Kis türelmet...
Diós-csokis-mogyorós.
Hozzávalók:
400 gr. glm. liszt, 20 gr élesztő, 1 tojásárga, 80 gr vaj, 90 gr cukor, 2,5 dl tej, 1 vaniliás cukor, 1 csipet só. 50 gr dió-mogyoró.
A tetejére vajjal kikevert csokoládé és darabolt mogyoró.
Elkészítés:
A cukrot, vajat, tojássárgát kikavarjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, tejet, vaniliát és jól kikeverjük. Elfelezem, az egyikbe diót-mogyorót szórok és jól elkeverem. Egy kivajazott formába belekanalazom. Ebben 1,5 óráig kelesztem. 35-40 percig sütjük 200 fokon,fele időben csökkentem 180 fokra. Kiborítva hagyjuk hűlni. 5 dkg vajat felmelegítek egy csokoládéval és a tetejére rakom.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 152 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!