Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Nem a magam akaratából vagyok. Legalábbis nem tudok róla, hogy én akartam volna. Amit pedig nem kértem, különösen ha sokszor örömöm sem telik benne, azért hálás nem tudok lenni.

Valahogy úgy alakult, hogy eltelt éveim alatt nem sajátítottam el a társadalmi sztereotípiákat. Tágra nyílt lelki szemekkel tudok csodálkozni azon, mikor emberek arról beszélnek, hogy mennyire szeretik a munkájukat, a hobbijukat, az életet, stb. Vajon mennyi belőle az igazság? Vajon akkor is így gondolja, mikor rossz passzban van? Egyáltalán gondol olyankor bármire?

Így vagyok a létemért érzett hálával is. Természetesen szeretem a szüleimet, és megragadok minden alkalmat, hogy elmenjek hozzájuk és viszem a gyerekeimet is. De az idegen tőlem, hogy hálás legyek nekik az életért.

A gyerekeimet sem fogom arra nevelni, hogy nekem hálával adózzanak, mert egy kéjes pillanatban nemzettem őket az utódokért való vágytól (meg másfélétől is, de ez gondolom természetes is) hajtva.

Sőt, magam részére érzem kötelességnek, hogy a lehetőségeimhez mérten a legjobban indítsam őket, hamár ebbe a siralomvölgybe rángattam.

 

Úgy általában nem értem semmi iránt a lelkesedést. Az a véleményem, hogy ha valaki nagyon lelkesedik valami iránt, csak azért van, mert az a dolog kielégíti valami igényét. Akkor érezném igaznak ezt az indulatot, ha akkor is meglenne, mikor semmi jó nem származik belőle az egyén részére.

 

Így vagyok a hivatástudattal is. Dolgozom valahol, mert ingyen nem élhetek. Pénzt kapok érte. Nem vagyok rosszban a munkatársaimmal. Mégis tiltakozom az ellen, hogy a napi 8 órán túl még bármire ott tartsanak, vagy behívjanak. Nem azért mentem oda, mert otthon nincs kivel beszélgetnem. Nem társaságot kerestem, hanem munkát.

És ha a munkahelyi bulin nem veszek részt, attól még nem utálom a munkatársakat.

 

Ezek és hasonlók miatt értelmetlen számomra a lét. Vagy másként fogalmazva: még mindig nem értem a lét célját.

 

Miért vagyunk?

 

Erre nem érzem válasznak azokat az ember számára elérhető mélyebb, vagy sekélyebb örömforrásokat, amit bárki számolatlanul fel tud sorolni. Sem a kötelességeket.

 

A válasznak valahol kívül kell lennie. Kívül, az emberi felfogóképesség és lét határain túl. Fel kell tételeznem egy értelmes és emberi agyammal felfoghatatlan, tőlem függetlenül létező rendező elvet, akiről azt sem tudhatom személy-e, vagy "csak" törvényszerűség, és aki/ami oka az ember létének.

 

Most ennyi.

Címkék: andriska filozofál 2.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

"Mi dolgunk a világon? küzdeni,
És tápot adni lelki vágyainknak.
Ember vagyunk, a föld s az ég fia.
Lelkünk a szárny, melly ég felé viszen,
S mi a helyett, hogy törnénk fölfelé,
Unatkozzunk s hitvány madár gyanánt
Posvány iszapját szopva éldegéljünk?
Mi dolgunk a világon? küzdeni
Erőnk szerint a legnemesbekért.
Előttünk egy nemzetnek sorsa áll.
Ha azt kivíttuk a mély sülyedésből
S a szellemharczok tiszta sugaránál
Ollyan magasra tettük, mint lehet,
Mondhatjuk, térvén őseink porához:
Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfi munka volt!"

Vörösmarty Mihály: Gondolatok a könyvtárban

Válasz

Molnár Mária üzente 13 éve

Kedves András!
Mivel jól ismerlek,bátorkodom néhány megjegyzést fűzni eme szösszenethez....:)
1. nem tudhatod,a lelked mit akart....már ha hiszünk abban,hogy valamiért idejöttünk..éppen ide.Lehet mégis ide akartál jönni???és megtanulni valamit??? de ezt nem tudjuk..tényleg.
2.Miért gondolod,hogy mindenki úgy érez és gondolkodik,ahogyan Te??? És igen ...nincs csak jó és csak rossz.Minden jóban van rossz és minden rosszban van jó!! És ezt már az egyén látja..vagy nem..attól függően,honnan nézi.
3. Az,hogy nem várod el a hálát??? hááát bocsáss meg,de nem csak a gyerekeidtől...de másoktól is elég sokszor. És ami neked jó,nem jó mindenkinek...még ha a gyerekeidről van is szó!!! hidd el!!! nem a jószándékot vitatom ezzel....hanem a végeredményt!!
4. A lelkesedésről pedig csak annyit.....nálad jobban kevés ember tud egy-egy dolog miatt lelkesülni....ha én fele annyira tudnék!!! Istenem!!! az biztos,hogy ennek arányában a csalódás is mindig nagyobb!!!
5. Én azért vagyok most itt,ha már így döntöttem...hogy élvezzem az élet minden pillanatát...örüljek a szépnek,tanuljak a hibákból,oldjam meg a gondjaim..és a lehető legkevesebb embert bántsak!!!!!
Köszönöm!!! és kívánom,találj rá az útra!!!

Válasz

Kakuk Évi üzente 13 éve

Kívánom, hogy találd meg a TE Istenedet!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu