Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

István blogja - 2019. január

A változatos, rostokban gazdag étrend nem nélkülözheti a gabonaféléket. Az újra felfedezett és idegen földrészen termő köretnek valókból kis rafinériával, zöldfűszerek, zöldségek hozzáadásával változatosabbá, érdekesebbé tehetjük ételeinket. Több szupergabonát ismerhet meg a Kerti Kalendárium 2019. január-februári számában. http://magyarmezogazdasag.hu/2019/01/28/szupergabonak

Címkék: gabonafélék rost étrend

A magyar emberek energiaellátásának biztonsága és életminőségük javítása érdekében integrált stratégiaalkotással lép szintet Magyarország. Az éghajlatváltozás elleni sikeres fellépésben a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS-2) mutat irányt, a tiszta, okos és megfizethető energiát biztosító energiapolitika kereteit az új Nemzeti Energiastratégia megalapozásáról szóló kormányhatározat rögzíti. A 2018-2030 közötti időszakra vonatkozó, 2050-ig tartó időszakra kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló országgyűlési határozat és az annak mellékletét képező stratégia, valamint az új Nemzeti Energiastratégia megalapozását szolgáló döntésekről szóló Kormányhatározat a Magyar Közlönyben elérhető.

Címkék: biztonság energia éghajlat

Utolsó hozzászólás

horváth Jánosné Kati üzente 5 éve

Megnéztem és beleolvastam a Magyar közlöny bejegyzésébe. Okos nem lettem tőle. Csak bablát találtam.Egy biztos, ha valami változik, az nem az emberek érdekében történik. Ezt ugye már megszokhattuk. Így lehet elfogadtatni a kényelmetlen dolgokat is az emberekkel, hogy az ő érdekükben történik.

Tovább 

Szoros kooperáció a szakirányú és szakinformatikai képzésekben, partneri kapcsolat a kutatásokban és fejlesztésekben hazai, regionális és európai szinten – ezek a sarokpontjai annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a közelmúltban írt alá a Szent István Egyetemmel a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország. A digitalizáció az agrárágazatban is versenyképességi tényezővé vált. A hazai élelmiszeripar és mezőgazdaság informatikai fejlesztése, a technológiai fejlődés integrációja és a megfelelő szakemberek képzése az ágazat, az informatikai piac és a kormányzat közös célja, amely a Digitális Agrárstratégia fő irányvonala is.

Címkék: együttműködés fejlesztés kooperáció képzés

Utolsó hozzászólás

horváth Jánosné Kati üzente 5 éve

A mezőgazdaságot csinálni kell. Egészséges, tápláló élelmiszereket termelni, GMO és vegyszer nélkül. A digitalizációtól mi fog változni ?

Tovább 

A kiteljesedés időszakát követően a hungarikummozgalomnak a következő években meg kell újulnia. A hungarikumok a helyi közösségek és a nemzet egészének identitását erősítik.
Az értéktár 2017-re közel teljessé vált, de az ehhez kapcsolódó további feladatok még sok munkát adnak a következő évekre. Az élelmiszer-gazdaságot érintő 24 hungarikum pontos leírását itt találja az olvasó.

Címkék: hungarikumok nemzet értéktár

Amint az közismert, a földforgalmi törvény 2014 óta számos nyilatkozat megtételére kötelezi azokat, akik mező- és erdőgazdasági föld tulajdonjogát megszerzik. E szerzési feltételek, illetve vállalások betartását a járási hivatalok ellenőrzik. Most végre következményei is lesznek annak, ha valaki csak ígérgetett. De így is maradtak kiskapuk a földszerzésre. 
De így is maradtak kiskapuk a földszerzésre. Most megbûnhõdnek azok, akik a földvásárláskor felelõtlen vállalásokat tettek!

Címkék: ellenőrzés földforgalom kiskapuk törvény

Tovább 

A szektort alaposan ismerők egyre hangosabban kongatják a vészharangot, mert az árutermelő gazdaságok döntéshozói lassan kiöregszenek: közelítik a nyugdíjkorhatárt vagy akár már túl is lépték, és hiányoznak azok a szakemberek, akik a helyükre léphetnének.
A gazdaságátadásra vonatkozó kérdést generációs bontásban vizsgálva elmondható, hogy az elmúlt 5 évben az Y generáció volt, az elkövetkező 5 évben pedig a Baby Boomer generáció lesz a legérintettebb ezen a területen.

Címkék: gazdaság generáció átadás átvétel

Tovább 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram megvalósításának támogatására.
A felhívás kódja: SZOC-FP-19-KK  Az internetes pályázatok benyújtásának határideje: 2019. január 31. 23:59 óra

Letölthető

Pályázati felhívás
Pályázati útmutató

Címkék: emmi földprogram kert kisállat

Február 1-jétől ismét igényelhető az erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló (fiatal erdő) támogatás. A VP5-8.6.2-16 Erdei termelési potenciál mobilizálását szolgáló tevékenységek pályázati felhívás célja az erdők gazdasági értékének növelése olyan erdészeti beavatkozásokkal, amelyek által az erdők nagyobb mértékben képesek ellátni gazdasági értékteremtő funkciójukat. A támogatás igénybevételének feltétele, valamint annak benyújtási módja nem változott.

Címkék: fiatal erdő pályázat értékteremtés

Tovább 

Amint az közismert, a földforgalmi törvény 2014 óta számos nyilatkozat megtételére kötelezi azokat, akik mező- és erdőgazdasági föld tulajdonjogát megszerzik. E szerzési feltételek, illetve vállalások betartását a járási hivatalok ellenőrzik. Most végre következményei is lesznek annak, ha valaki csak ígérgetett. De így is maradtak kiskapuk a földszerzésre. 
De így is maradtak kiskapuk a földszerzésre. Most megbûnhõdnek azok, akik a földvásárláskor felelõtlen vállalásokat tettek!

Címkék: ellenőrzés földforgalom kiskapuk törvény

Tovább 

 

Az elmúlt években folyamatosan növekedett a kidobott szemét mennyisége az Európai Unióban. Tavaly mintegy 500 kilogramm, tavalyelőtt 487 kilogramm háztartási hulladék keletkezett személyenként.  Az unióban a hulladék 30 %-át hasznosították újra 2017-ben, 17 %-át komposztálták, 28 %-át elégették és 24 %-át helyezték hulladéklerakóba.  

Magyarországon 2017-ben mintegy 3,768 millió tonna háztartási hulladék keletkezett. Ebből mintegy 1,826 millió tonnát helyeztek hulladéklerakóba, nagyjából 309 ezer tonnát komposztáltak, hozzávetőlegesen 7 ezer tonnát égettek el, 608 ezer tonnát használtak fel energiatermelésre, és 1,010 millió tonnát hasznosítottak egyéb formában.

Címkék: hulladék háztartás szemét

Tovább 

Nagyításhoz kattintson a képre

Magyarország almatermése egy átlagos évben 550-600 ezer tonna, de az elmúlt 10 évben a 300 és 950 ezer tonna között ingadozott. Ezek a szélsőértékek felhívják a figyelmet a nagyon rossz termésbiztonságra, ami alapvető akadálya a piacok építésének és megtartásának. Évről évre egyre kisebb a minőségi alma termésmennyisége, és romlik a termésbiztonsága is Magyarországon. Ennek egyik következménye, hogy a magyar almatermés közel kétharmada ipari alma, és borzasztóan kevés gyümölcs jut a friss piacra.

Címkék: alma gyümölcs minőség termés

Tovább 

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására. Az IGW 93 éves történetében az idén mutatkozik be a legtöbb kiállító, 61 országból 1750-en. A legfőbb kísérőrendezvény az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórum (GFFA), amelynek központi témája a digitalizáció.

Címkék:

Tovább 

Nagyításhoz kattintson a képre

 

Elég ijesztő képet fest az elemzés abból a szempontból is, hogy 24, 2014 óta vizsgált kockázat előfordulási valószínűsége folyamatosan emelkedett az elmúlt 3 évben. A jelentés a kockázati tényezők egymásra gyakorolt hatását is vizsgálja, és sajnos ebből a szempontból nézve sem túl rózsás a helyzet. A leggyakrabban egymásba ágyazódó veszélyeket a társadalmi instabilitás és a rendszerszintű munkanélküliség jelentik, általánosságban nézve azonban elmondható, hogy az egyes kockázati faktorok között egyre nagyobbak és szorosabbak a kapcsolatok, melyek nem csupán nagymértékű, de egyesen megjósolhatatlan hatással lehetnek.

Címkék: elemzés kockázat

Tovább 

Új élmények, és öt új útvonal várja a Vándortáborba jelentkező iskolás gyerekeket és kísérőiket az ország legszebb tájain. A táborok a környezettudatosság jegyében zajlanak majd, ügyelve a fenntarthatóságra, a szelektív hulladékgyűjtésre, az erdészeti erdei iskolák pedig szemléletformáló programokat is kínálnak a résztvevőknek. A nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes január 28-tól figyelni a www.vandortabor.hu weboldalt.

Címkék: jelentkezés vándortábor élmények

Az energiahatékonyság javítása fontos célja a Vidékfejlesztési Programnak, ezért a rendelkezésre álló összegek terhére 2018-ban önálló pályázatot jelentetett meg a tárca, melyen belül 30 milliárd forintra mezőgazdasági üzemek, 5 milliárd forintra pedig az élelmiszeripari kisvállalkozások pályázhattak és pályázhatnak jelenleg is. A beruházások sikeres megvalósulása érdekében a pályázat feltételeiről az érintettek ezen az oldalon részletesen tájékozódhatnak.

Címkék: energia pályázat támogatás vidékfejlesztés

Tovább 

 

Nagyításhoz kattintson a képre
A neves Nature című folyóiratban jelent meg a svédországi Chalmers Műszaki Egyetem kutatócsoportjának tanulmánya, amelyben azt állítják, az ökológiai gazdálkodással előállított élelmiszerek környezeti hatása súlyosabb, mint a hagyományos mezőgazdaságé. A publikációra már csak azért is érdemes odafigyelni, mert az unió számos országához hasonlóan Svédországban is állami szándék az ökológiai gazdálkodás súlyának növelése.

Címkék: gazdálkodás környezetterhelés lábnyom ökológia

Tovább 

Az Év Agrárembere

Idén immár ötödik alkalommal került kiírásra "Az Év Agrárembere"  kitüntető díj. A január 20-ig tartó online szavazás győztese Az Év Agrárembere kitüntető díj Közönségdíjának büszke tulajdonosa lesz. A címre 10 kategóriában – Agrárgépészet, Agrárinnováció, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növénytermesztés, Növényvédelem - lehet jelöltséget szerezni.

A talaj minőségének romlása

Európában mintegy 12 millió hektárnyi területet érint a talaj minőségének romlása.A talajokat folyamatosan pusztítja és tönkreteszi a gyors ütemű építkezés, az infrastruktúra-fejlesztés és a bányászat.

Címkék: agrárképzés fordított adózás szavazás talaj védett állatok

Tovább 

120-130 évig is élhetnénk.
Genetikusok szerint 120-130 évig élhetnénk, de alig vannak emberek, akik századik születésnapjukat is megünnepelhetik. A cél egyébként sem az, hogy tovább éljünk, hanem az, hogy tovább legyünk egészségesek - írja a Science című tudományos folyóirat.
Mind több vizsgálat bizonyítja, hogy ha a táplálék minden szükséges elemet tartalmaz, a kalóriabevitel csökkentésével az élettartam jelentősen kitolható.
Luigi Fontana professzor egyidejűleg dolgozik Olaszországban és az Egyesült Államokban.

Címkék: genetika kor éhezés

Tovább 

2018. január 1. óta egységesebb és liberálisabb a rovarfehérjék piaca. A tavaly óta élő új élelmiszer-rendelet lökést adhat minden hasonló kezdeményezésnek. Egyrészt egységesebb, másrészt egyszerűbb forgalomba hozatali feltételeket támaszt az újszerű élelmiszerekkel szemben. Mostantól az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal állasfoglalása alapján az Európai Biztosság dönt az adott termék engedélyezéséről, és nem a nemzetállamok élelmiszerhatósága.

Címkék: burger kukac snack

Tovább 

Vezető nélkül, applikáció segítségével lesznek irányíthatók a traktorok 2040-ben egy tervező szerint. A jövő traktorai elektromos motorral mozognak majd, külsejük pedig letisztult, íves formájú lesz. 
Szebbek, mint egy versenyautó - Így nézhetnek ki a traktorok 2040-ben (videó):(agrárszektor.hu)

Címkék: applikáció erőgép traktor

Tavaly év végén módosult a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, valamint a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló rendelet. A jövőben több dokumentum kötelező adattartalmát – a rendelet mellékletei helyett – a Nébih honlapján érhetik el a horgászok és a halgazdálkodásra jogosultak. A dokumentumok kötelező adattartalmát következő linkre kattintva tudják megtekinteni:

Címkék: hal. halászat halászjegy

Tovább 


A keleméri Mohos-tavak (Kismohos, Nagymohos) egyedülálló természeti látnivalók Magyarországon. Eredetük a jégkorszakra vezethető vissza. Az akkor kialakuló lefolyástalan területeken víz maradt vissza, amelyet idővel a növényzet elfoglalt. Jelenlegi formájában mintegy másfél méter vastagságban alkotja a tőzegmoha a szőnyegszerű növénytakarót. Magasabb szervezettségű növényfajok is megtelepedtek a tavakban, amelyek valójában ingólápok. A Nagymohos mintegy 320 méter hosszan terjed ki ÉK-DNy-i irányban.

Címkék: kelemér mohos-tavak növénytársulás

Tovább 

 

Nagyításhoz kattintson a képre

A vadon élő állatokhoz sajátos a mai modern ember viszonya, különösen, ha városban él. A városi ember számára különleges élmény, ha az erdőt járva szarvast láthat, így gyakran öntudatlanul is külön válik a fejében a vad állatok és az ő saját élőhelye. A falusi ember viszonya már természetesebb a vadon élő állatállományhoz, hiszen akár a termőföldjén, akár saját háza környékén (amely sokszor az erdő, rét szélén áll) gyakran láthat ilyen-olyan vad állatfajokat felbukkanni.

Címkék: erdő vad állatfajok élmény

Tovább 

Ma is ugyanannyiba kerül a kenyér, mint 2600 éve
Ma ugyanannyi kenyeret lehet vásárolni egy uncia aranyért, mint a híres babilóniai uralkodó, Nabukodonozor (Nabucco) korában, 2600 évvel ezelőtt – véli a Raiffeisen Zentralbank elemzője.
Peter Brezinschek az ausztriai Alpbachban tartott egyik konferencián osztotta meg adatait a hallgatósággal. Ezek szerint Nabucco udvarában egy uncia aranyért 350 vekni kenyeret lehetett venni. Ma körülbelül 730 euróba kerül az arany unciánként, egy kiló kenyér pedig 2,10 euró, vagyis jelenleg 348 vekni kenyér vásárolható egy unciányi aranyért.

Címkék: kenyér vekni vásárlás ár

Tovább 

 

 

Nagyításhoz kattintson a képre

A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, mely 2019-ben január 23-26. között -  mutatja be  a legújabb trendeket, technológiai innovációkat a gazdálkodóknak. Négy napon keresztül közel 350 kiállító, mintegy 40.000 négyzetméteren vonultatja fel az input-gépesítés-logisztika témakörébe tartozó termékek és szolgáltatások rendkívül széles választékát.  Az AGROmashEXPO-n az erőgépek mellett az elmúlt években folyamatosan növekszik az input a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de a digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.

Címkék: agromashexpo agrárgépshow agráripar kiállítás rendezvény

Tovább 

Gyulai Ferenc - Zákonyi Botond: Horgász zsebkönyv
A szerkesztői lelemény eredményeképpen alkalmas rá ez a zsebkönyv, hogy a tartalomjegyzék és a mellékletek alapján a legjelentősebb magyarországi halakkal kapcsolatos tudnivalókról útbaigazítson. Az irodalomjegyzéke segítségével a halfogás tudományos alapjait és hagyományait veheti számba a témában búvárkodni szándékozó. Kiadó: Szalay Könyvkiadó

Harka Ákos – Sallai Zoltán: Magyarország halfaunája
A szerzők Képes határozó és elterjedési tájékoztató alcímet adtak a műnek.

Címkék: hal halászat horgász hslfauna vízminőség

Tovább 

Elkészült az aszú- és pezsgőkiválóságok 2018/2019-es kötete. A megjelent kiadványban – a szakmai bírálatok alapján – 15 aszú- és 33 pezsgőkiválóságot ismerhetnek meg az érdeklődők. A kiadvány célja, hogy segítse a vásárlókat az aszúk és a pezsgők kiválasztásában.
Kapcsolódó anyagok:
Aszú- és pezsgőkiválóságok könyve 2018/2019

Címkék: aszú bor pezsgő szőlészet-borászat

A biogazdálkodás (más néven: ökológiai gazdálkodás, organikus gazdálkodás) olyan gazdálkodási forma, mely szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul, a szintetikus műtrágya és növényvédő szerek mellőzésével, például baktériumalapú biotrágyák használatával. Tevékenységek alatt itt erdő-, mező-, tájgazdálkodást, vidékfejlesztést és élelmiszer termelést értünk.
A biogazdálkodás előnye a mikroelemekben, vitaminokban gazdag, kevés káros anyagot tartalmazó biotermék.

Címkék: bio gazdálkodás organikus

Tovább 

Óriási globális krízis közeleg – fenyeget a víz-, élelem-, és energiaválság
A brit kormány legfőbb tudományos tanácsadója szerint 2030-ra az egész bolygót fenyegető krízishelyzet alakulhat ki, mivel akkorra komoly gondok alakulhatnak ki az ivózvíz-, élelmiszer-, és energiaellátást tekintve.
A BBC értesülései szerint John Beddington professzor, kormánytanácsadó előrejelzésében figyelmeztetett a fenti körülmények várható együttállására, amelyek következményeit és lehetséges megoldásait részletezte írásában.

Címkék: klíma krízis népesség válság

Tovább 

A cigánka téglatest alakú (10x25x5 cm), sertés hashártyába töltött húskészítmény, amely főtt sertésbelsőségekből (máj, tüdő, lép, szív, nyelv)készül abált vér, abált szalonna és nyesedékhúsok, vöröshagyma,fűszerek (só, bors, őrölt pirospaprika) és főtt rizs felhasználásával.
A cigánka a májtól és a vértől jellegzetesen sötétbarna színű, a véres és májas hurkára jellemző ízű, illatú és állagú, sütni való készítmény.

Címkék: hús rizs sertés

Tovább 

A védett állatok által okozott károk miatt a jövőben a természetvédelmi hatóságnak kell kártalanítást fizetnie.

A módosítás szabályozza a védett állatok (pl. vadludak) által okozott károk megtérítését. Eddig ezen fajok esetében nem volt rendelkezés arra nézve, hogy ki viseli a kárt, ha elmaradt az indokolt riasztás, befogás vagy gyérítés. A jövőben érvényes az a szempont, hogy mivel az állam korlátozza a gazdálkodók lehetőségeit, a közérdekre tekintettel, így ebben az esetben a természetvédelmi hatóságnak kell kártalanítást fizetnie.

Címkék: károk természetvédelem védett állatok

Tovább 

Élelmiszer-, kertész-, mezőgazdasági, vadgazda és természetvédelmi mérnök alapszakjai mellett 2019 szeptemberétől már lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki képzést is indít a Debreceni Egyetem. A korábbi évek fejlesztéseit (Halbiológiai Laboratórium, Élelmiszer Innovációs Központ) követően sertés és baromfi állatház, szaporító üvegház és mintafeldolgozó üzem épül a Böszörményi úti campuson és tangazdasági telephelyeken.

Címkék: agrárképzés agrármérnök debrecen lótenyésztő

Tovább 

Megszavazta a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítását célzó szigorúbb szabályokról szóló javaslatot az Európai Parlament plenáris ülése.Az elfogadott határozat alapján 2021-től betiltanák többek között a műanyag fülpiszkálókat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverőket és léggömbpálcikákat, amelyeket kizárólag fenntartható anyagokból lenne szabad készíteni. A képviselők az Európai Bizottság eredeti javaslataiban szereplő termékek listájához hozzáadták az "oxidatív biológiai úton lebomló műanyagokból készült" árukat, például zacskókat, illetve az expandált polisztirolból készült étel-és italhordókat.

Címkék: eu hulladék környezetvédelem műanyag

Tovább 

Egy csésze kávé 140 liter vizet pusztít el!

Ki gondolná, hogy egy csésze kávéval a kedélyes európai polgár egyúttal 140 liter vizet is „lenyel”? Vagy ha vesz egy gyapjú trikót, akkor 2 ezer liter vizet „húz le” a csatornába. Amikor egy kisebb társaság befal egykilónyi, közepesen átsütött bifszteket, akkor 15 ezer liter víz megy a pocsékba.

A BBC által ismertetett szakértői jelentés szerint a fejlett világ által importált élelmiszerek és áruk olyan sok „beágyazott vizet” tartalmaznak, ami súlyosan megnöveli a világszerte létező – és folyamatosan rosszabbodó – vízhiányt.

Címkék: pazarlás tanács víz élelmiszer

Tovább 

Nagyításhoz kattintson a képre

Címkék: juh sertés tehén tyúk állatállomány

A 2018-as posztregisztrációs kukorica fajtakísérletek eredményeit és tapasztalatait november végén ismertették a szakmai szervezetek képviselői, egyúttal elvégezték a kikódolást is. A kísérlet eredményeinek egy része megjelent a NAKlap 2018. decemberi számában, a részletesebb pedig a Vetőmag Szövetség (VSZT) honlapján - olvasható.

Címkék: kukorica kísérlet növénytermesztés

Nyugodt, határozott, türelmes és az állat természetével számoló magatartással még nyugtalan, félénk vagy esetleg rosszindulatú állattal is lehet boldogulni. Rosszindulatú állat kevés van, s ezeket is többnyire az ember helytelen bánásmódja tette azzá. Kényszereszközöket csak a legszükségesebb mértékben és a lehető legrövidebb ideig szabad alkalmazni. Kutyát a gazdája simogatja és a fejénél fogva tartja. Ha akár a kutya, akár a gazdája félénk, vagy a kutya bizalmatlan, harapós, akkor a kutya  ujjnyi széles szalaggal, pólyával vagy ennek híján vastag zsineggel is be kell kötni.

Címkék: bánásmód természet vizsgálat

Tovább 

- Agroforum.hu: https://agroforum.hu/ - Mezohir.hu: http://mezohir.hu/portal/

- MMG Online, Agrárhírportál: http://magyarmezogazdasag.hu/ - Agroinform.hu: https://www.agroinform.hu/ - Agrárágazat.hu: http://agraragazat.hu/ - Agrotrend.hu: https://www.agrotrend.hu/ - Agronaplo.hu https://www.agronaplo.hu/ - Parlagfű információs térkép (Satelite)
http://airterkep.nebih.gov.hu/gis_portal/pir/pir.htm

Címkék: információ mezőgazdaság szaklapok

Nagyításhoz kattintson a képre

Címkék: felvásárlás termék ár

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu