Kis türelmet...
Kár lett volna hagyni kárba veszni a kertemben túskon nőtt gombákat...ezért készült a gombával a húsos rizs..
Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 5 dkg zsír 30 dkg rizs, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg gomba, pirospaprika, sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma, bors, oregánó, só, sa. üveges ételízesítő.
Elkészítés: a kockára vágom a húst, paprikát, hagymát, sárgarépát, petrezselymet és szeletelem a gombát-ez utóbbit leforrázom.
A hagymát zsiradékra rakom, rá a húst és megdinsztelem. Füszerezve puhulásig párolom. A rizst felhevítem és a húshoz adom, felöntöm vízzel amibe az ételízesítőt rakom a zöldségekkel, gombával. Addig pároljuk mig minden megpuhul. Tálaláskor egy kis különlegesség : a gyógynövénynek titulált tyúkhúrral diszítve...(megjegyezném, hogy legújabban teának fogyasztom-koleszterincsökkentő)
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 156 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!