Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A világ legkövérebb embere


A kövérség pont olyan nagy baj és betegség, mint a túlzott soványság. Sajnos rengeteg kövér embert lehet látni, szomorú, hogy a fiatalok között is sokan vannak.  Sokszor az utcán elmegy mellettem egy-egy kislány, aki testesebb, mint egy több gyereket szült anya. Ezeknél az embereknél nem hivatkozhatunk a divatdiktátorokra, de a reklámra igen. Rengeteg édességet, nassolnivalót reklámoznak azon a címen, hogy „csak bekapod és elnyomja az éhségedet”. Kezdjük azzal, hogy ha éhes az ember, akkor egyen valamit: egy szendvicset, egy zsemlét, kiflit, tejterméket, stb., s ha jóllakott, utána ehet édességet. Az édesség desszert, amit étkezés után és nem helyette kell enni. Az én szüleim mindég arra figyelmeztettek, hogy éhgyomorra sose együnk édeset, ez nem egészséges. Nem vagyok ilyen téren kiképezve, szegény szüleim sem voltak, ez a megállapítás így dívott a családban, ezt tartottuk jónak, így neveltük gyermekeinket is. Iskolába tízórait vittünk, sokszor „zsírosdeszkát”, mert az volt. Ma az iskolai büfékben mindenféle édességet lehet kapni, de egy joghurtot finom ropogós zsemlével, vagy kiflivel, már nem nagyon.
A világ legkövérebb emberét keresve az interneten a 41 éves Manuel Uribére találtam, aki 550 (öt bébi elefánt súlya) kilónak volt boldog tulajdonosa.58020_238716_normal Nem is hiszitek el, nagyon örvendett annak, hogy ezzel a címmel épp ő kerülhetett be a Guiness rekordok könyvébe. A rekorder cím elnyerését márciusban tudta meg. Utánfutóval vitette magát Észak-Mexikói lakásából a sikerét s egyben súlycsökkenését megünnepelni. 2006-ban már szerepelt a mexikói TV-ben, amikor segítséget kért felesleges kilóitól való megszabadulásában. Egy olasz sebész megvizsgálta és ingyen elvállalta a gyomorszűkítő műtétet. Szinte hihetetlen, hogy a hatalmas súlyfelesleg ellenére koleszterinszintje és vérszintje majdnem normális volt, alig tért el a normálistól. Szíve kiváló. Csupán légzési zavarok adódtak  a túlsúlytól. A műtétet a modenai korházban végezték el és sikerült azóta 200 kilótól megszabadulnia.
A kövérség világrekordját egy amerikai tartja – Jon Brower Minnoch, aki 635 kilós volt és a 1983-ban halt meg a negyvene s évei derekán.

http://www.ma.hu/page/cikk/ae/o/173811

Címkék: betegség kövérség

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

Szegény:(

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Bár mi legyen az oka ennek az elhízásnak, borzasztó. Ezelőtt 300 kilóval még nem tudott segítséget kérni? Sajnálom, de érthetetlennek is tartom!

Válasz

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló !  Ehhez  igazán  nincs  mit  hozzá  fűznöm   mint, hogyha  betegség  okozza   hormon zavar  stb.  sajnálandó  és  segítsenek  rajta, vagy  esetleg  pszichés  zavar következménye.  De  ha  ahogy  Nelly  írja  lustaság, ne adj  isten  még ehhez járul  némi  butaság  is  hát  akkor  bizony  csak  magukat  hibáztathatják  érte. Egyébként meg  van nagyon sok  boldog és  vidám  a  barátaim között akik kövérkések , molettek , ducikák,  sőt  még  van  valamilyen  szinten  szexi is  egyik másik  hölgy   duciságában.  De az  ilyen színten  való  elhizás  már  valamilyen szinten sajnálandó  ,  még  ha  taszító  is.. szia  Tamás 

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Én nem tudom őket sajnálni.(Az más , ha valaminek a mellékhatásaként híznak .)A környezetüket annál inkább.(Szerintem szégyenletes hogy másnak adnak feladatot,csinálnak gondot az ő kényelmességükkel és unkreativitásukkal.)Ha "csupán" azért kövérek ,mert jómódjukban vagy butaságukban nem volt más dolguk , minthogy egyenek és ne mozogjanak akkor "egyék meg amit főztek maguknak".És még elvárják hogy segítsenek nekik.Ha már járni sem tud az illető akkor a további hízás annak a felelőssége aki beviszi neki az ételt.A fene meg aki kiszolgálná az ilyen lusta embert.(Bocs , lehet nyugodtabb pillanatomban másként,enyhébben fogalmaztam volna , de ma ez van.)Ez valami szörnyű!Az ember állítólag attól ember (és emelkedett felül az állatokon ) , hogy gondolkodik.az ilyen ember nem gondolkozik , ergo nem is nevezném annak aminek ti.Imádom a duci ismerőseimet , mert vidámabb emberek nincsenek náluk a földön.Na de ez már nonszensz. 

Válasz

Nagy Ági üzente 16 éve

A felnőtt kori kövérség is probléma, de még nagyobb gond, ha már kicsiny korban kövér egy gyermek. Munkám során nem egy ilyennel találkoztam. Sajnos a szülők sem mind fogadják el a segítő szándékot. Nem akarják tudomásul venni, mennyit ártanak csemetéjüknek azzal, ha hagyják meghízni őket. Az ilyenekből lesz aztán a sok lelkisérült gyerek, mert társaik kegyetlenül őszintén odamondják neki, hogy kövér, dagadt.

Válasz

Demeter Klára üzente 16 éve

Próbálom elképzelni a mosdatást! Nem irigylem azt, akinek ez a feledata!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Én is láttam a TV-ben nőt is, férfit is ilyen nagyon kövéreket. Csak sajnálni tudom öket és a környezetüket is, ép elég lehet öket öltözötetni, gondozni, etetni. 

Válasz

Boros Katalin üzente 16 éve

Úristen!! Ilyen kövérséget!!Erről a férfiról láttam nemrég egy filmet a tv-ben.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu