Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Családanyaként mindég arra törekedtem, hogy lehetőleg a legegészségesebben etessem családom tagjait. Mindég elolvastam mindenféle jó tanácsot. Meggyőződésem, hogy nagyon sok függ egy anyuka főztjétől. A család éhesen hazajön és jóízűen megeszi, amit a mama az asztalra tesz. Hosszú éveken keresztül! Márpedig ez sokat nyom a latban. Egészség-betegség a tét! - És most jön a bökkenő! Évekkel ezelőtt meggyőztek arról, hogy ne zsírt, ne vajat, mert.... Nem magyarázom, mert mindenki ezt olvasta. - Aztán a napokban a következő e-mailt kaptam:

Van benne igazság!
 

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?

Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.

A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.

 A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint. A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.

A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.

A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.

A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.

Csökkenti az immunrendszer reakcióját.

Csökkenti az inzulin reakcióját.

65141_816289_normal

Mi a véleményetek? Miket tudtok ezzel kapcsolatban? - Teljesen összezavarják az embert!

 


 

Címkék: egészség margarin vaj

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Demeter Klára üzente 17 éve

Igazad van Tamás! Azon azért elgondolkodhatunk, hogy ha büntetik a reklámozókat a falcs reklámklippekért, akkor a tudományos megmagyarázók nem pont ezt érdemelnék? Okos érvekkel dobálóznak, mi meg azt sem tudjuk, kinek higgyünk?! Teljesen bolondot csinálnak belőlünk, mi meg hagyjuk. Vagy nem? Hagyjuk, hogy beszéljenek? S ha a végén megbetegszünk, van mire fogni!Előzmény: ktstilus, 2007-10-22 21:30Helló !  Ez  a  dolog  igen  érdekes , de  egyúttal  teljesen  hiábavaló  is.   Egyrészt  az  egészséges  táplálkozás  fontos  és nem  elhanyagolható  szempont.  Másrészt  pedig  nézzük  meg  egy  ilyen  kérdés  elő-  és  utóéletét,  ilyen volt  a  tojás  és  koleszterin  esete. Azt  a  képet  kaptuk  egyrészt , hogy  káros  és  tudományosan  bebizonyított  tény.....Majd,   abban  a  pillanatban ,  amikor  pedig  valamelyik  multi ,  vagy  gazdaságikör   érdekeit  sértette,  vagy  egy  másik  érdekszféra  veszélyeztetve  látta  a  profitját, mindjárt  tudományosan  alátámasztották  nekünk,  hogy  a  tojásfogyasztás  mennyire szükségas  a  szervezetünk  számára....Ezt  és  hasonló  történeteket  30 oldalas  esszében  taglalhatnám  itt de  szerintem mindenki  belátja , hogy  ez  teljesen  felesleges.  Minden  tiszteletem  a   fitnes  guruké  itt  is  emlithetnék  hölgyek  és  úrak   neveit,  de  az  egészséges  oldalt  itt  is  kiegészíti  a  minnél nagyobb  profitszerzés  és  haszon  hajhászás  ,  mint  az  napjainkban  olyan  fontoss  és  szinte  kötelező  érvényűvé  avanzsált elő.Tamás 

Válasz

Kóródy Tamás üzente 17 éve

Helló !  Ez  a  dolog  igen  érdekes , de  egyúttal  teljesen  hiábavaló  is.   Egyrészt  az  egészséges  táplálkozás  fontos  és nem  elhanyagolható  szempont.  Másrészt  pedig  nézzük  meg  egy  ilyen  kérdés  elő-  és  utóéletét,  ilyen volt  a  tojás  és  koleszterin  esete. Azt  a  képet  kaptuk  egyrészt , hogy  káros  és  tudományosan  bebizonyított  tény.....Majd,   abban  a  pillanatban ,  amikor  pedig  valamelyik  multi ,  vagy  gazdaságikör   érdekeit  sértette,  vagy  egy  másik  érdekszféra  veszélyeztetve  látta  a  profitját, mindjárt  tudományosan  alátámasztották  nekünk,  hogy  a  tojásfogyasztás  mennyire szükségas  a  szervezetünk  számára....Ezt  és  hasonló  történeteket  30 oldalas  esszében  taglalhatnám  itt de  szerintem mindenki  belátja , hogy  ez  teljesen  felesleges.  Minden  tiszteletem  a   fitnes  guruké  itt  is  emlithetnék  hölgyek  és  úrak   neveit,  de  az  egészséges  oldalt  itt  is  kiegészíti  a  minnél nagyobb  profitszerzés  és  haszon  hajhászás  ,  mint  az  napjainkban  olyan  fontoss  és  szinte  kötelező  érvényűvé  avanzsált elő.Tamás 

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

Szia!Szerintem azt kell enni. amit megkivánsz, mert ha azt nézed mit ehetsz ami igazán egészséges akkor éhen maradsz mert az a SEMMI. 

Válasz

Demeter Klára üzente 17 éve

Köszönöm hozzászólásaitokat. Kiváncsi voltam rá, ki hogy reagál. Úgy látom, mindenki egyformán bizonytalan, sikerült minket kizökkenteni meggyőződésünkből. Igazatok van, úgy is hiába próbálunk "okosan enni", azt kell megegyük, amit elénk tesznek.

Válasz

Dr. Csapláros György üzente 17 éve

Kedves Frumozók!Igazán nem akarok mélyen belemenni a témába, de koromnál és foglalkozásomnál fogva egyetértek Csillával. Igaz, szeretném kiegészíteni rögvest nem elég egy komponenst kiemelni ettől sokkal szélesebb látókörrel kell nézni a táplálkozásra - de ha már egy-két dolgot helyére teszünk talán tettünk egészségünk megóvása érdekében.Azt hogy milyen élelmiszert eszünk meg gyanutlanul, nos erre nem kívánok kitérni mert messzire vezetne - s vajon elgondolkodot már azon valaki vajon miért épp mostanában koboztak - koboznak el annyi élelmiszert - ill. miért csak kampányszerüen....ill. milyen magas hazánkban az ÁEÜ élelmiszer ellenőrzése...ki mit cselekszik - mit nem cselekszik - milyen a törvény....S mi csak fogyasztunk - keményen fogyasztunk...de hogy mit, milyen minőséget, nos ezzel nem vagyunk tisztába - s van aki tevőlegesen tesz azért hogy ez igy is legyen.Különben is egy májelfajúlás - egy pankreatitis hány év múlva jelentkezik....s akkor hogyan vezethető ez vissza a mostanság hivatalban lévőkre......???? Mit fogyasszunk.....nagy kérdés.... 

Válasz

Baksáné Sztanó Mária üzente 17 éve

Ilyen és hasonló dilemmák foglalkoztattak engem is mindaddig, amig pl. a tejről nem olvastam olyat, hogy rákkeltő. Majd egy másik cikkben ennek pontosan az ellentettjét. De sorolhatnék még sok-sok olyan élelmiszert, amelyekkel kapcsolatosan ezeket olvashatjuk. Mint kiderült ezek a vélemények mind-mind az üzleti érdekek szerint alakulnak. Ha valaminek csökken a forgalma, jönnek a dícsérő megállapítások.  Így aztán semmit nem kell komolyan venni. A szervezetünk állítólag pontosan jelzi, hogy mire van szüksége és mi az,ami jólesik neki. Én már eszerint választom ki ételeimet ill. az ételeket családom számára.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 17 éve

 Kedves Csillag!TE melyiket szereted jobban?No , azt edd ,és használd a családod számára is.Ma már NINCS semmilyen ételféleség ami így vagy úgy ne lenne az "ellenségünk".Én amondó vagyok , nem ér ez annyit hogy ilyen sok időt fordítsunk rá.A boldogságot és a megelégedettség érzését pedig ne(m) a tudomány adja.Tudom , ezek fontos dolgok.De már annyi de annyi ilyen és ehhez hasonló "fontos" dologra kell vagy kellene figyelnünk.Senki sem lexikon.Egy valami viszont számomra is érdekes.Keleti ismerőseim szerint azért öregszünk gyorsan (a bőr és a szervezet többi alanya) , mert túl sok vajat ÉS margarint fogyasztunk.Ők , keletiek ennek tizedét.És nézzük csak meg őket!!!Egy 50 éves kínai nő még természetes hamvas bőrrel , alkattal van megáldva.Sok európai 30-as nő elbújhat mögöttük.Talán ők valamit tudhatnak , ergo se vajat , se margarint nem kellene bevinni a szervezetünkbe.(Nem mellesleg imádom a teavajat.)))) 

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu