Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Klára blogja - 2007. szeptember

Ismét megjelent a világ legszennyezettebb helyeinek listája. Hét ország és 12 millió ember érintett ebben a szomorú statisztikában. A szennyezettség okozta mérgezések genetikai problémákat, koraszüléseket, születési rendellenességeket, daganatos megbetegedéseket okoznak. 
Az elsõ Szumgajit, Azerbajdzsán. Érintett lakosság: 275.000
Szumgajit az egyik legjelentõsebb szovjet ipari központ volt. Teljes mûködése idején kb. 40 ipari és mezõgazdasági vegyi gyárral rendelkezett.

Címkék: betegség halál szenny

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Valóban, elgondolkodtató! Néha látok olyan filmet, pl. a tegnap is, aminek pont ez a témája: gazdag emberek vegyigyárat akarnak építeni egy település mellé. Megvan hozzá minden hatalmuk, pénzük, verőlegényük. A lakosság megpróbál harcolni ellenük, a végén, persze, a jók győznek. A filmben! S mi történik azokkal a szerencsétlenekkel, akik fel sem tudják fogni, hogy mi készülődik, mi vár rájuk? Csak akkor döbbennek rá, sok év múlva, amikor már halomra betegedtek, haltak meg. A tőkés pedig, biztos távolságból, aratja le a milliókat. Nem is gondolja, hogy ez a biztos távolság nem is olyan biztos! Szépen lassan agyonszennyezzük ezt a szép Földet. - Sokszor elgondolkodom azokon a menekülteken, akik nyomoruságos körülméyek között, életüket kockáztatva próbálnak elmenekülni hazájukból. Vajon mi elől menekülnek? Mire jöttek rá? Csak úgy nem megy neki valaki a nagyvilágnak!

Tovább 

Susan Eckert már 25 éve rájött arra, hogy az unatkozó, nagyon gazdag hölgyeknek izgalmas, kalandos túrákat kell szervezni. Ezek a nõk már unják a szép ruhákat, a csillogó-villogó szállodákat, a fényes estélyeket. Valami másra van szükségük: veszedelemre, az élet zord nehézségeire. Tehát, ilyen túrákat szervezett, jelentkezni 30 év felett. Bbõséges kínálatokban lehet válogatni. Van, aki kétüléses repülõgépen repüli át a Viktória-vízesést, bozóttúrán vesz részt, új-guineai kannibálokkal találkozk s ha megúszta, hogy ne õ legyen az ebéd fõfogása, tovább mehet sziklát mászni, szakadék feletti függõhídon hilimbálni.

Címkék: Veszély kaland unatkozás

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Kedves ktstlus! A kalandtúrák listáját ugyancsak meg tudnád szaporítani, szinte kedvem lenne ajánlani ennek a Susan Eckertnek! Lehet, hogy örömmel kapna rajta, hisz nem is kell ezért olyan messzire utazni, spórolhat az utazási költségeken! - Mondjuk: túlélőtúra! Aki megéri a tavaszt, két hónapig nem kell vizitdíjat fizessen! Vagy: kenyeret vásárolhat 2006(!)-os áron!-  Kaphat azonnal helyet a gyereknek bölcsődébe, nem csak két év múlva, amikor már kiöregedett belőle! - Mellrák operáció....Nem is ragozom tovább!

Tovább 

A fiatalság, különösen idõsebb ember szemével nézve, maga a vidámság, bohóság, életkedv, jó étvágy s még sorolhatnám! Az ifjú ember egy nedvdús gyümölcshöz hasonlítható, mely ránknevet a fáról, szinte nyúlunk utána. S ez így természetes. Hisz õk kell világrahozzák unokáinkat, a jövõ nemzedéket. - Sajnos sokan nem így gondolkoznak. Betegesen félnek minden falattól, rettegnek a kilóktól, jobban, mint a betegségtõl. Pár hónapja egyik ismerõsünk lánya halt meg anorexiában, gyógyíthatatlan fájdalmat hagyva szülei szívében.

Címkék: anorexia betegség halál

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Ez mind igaz, a betegség okát nagyon nehezen tudnánk kideríteni. Valóban tenni kellene valamit, az emberek nagy része nagyon nehéz körülmények között él. Mégis, felhívnám a figyelmet arra, hogy a mi szüleink sem éltek valami fényesen! Gondold csak el, végigéltek egy világháborút, egy forradalmat. S az azutáni nyomoruságos éveket! Mire egy kicsit helyrejöttek volna a dolgok, adott a Fennvaló valami mást, valami még cifrábbat! Legalább így az élet nem unalmas! Pont azért kell normlisan étkezni, hogy elég erősek legyünk megküzdeni az élet nehézségeivel.Előzmény: ktstilus, 2007-09-30 20:45Helló !  Ez  a  téma  úgy  látom  inkább  női  közönséget  vonzanak  inkább, így  mint  az  egyedüli  férfi  szólnék  hozzá  a  témához.  Sajnos  a  napjainkra  oly  sok  koros  betegségek  egyike  az  /anorexia/,  de  említhetném  az  egyébb  fobiás  és  pszichés  betegségek  garmadát.  Itt  említhető  meg  a  bulémia,  depresszió,  az  összes  fóbiás  betegség  , a /képzelt betegség/  stb.  Ezt  sajnos  mind  a napjaink  rohanó  és  könyörtelen  világa,  a  pénzhajhász  életvitelre szorított  emberiség  megélhetési  harca...és  sorolhatnám  még  órákon  keresztűl.  Ki a hibás  vagy  ki  a felelős  mindezért,  badarság  lenne  kutatni,  mert  maga  a  XX.  sz.  volt  ilyen  és  ahogy elnézem ,  nagyon  sajnálom  az  unokáinkat , hogy  mi  vár  még  rájuk. Mégegyszer  említem,  minden dologhoz  ketten  kellenek  és  ezért ugyan  olyan  híbás  vagyok  én ,  te , ti  és  mindannyian.  Ki  azért  amit  tett, vagy  nem tett,  de  bűnbakot  keresni  ma  már  utólag  esztelenség.  A  régi  ideálók  valóban  azok  a  hölgyek  és  formák  voltak, melyről  csilag  írt nekünk.  De  ahogy  azt  Ő is  említi  mindig  voltak a koronkénti  nőideálok , minden  kornak  megvoltak  a  lázadói   és  ez  ami  leginkább  jellemzi  a  fiatalokat.  De ,  sajnos  a  bajok  tényleg  ott kezdődik ,  amikor  ez  már  betegségbe  megy  át.  Itt  kezdődik  a  mindenki  felelősége és  főleg  azoké,  akik a  példaképek  lehetnek,  hogy  mennyire  viszik  ezt  az  amugy is  képlékeny  és   alakítható  fiatalréteget  a tévutakra  és  egy valótlan  világ  bűvkörébe. szia  Tamás 

Tovább 

50035_745924_normal

Miért az ágaskodó ló a Ferrari jelképe? Meghatóan szép a története. - Ravannában, a Savio versenypályán aratott siker után felkereste Enzo Ferrarit Baracca gróf és felesége, a háborúban hõsi halált halt vadászrepülõ szülei. Az anya kezében egy fényképet tartott, a fénykép egy gyönyörû feket ágaskodó lovat ábrázolt. " Ferrari, tegye fel a fiam kedvenc lovát a versenyautójára!" Ferrari megnézte és megfogadta a tanácsot. Azóta ez a ló a Ferrari szimbóluma, mely emlékeztet egy hõs katonára és egyben érzékelteti az autó szilajságát.

Címkék: Ferrari hős katona versenyautó

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Eddig én is csak csodáltam ezt a szép Ferrari jelképet. Nem tudtam, honnan született az ötlet. Meghatott az anya ajánlata, amint így tette felejthetetlenné fia emlékét.

Tovább 

47520_339624_normal

Nem vagyok bio!
Erre akkor jöttem rá, amikor egy nagyvásár alkalmával kiállítottak a Skála elé egy véradó (jobban mondva vérszívó) autóbuszfélét és elhatároztam, hogy én is megcsapoltatom magam. Be is mentem, kicsit hõsiesen, hisz ilyesmit ritkán tesz az ember. Egy kicsit furcsán néztek rám, de udvariasan betessékeltek, majd egy nagyon kedves és (nem utolsó sorban!) jóképû fiatal orvos leültetett, hogy egy pár adatot kiszedjen belõlem. Készségesen válaszolgattam, majd amikor megtudta, hogy napi rendszerességgel több mint két féle gyógyszert szedek, megköszönte ajánlatomat és bájosan ajtót mutatott.

Címkék: bio vegyszer életmód

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Így hat vissza a természetkárosítás! Mi sem ússzuk meg szárazon!

Tovább 

Témában valahol ez is a szolgáltatásokhoz tartozik. - Japánban, különösen a 90-s évek gazdasági recessziója óta rengeteg hajléktalan él. Feltehetõen 18 ezren csatangolnak az utcákon. Ugyanakkor hosszú éjjeleken keresztül országszerte ezrek töltik az idõt netcafé klubokban, ki egy rossz házasságért, ki hajléktalanként. Ugyanis rájöttek arra, hogy ez egy elfogadható megoldás. Japánban egy átlagos kereset 113 ezer jen (186 e. forint), ami albérletre kevés, nem is beszélve a lakásvásárlásról.

Címkék: hajléktalan netkávézó

Tovább 

A világ felfedezése még nem ért véget. Minél többet megtudunk róla, annál több rejtély marad felfedezetlenül. A mélytenger lényeiről eddig még nem sokat tudtunk. Technikailag csak most, nemrég sikerült fotókat készíteni. Íme egy pár ezek közül.43422_979887_normal43423_886866_normal43424_343954_normal43425_805767_normal43426_732991_normal43427_388267_normal43428_055631_normal

Kiváncsian várjuk a kutatók további fotóit, tudósításait arról, hogyan élnek, alkalmazkodnak ezek az állatok különleges életterükhöz.

Címkék: mélytenger érdekes lények

Utolsó hozzászólás

Máténé Tóth Piroska üzente 14 éve

Csak vicceltem.

Hamarosan Angliában is utazhatunk szupervonattal. Pár éven belül megválósulhat a nagy álom s a szigetország egyik városából a másikba percek alatt átrepülhetünk a Japánból származó csodavonattal. Sebessége 140 mérföld/óra, magyarán 225 km/óra. 2009-ben áll majd a Dél-Keleti Vasúttársaság szolgálatába, ha befejezõdik a Csalagút utolsó, Kentbõl Londonba vezetõ szakaszának az építése. Fontos szerepe lesz  a 2012-es londoni olimpiai játékok során - ez szállítja majd a nézõket az angol fõváros központjában található Szent Pancras Stadionból a Kelet-Londonban található Stratfordra, midössze 2 perc alatt.

Címkék: Anglia szupervonat

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Valóban, csodálatos a technika fejlődése! Emlékszem, gyerekkoromban pár unokatestvérem több mint 100, kb. 120 km-re lakott tőlünk s talán egyszer sikerült őket meglátogatni. Ez családunk számára nagyon nagy teljesítménynek számított. Ezzel a szupervonattal mennyi idő alatt tettük volna meg? Fél óra alatt? Akkor biztosan egy fél nap lehetett, mert még át is kellett szállnunk. Mégis, ha visszagondolok, volt idő nézni a tájat, a fel- és leszálló embereket. Akkor még más íze volt ennek a "nyomoruságos" utazásnak: előszedtük az uzsonát, ettünk, ismerkedtünk, szóbaelegyedtünk a mellettünk utazókkal... Nosztalgiázom? Lehet. De meg kell látni mindenben a maga szépségét, romantikáját!

Tovább 

A Dél-Afrikai Köztársaság egyik észak-nyugati tartományában, A Brett Joli bányában, egy szerencsés bányász rátalált a világ legnagyobb gyémántjára. Becsült értéke 15 millió font, vagyis 5,7 milliárd forint.  Ez a gyémánt kétszer akkora, mint az eddigi címtartó, a Cullian. 43352_155660_normalA Cullian 612 g, 3106 karátos és 1905-ben találták Pretoria közelében. Ebbõl a gyémántból 9 drágakõ készült, melyek a brit koroaékszereket diszítik. Ezeken kívül még 96 kissebb brilliánst is lehasítottak a nyers kõbõl.

Címkék: Dél-Afrika gyémánt

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Én sem hiszem, hogy az a szerencsés bányász azóta kastélyban lakik, vagy hogy gyermekei előkelő iskolába fognak járni! Az ilyesmit szemkiszúrásból szokták fizetni. De azért remélem, hogy tévedek. Hisz megérdemelné szegény!Előzmény: Nelly, 2007-09-03 19:22Csodálatos.Vajon kapott e a kimagasló kincs felhozataláért kimagasló fizetést is az a gyémántbányász ember,aki ,mint köztudott (és a gyémántbányászok általában) életveszélyes  ,embertelen körülmények közt dolgoznak nap ,mint nap.

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu