Kis türelmet...
14 éve | 0 hozzászólás
2 nagy (4 kg) nyurga ponty
vöröshagyma (rengeteg)
paradicsom
paprika
fokhagyma
és innen: ami halhoz való füszer abból egy keverék (ez mindnekinél jó ha egyedi)...ki fűszeresebben szereti ki pedig nem..én például nem szeretem ha csípős,ezért éppen csak rakok bele erőspaprikát,zamata legyen de ne csípjen...
és a pirospaprika (sok)
ezután alaplét fözünk a fejből-farokból-aprolékokból-belsőségeiből addig még teljessen minden szét esik a lébe,utánna szürjük le és bele főzzük a hal szeleteket..::)))...nem is olyan bonyolult...::))...közben kostolgani és ha kér még füszert a hal potolni ..:))
ez után következett a Halpaprikás:
ez igazán harcsapaprikás lenne...de mikor nincs harcsa akkor jo a potyka is ..:))és ez most nálunk potyka paprikás lett..:))
Halbol amennyi szánva van..:)...marékkal mértem..:))
a hal hust összedaraboljuk 2 cm-es kockákra,és lisztbe forgatjuk,(és én picit rápiritok serpenyőbe olajon)
közben,elkészitjük a hagymás pörkölt alapot,bele a piritott hal kockákat,és mint a pörköltet megfőzük,csak kevesebb idő alatt lesz kész...én tejszínel hígom a tejfölt és bele keverem a végén a pörköltbe,összerottyan vele kész is ...::))
ezt követte a
Rántott hal:
egyszerü hekk,lesózva és kirántva...
15 éve | 0 hozzászólás
tojásfehérjét is verni kemény habbá....ha ez megvan ....
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tésztához:
6 dkg ráma
10 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek. szódabóna
s.barack lekvár
Ezeket összedolgozom egy lapba,és tepsi hátulján kisütöm.
Krém:
3ek. lisztet
7 dl tejjel
2 cs. vaniliás pudingal felfőzők
20 dkg vajat és
20 dkg porcukrot beledolgozok.
2 felé veszem az egyik felébe kakaóport kerek,ez lesz a csokis réteg.
Összeállitom a tortát alul csokis krém...
felül vaniliás krém.
A tetejét csokimázzal diszítem.
Jóétvágyat kivánok hozzá!
15 éve | 0 hozzászólás
15 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók (kb 60 db-hoz)
A tésztához:
1200 g liszt
8 evőkanál porcukor
80 g vaníliás pudingpor
csipet só
100 g olvasztott vaj
640 ml langyos tej
4 db tojás
14 g száraz élesztő
A tészta kenéséhez:
8 evőkanál olaj
200 g olvasztott vaj
A mázhoz:
4 evőkanál tej
12 evőkanál porcukor
A töltelék krémhez:
1600 g vanília, vagy csokoládé puding
15 éve | 0 hozzászólás
Szendvicstortám....
Méret: 1 Gáztepsi ...
Hozzávalók:
2 házi sütésű félkorpás kenyér....
vagy bolti szeletelt....
70dkg túróból körözött....
Sajtkrém:
2 Camping sajt
5dkg márványsajt
vaj izlés szerint
15 dkg Feta sajt
tejföl izlés szerint...
ezekböl sajtkrémet kavarunk ki,ha kell izesitjuk,sóval-borsal...
Pármai vagy házi sonka
Csemege és paprikás száraz szalámi
Gépsonka
Oliva bogyó
Császárszalonna pörcre sütve
Chilipaprika
Tojásból faragott díszek
2 marék snidling
Saláta levél
Retek
Torma
(a gépsonkákat tormakrémmel töltöm)
A tepsit bevonjuk alufóliával vastagon (2 réteg keresztbe egymáson...)...::))..
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Ludaskása
14 éve | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 Libefarhát,vagy bármelyik része...
2 fej vöröshagyma
4 dl fehér bor ( házi)
2 nagy fej gomba
zöldség és sárgarépa,egész zeller....a mennyisége majd adjamagát .....
kb. fél kiló rizs
1 fehér paprika
1 fehérrépa
1 sárgarépa
zeller ( negyed)
só-bors-majoranna-bazsalikom-zöldségzöld- gyömbér-fokhagyma-babér darab-vegeta...
Elkészitése:
A libáról leszedem a hájat és kisütöm,majd feldarabolom a csontos részeket,a combokat-mellét meg kockára vágom,és félig átsütöm a őket....
Címkék:
Tovább