Kis türelmet...
Kalcium hiánya van? Próbálja ki a szezámmagot!
A magokat felhasználás előtt érdemes kicsit megtörni, így ugyanis jobban hasznosulnak a szervezetben. A szezámmag felhasználása széleskörű, számtalan ételféleséget gazdagíthatunk vele. Kiegészítője lehet gabonapelyheknek, belekeverhető müzlibe, salátába, joghurtokhoz. Kitűnő párolt zöldségekhez, édes és sós süteményeket is megszórhatjuk vele, valamint kelt tésztákhoz is hozzáadhatjuk.
https://www.hungarianflavours.com/termeszet-aldasa
Desszert egyszerüen:
Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 3 evőkanál méz
Tegyünk félre 2 evőkanál szezámmagot, a többit daráljuk le kávédarálóban. A szezámmag-liszthez adjuk hozzá a mézet és gyúrjuk egynemű masszává. Vizes kézzel formázzunk belőle apró golyókat, amit hempergessünk meg a félretett egész szezámmagban.
https://www.edenkert.hu/konyhakert/fuszernovenyek/szezammag
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 144 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!