Kis türelmet...
Rendben tartja a bélműködést, amint már tudjuk ez a nyitja annak, hogy egészségesek maradjunk….Akinek a bélrendszerében normális a baktériumközösség annak a betegség ismeretlen….
A kovászos uborkát már júliusban folyamatosan készítem egész addig míg van a kertemben…Egy nagyon egyszerű eljárással készíthető…üvegekben meleg sós vízzel/5%-1 liter vízhez 5 dkg só/ leöntöm a bevagdalt uborkákat….Nem a hozzávalók a lényegesek. Ha csak fokhagymát rakunk bele akkor is nagyon finom üdítő italt kapunk a végén…de aki amihez hozzászokott adhat hozzá….de sem ecetet, sem tartósítószert, sem timsót nem szabad, hogy egészséges italunk legyen. Nem szükséges napra rakni…a benti 25 fok állandó meleg a legjobb… Nekem már sorakoznak az üvegek a téli tárolóban a kovászos uborkából….Igen, el lehet rakni télire is. A befőzőautomatában 90 fokon 30 percig kell dunsztolni. Mivel tavaly is csináltam már ezért nem újdonság…..Ecetesen már nem is rakok el, csak így! De most ebben a nagy melegben frissen a legfinomabb-hidegen!
Nem kell megvárni amig nagyon megpuhul....én 2-3 nap után már leszűröm és üvegezem. Nem szükséges sokat fogyasztani belőle, csupán rendszeresen...
Ahhoz, hogy energikusak, fiatalosak és egészségesek maradjunk, rendszeresen kell fogyasztanunk fermentált ételeket és italokat. A fermentált táplálékok a bennük található értékes tápanyagok (pre- és probiotikumok) révén elősegítik emésztőrendszerünk egészséges működését, igazi, élő tápanyagul szolgálnak a bélflóránknak és ez a teljes szervezetünkre pozitív hatással van.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 153 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!