Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Lajos blogja

 

Jászkunsági gyerek vagyok

 

 

 

Jászkunsági gyerek vagyok,
Jászkunságon születtem,
kiskoromtól nagykoromig,
benne fölnevelődtem.

 

 

 

Kilenc zsandár kísér engem
a jászkunsági főutcán,
Még akkor is betekintek
kis angyalom ablakán.

 

 

 

Még akkor is azt kiáltja:
Édes rózsám, gyere be!
Adj egy csókot, egy utolsót,
kacsintsál a szemembe!

 

 

 

A nálunk énekelt verzióban az első versszakban kis-Moha szerepel, a másodikban a mohai főutcán szöveggel énekeltük.

Címkék: cakewalk sonar x1 le furulya jbl everest 710-fülhallgató magyar népdal midi szerkesztés phonic effekt processzor reason 5-ös verzió shure sv100 mikrofon szoftveres zene yamaha c-s szoprán ámítógépes felvétel

Tovább 

  1. Örömmel osztom meg veletek ezt a plakátot. Kérek rá mindenkit. hogy tegye ugyan ezt....
  2. Remélem több ismerősömmel , személyesen is találkozhatok, majd a helyszínen. Sok szeretettel várunk mindenkit , és köszönjük, ha megosztásoddal segítesz.

 

network.hu

 

Címkék: furulya fényjáték kalmár lajos moha szabadművelődés háza székesfehérvár élő

Utolsó hozzászólás

B. J. Levente üzente 3 éve

Remélem, jól sikerült!

A Turul ébredése

 

Ez a feltöltés egy érdekes kísérlet. Egyrészt ünnepi alkalom a számomra, hiszen meghaladta a pislantások száma a százezret. Nekem ez mindenképpen egy pozitív jelzés, amiért köszönetet mondok minden érdeklődőnek.

 

 

 

Egy népdalt szántam erre az alkalomra, aminek a kísérete viszont határozottan mai jegyeket hordoz magán. Több kísérletet tettem már ebbe az irányba, ám ezt a dalt élőben teszteltem már. Én pozitívnak éreztem a visszajelzéseket.

Címkék: alt furulya anvil studio fafurulya folk-rock furulya hatibacsi hohner alt furulya hungarian folk song házi zene kalmár lajos magyar népdal midi szerkesztés moha népdal népzene reason shure mikrofon szoftveres zene szoprán furulya zeneszerkesztés ámítógépes feltöltés

Tovább 

 

 

 

network.hu

 

 

 

A trafikügyek nem ma kezdődtek. Valószínűleg sokan csalódni fognak, semmiféle politikai mellékzöngéje sincs a dolognak. Egy egyszerű, régi történet.

 Mivel a gimnáziumba igyekeztem, a történet 1980 előtt játszódott. Akkoriban a zsebpénz egy része füstté vált. Egész egyszerűen elpöfékeltem. Ráadásul, mint afféle mamlasz-kamasz, ez akkor esett a legjobban, ha az iskolában sikerült megtenni. Na de nem ám egy büdös klozeton!

Címkék: furulya kalmár_lajos moha morgolódás trafik

Tovább 

Székely himnusz

25000 pillantás az Indán

10 000 a tvn.hu-n

 

 

  A feltöltött dalaim, gondolataim, képeim nem világrengetőek. Egyszerűen lenyomatai egy világnak, amiben élek. Ennek egy része a múlt. Szerencsére sokféle zenei hatás ért. Szeretem a dalokat, amiket hallottam itthon, szeretem a zenéket, amiket együtt hallgattam ifjú koromban barátaimmal.

 

 Sokan tesznek azért, hogy a világon egyedül álló népzenei-zenei hagyatékunk ma is élő valóság legyen.

Címkék: furulya kalmár_lajos moha

Tovább 


 

Meg kell-e tartani a kis ünnepeinket vagy nem? Nekem ez pozitív visszajelzés mindenképpen. Persze nincsenek illúzióim és nem érzem fontosabbnak a kelleténél. Egyszerűen örülök neki, hogy ennyi embert érdekel amit csinálok.


 Valamikor 18 éves koromban az egyik osztálytársam kiszökött a nagyszünetben a gimnáziumból, hogy átszaladjon a játékboltba furulyát venni. Állítólag nagyon szuper Yamahák érkeztek. Tamás hegedült különben, de érdekelte minden, ami zizeg.

Címkék: bányászdal furulya home_recording kalmár_lajos miner_song moha ámítógépes_felvétel

Tovább 

network.hu

 

 

  Hmm és az énekes akkor miből él meg? :-) Én azért csak makacsul ragaszkodnék az ingyenes terjesztéséhez a népzene forrásanyagainak. A jelenleg kiadott Kodály vagy Bartók könyvek után vajon ki is kap jogdíjat? Ha a család, akkor legyen, de ha valami pénzgyűjtögető szervezet, akkor valami pajzánabb népdal nem idevaló sorait idézgetném válaszul. Ha erre nincs állami támogatás, akkor mire van? Jó értem én az egyik miniszterelnök magánvagyont gyűjt, a másik a focistákat támogatja, azért ezek a töredékéből nagyot lehetne lendíteni a zenei életen.

Címkék: furulya kalmár_lajos moha

Tovább 

 

  

  

 network.hu

 

Ünnep kordonok nélkül

 

 Lassan talán újra elővesszük emberi arcunkat. Eltűnnek a provokátorok, a vasrácsok és mindenki csak úgy szabadon elindul. Nem kell kerülgetni sem vasrácsot, sem rendőröket állig fegyverben. Egyszerűen mindenki megy a dolgára, van, aki tapsol a kormányfőnek.  Van, aki az újságírók koncát és hatalmát féltve ünnepel, mégsem csapja nyakon senki, azért sem, hogy amikor kellett volna miért nem kiabált.  Teljesen normális tavaszi nap.

Címkék: furulya kalmár_lajos kordon_nélkül moha március15

Tovább 

network.hu

 

 Remélem a nagy, lihegős, plázás, multis sztaniol zizegés után mindenki találkozott a valódi ünneppel is. Aminek persze velejárója az ajándék is, de talán nem a leglényegesebb része.

 

  Ha saját magunk leragadunk ennél a résznél, pont a lényeget fogjuk elveszíteni.Nem csak a fát kell feldísziteni, hanem magunkat is, belülről.Remélem, hogy mindenki megtalálta a fa alatt, amit keresett.

 

 Mindenkinek kellemes Karácsonyt és boldog új évet! Remélem megtaláljuk elöbb utóbb azt az évet is, amire azt mondjuk, ez jobb mint a tavalyi volt...:-)

Címkék: csakúgy kalmár lajos moha

Tovább 

http://network.hu/Hatibacsi/videok/mozgo/szeles_a_balaton

Talán az egyik legjobb példa arra, mit értek az "ámítógép" elfogadható jelenlétére a népzenében.Használtam hozzá, képmódosító, hangképző és hangmódosító szoftvereket.A furulya az eredeti hang, kicsit tupírozva, a kiséret az programozott zene(lehet az kicsit nehezebb feladat volt)... A napokban több helyen vitáztam, már hasonló témákban.Szeretnék ellenpéldát hozni arra,hogy igen is lehetséges ,egy zene eredeti jellegének a megőrzése, mégha ámítógépen rakják össze, akkor is.

Címkék: furulya kalmár lajos

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu