Kis türelmet...
Harmatgyenge másfél kilós fehér kenyér sütése hagyományos gázsütőben.
Ennek az a baja, hogy úgy eszi az ember, mintha sütemény volna...olyan finom!
Hozzávalók:egyszer:75 dkg liszt / 0,7 kg BL55 itt most tüskeszentpéteri, 2 dkg zabliszt, 2 dkg burgonyaliszt, 1 dkg útifű maghéj/, 1 dkg porcukor, 2 ev. kanál étolaj, 2 dkg só, 410 ml langyos víz.
Másodszor: a kovászhoz 18 dkg finomliszt / most gyermelyi BL55 /, 180 ml víz, 3 dkg friss élesztő.
Ez utóbbiakat este elkevertem egy kelesztőtálba, fedelével takartam egy éjszakára.
Másnap a hozzávalókat kidagasztottam rugalmas tésztává. 30 percig kelesztve a kelesztőtálba, fedéllel. Majd fellazítjuk-kissé átgyúrjuk és újabb kelesztés következik duplájára /40-45 perc / Deszkán formázzuk, papírral bélelt edénybe tesszük/ most kacsasütő tálba/, a papír alá vizet spriccelünk, újabb kelesztés 30 perc. Ezután bevágjuk a tetejét, lespricceljük vízzel, most aprított tökmaggal megszórtam, ráraktam a fedelét a kacsasütőnek és gázsütőbe toltam. 220 °C-on 35-40 percig sütjük. Ezután a sütőtál fedelét levesszük és szép színre süssük 5-10 perc. A sütőből a ráccsal együtt kivesszük és ezen pihentetjük. Vízzel megspricceljük, ruhával betakarjuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 5 éve
Látta 196 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!