Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

István blogja - 2019. február

Az általános emberi pusztítással együtt a fecskék is kivesznek a környezetünkből: nem kizárt például, hogy jövőre akár teljesen eltűnhet a fecske Magyarországról. A fecske az egyik leghasznosabb madár, miután kizárólag repülő rovarokkal táplálkozik. Naponta akár 800 darab, szezononként több tonnányi rovart képes levadászni. A fecskék száma az utóbbi bő évtizedben a felére csökkent, már az évi 150-200 ezret sem éri el.

Ismerje meg az Agrárium Klub tevékenységét.

Címkék: fecske madarak rovarok

Tovább 

network.hu

A busójárás látványosabb programjai - például a busóavatás, a máglyagyújtás, a dunai átkelés - az idén is megrendezésre kerülnek Mohácson, a részvevők köszöntik a közelgő tavaszt. Minden eddiginél több, 1600 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 28-án veszi kezdetét. A sokácok messze földön híres farsangi fesztiválját egy 1783-as feljegyzés említi először. A legenda szerint a mohácsi sokácok furfangos ősei a török megszállás elől a Duna túlsó partján lévő Mohács-szigetre menekültek.

Címkék: busójárás máglyagyújtás. mohács

Tovább 

A tél komoly megpróbáltatást jelent minden állat számára. A téli táplálékhiányt sok állat - például pelék, sünök, denevérek - próbálja átvészelni úgy, hogy téli álmot alszik. A téli álom egyes állatfajoknak - mint például a rovaroknak, a kétéltűeknek, a hüllőknek és egyes emlősöknek - a mérsékelt és a hideg égövön a téli hónapokban kialakuló nyugalmi állapota, amely azonban eltér a normális alvástól. A téli álomba szenderedett állatok mintegy letargikus állapotba kerülnek, hónapokig nem táplálkoznak, és az őszi időszak alatt szervezetük által felhalmozott tartalék energia (zsír) lebontásából biztosítják fennmaradásukat.

Címkék: emlősök medve mormota állatok

Tovább 

Marketing abc
B2B Business-to-Business Üzleti marketing, az egyes cégek közötti kereskedelemnek a marketingkutatási, tanácsadási és kapcsolatmenedzsment módszere,
B2C Business-t-Consumer Fogyasztói marketing, közvetlen marketingkapcsolatot biztosít az eladó és a fogyasztó(vevő) között,
BSC Balanced scorecard Kiegyensúlyozott teljesítménymutatókon alapuló stratégiai tervezési és értékelési rendszer,
Benchmarking Olyan intuitiv heurisztikus módszer, amely segítségével a vezetés felkutatja azt a szervezeten kivüli, illetve a szervezeten belüli ún.

Címkék: business likviditás marketing üzlet

Tovább 

Szőlőültetvények védelme

Az Agrárminisztérium (AM) a szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevőkkel szemben - mint például az amerikai szőlőkabóca - fontosnak tartja a megelőzést, amelyhez jelentős összegben nyújt támogatást. A támogatás igénylése egyszerűsödik, a kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz. A támogatás részleteit a 9/2016. (II. 15.) FM rendelet tartalmazza.

Fiatal gazda pályázat

A Fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása pályázat 2019 tavaszán várhatóan megjelenik.

Címkék: omÉk pályázat szőlő

Tovább 

A borok eredet-megjelölése

Két új EU-rendelet jelent meg a borok eredet-megjelölésére, földrajzi jelzésére és a hagyományos kifejezésekre, valamint a borok címkézésére vonatkozóan.
Ezzel kapcsolatban két új rendelet jelent meg: 2019/33 EU bizottsági felhatalmazáson alapuló és a 2019/34 EU bizottsági végrehajtási rendelet, amelyek együtt a hasonló tárgyú 607/2009/EK rendeletet váltották fel. A két új EU-s jogszabály az ide vonatkozó hazai végrehajtási rendeletek módosítását is maga után vonja.

Címkék: bor klíma mangalica méhészet

Tovább 

Fokozódhat a rovarinvázió a világban, mert a melegedő éghajlat egyre gyorsabbá teszi a kártevők szaporodását. Az átlaghőmérséklet egy fokos emelkedése 2,5 százalékkal növelheti a rovarok által elpusztított termésmennyiséget a Földön. Most Európa a világ legtermelékenyebb búzatermesztési régiója, de 2050-ig évente akár 16 millió tonna búzát is elveszíthet e régió a terméskárosító kártevők miatt.
Rovarinváziók okozhatnak durva élelmiszerdrágulást:

Címkék: invázió melegedés rovarok éghajlat élelmiszer

Tovább 

Minden jó termőképességű kiskert alapja a jó minőségű talaj, amelynek jó a vízelvezető képessége, elegendő tápanyagot tartalmaz és jól viseli a kedvezőtlen körülményeket is. Nem minden kertész rendelkezik megfelelő talajjal, vannak azonban olyan természetes módszerek, amelyekkel sokat javíthatunk talajunk minőségén és gyorsíthatjuk növényeink növekedését.
Részletek: https://www.agrarszektor.hu/kiskertblogger/ot-hatasos-modszer-amellyel-javithatjuk-kertunk-talajat.9261.html

Címkék: minőség talaj tápanyag

Tovább 

Csaknem 60 ezer ember hal meg évente veszettségben, a halálesetek 95 százaléka pedig Afrikában és Ázsiában történik. Magyarországon elsősorban a rókák hordozzák a kórt, de ha nem megfelelő a védekezés, a háziállatok és a haszonállatok is megfertőződhetnek. A veszettség hordozói leggyakrabban kutyák, az embereknél ezek okozzák a veszettség miatti halálesetek 95 százalékát. Többek között az ENSZ és a WHO célja most az, hogy 2030-ig teljesen felszámolják a veszettség miatti elhalálozást. 
Tíz dolog, amit nem tudtál a világ egyik leghalálosabb vírusáról: (agrárszektor.hu)

Címkék: halál veszettség vírus

Utolsó hozzászólás

horváth Jánosné Kati üzente 5 éve

Láttál már veszett embert,? és veszett állatot ? Én egészségügyi dolgozó voltam, erdő mellett lakom, és egyet se láttam.Nem szabad minden kósza hírt elhinni, még akkor sem, ha a WHO és az ENSZ neve fémjelzi.

Tovább 

Erdőtelepítésekre, illetve csak zöld energiára épülő rendszerekre van szüksége az emberiségnek a klímapolitikai céljai megmentése érdekében – állítja egy friss nemzetközi kutatás. Egy másik pedig azt, hogy a megújuló energia térnyerése átrajzolja a világ geopolitikai térképét. Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASA) tavaly februárban kiadott egy jelentést, melyben azt foglalta össze, hogy a párizsi klímacsúcson tett felajánlások miért nem elégségesek a kitűzött cél elérésére (arra, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedése maradjon 2 Celsius-fok alatt - az ipari forradalom előtti időszakhoz képest).

Címkék: erdő kutatás megújuló energia zöldítés

Utolsó hozzászólás

horváth Jánosné Kati üzente 5 éve

A világtörténelem az állandó változásokról szól, így a klímaváltozásról is. Az emberiség azonban alaposan beleszólt ebbe a változásba, mégpedig drasztikusan negatív irányba. Bár a hírek nagy része a klíma ilyen irányú változásáért igyekszik az embertömegeket felelőssé tenni, a legnagyobb hatást az erdők pusztítása, a MONSANTO áldásos tevékenysége, az ipar szennyezései, HAARP időjárás befolyásolása idézi elő. Csakhogy néhányat említsek.Ezen ténykedések beszüntetésével és a föld tüdejének,- erdő-jelentős növelésével rövid idő alatt meggyógyulna a föld.

Tovább 

Egyre többet hallani a műanyagszennyezésről, hogy milyen méreteket ölt, és milyen negatív hatása van a környezetre, élőlényekre és egészségre. A hét elejére következzen néhány hír arról, hogy milyen kezdeményezések vannak világszerte a probléma megoldására.
http://humusz.hu/hirek/reszkessetek-muanyagok/25108

Címkék: harc háború műanyag szennyezés tiltás

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu