4 soros aprószemû gyöngysort. 7-8 éves korukban már 5-10 sorsost, 15 évesen 15 sorost, idõsebb asszoyok már csak 5-10 sorost.

Címkék: Gyöngy dísz szórakozás

Tovább 

Nemrég egy érdekes cikk jelent meg a National Geographicban azzal a címmel, hogy ?Szomjhalál fenyegeti Kínát??. A 70-es években 3 méterre, a 90-es években 200 méterre, míg ma 400 méter mélyre kell lefúrni az Észak-Kínai síkságon ahhoz, hogy tiszta vízhez juthassunk. Ez nagyon komoly és szomorú adat. Mirõl is van szó?61997_571681_normal
Az Észak-Kínai síkság nagy szerepet játszott Kína történelmében. Jó termõtalajjal rendelkezik, viszont az idõjárás teljesen kiszámíthatatlan.

Címkék: ivóvíz kína szennyezettség

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Igazad van, Kína s a problémáik messze vannak, bár közelebbről érint minket, mint gondolnánk. Így is nagy a kínai invázió, de ha nem tudnak megélni saját hazájukban, útnak indulnak s jönnek, jönnek egyre közelebb!Előzmény: agnia, 2007-10-11 20:27Nagyon sajnálatos, de tudod, ami most itthon történik, a mi országunkban, a mi életünkkel, az engem  most jobban izgat, mint kína problémái.

Tovább 

Az erdélyi Nagyszeben 2007-ben, Luxemburg mellett, Európa Kulturális Fõvárosa .
Nagyszeben a Fogarasi havasok lábánál fekszik, gyönyörû környezetben. 1192-ben említik elõször, Cibin néven. A várost II. Géza magyar király alapította, szászokat telepített oda. Hamarosan az erdélyi szászok kereskedelmi és szellemi központja lett. Szabad királyi várossá lett nyilvánítva. 1442  március 25-én  a város mellett verte meg Hunyadi János Mezid bég török seregét.60611_455952_normal Az erõs fallal és 40 bástyával védett várost a török nem tudta bevenni.

Címkék: Kultúra Nagyszeben erdély

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

 Nem tudom, hány éve jártál Szebenben. Ez a felújítás 2003-ban kezdődött, három évig tartott. Most nagyon szép a város! Ha még járto arrafelé, feltétlenül menjetek fel Paltinisra. Ezt az üdülőhelyet régen a gazdag szászok építették. Gyönyörű a környéke. Ennivaló, ahogy annakidején a fiam mondta. Lépten-nyomon szedni lehet valamit: szamócát, málnát, gombát, piros-, vagy fekete áfonyát!Előzmény: agnia, 2007-10-07 18:44Pár éve én is jártam itt. Akkor még hagyományos, filmes géppel fotóztam, így nem tudok képet betenni. Nincsenek beszkennelve. Nagyon tetszik az összeállításod. Köszönöm, hogy megosztottad velem.

Tovább 

?Bazi nagy buli? volt múlt hét szombatján Székesfehérváron, de nem csak itt, hanem több helyen a megyében. Csuda jó idõ volt, rövid ujjúban lehettünk egész nap. Városunk megtartotta a lecsófesztivált, amihez bölcsen bevártuk,hogy a paradicsom a lehetõ legdrágább legyen. Bolond is tud jó lecsót fõzni, ha van hozzá bõven hozzávaló! De, ha már kilója súrolja a 400 forintot, akkor már majdnem mûvészet. Derék atyánkfiai neki is ugrottak serényen a munkához. Az asszonyok a belevalókat, a férfiak pedig a tûzifát aprították serényen.

Címkék: buli lecsó vígasság

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Szia Tamás! Tényleg nagyon jó volt a buli s az idő pláne! Sajnos az ember nem tud mindenhova elmenni, Pákozdon én sem voltam, Csákváron sem, de az ember elképzeli, milyen is lehetett. A lecsófesztiválon viszont ott voltam, élveztem a forgatagot. - Az előbb olvastam el egy régebbi leveled, amire akkor azt hiszem, nem reagáltam. Én is dekoratőr voltam, jobban-mondva kirakatrendező-dekoratőr. Biztosan sok közös témánk lenne! - Kellemes hétvégét kívánok!

Tovább 

A világ legkövérebb embere


A kövérség pont olyan nagy baj és betegség, mint a túlzott soványság. Sajnos rengeteg kövér embert lehet látni, szomorú, hogy a fiatalok között is sokan vannak.  Sokszor az utcán elmegy mellettem egy-egy kislány, aki testesebb, mint egy több gyereket szült anya. Ezeknél az embereknél nem hivatkozhatunk a divatdiktátorokra, de a reklámra igen. Rengeteg édességet, nassolnivalót reklámoznak azon a címen, hogy ?csak bekapod és elnyomja az éhségedet?.

Címkék: betegség kövérség

Utolsó hozzászólás

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

Szegény:(

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu