Halászlé ahogy a 2 Gabi készíti ...::))..(anyukám és én..)
2 nagy (4 kg) nyurga ponty
vöröshagyma (rengeteg)
paradicsom
paprika
fokhagyma
és innen: ami halhoz való füszer abból egy keverék (ez mindnekinél jó ha egyedi)...ki fűszeresebben szereti ki pedig nem..én például nem szeretem ha csípős,ezért éppen csak rakok bele erőspaprikát,zamata legyen de ne csípjen...
és a pirospaprika (sok)
ezután alaplét fözünk a fejből-farokból-aprolékokból-belsőségeiből addig még teljessen minden szét esik a lébe,utánna szürjük le és bele főzzük a hal szeleteket..::)))...nem is olyan bonyolult...::))...közben kostolgani és ha kér még füszert a hal potolni ..:))
ez után következett a Halpaprikás:
ez igazán harcsapaprikás lenne...de mikor nincs harcsa akkor jo a potyka is ..:))és ez most nálunk potyka paprikás lett..:))
a hal hust összedaraboljuk 2 cm-es kockákra,és lisztbe forgatjuk,(és én picit rápiritok serpenyőbe olajon)
közben,elkészitjük a hagymás pörkölt alapot,bele a piritott hal kockákat,és mint a pörköltet megfőzük,csak kevesebb idő alatt lesz kész...én tejszínel hígom a tejfölt és bele keverem a végén a pörköltbe,összerottyan vele kész is ...::))
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
az Ünnepi menünk...::))
15 éve | 0 hozzászólás
2 nagy (4 kg) nyurga ponty
vöröshagyma (rengeteg)
paradicsom
paprika
fokhagyma
és innen: ami halhoz való füszer abból egy keverék (ez mindnekinél jó ha egyedi)...ki fűszeresebben szereti ki pedig nem..én például nem szeretem ha csípős,ezért éppen csak rakok bele erőspaprikát,zamata legyen de ne csípjen...
és a pirospaprika (sok)
ezután alaplét fözünk a fejből-farokból-aprolékokból-belsőségeiből addig még teljessen minden szét esik a lébe,utánna szürjük le és bele főzzük a hal szeleteket..::)))...nem is olyan bonyolult...::))...közben kostolgani és ha kér még füszert a hal potolni ..:))
ez után következett a Halpaprikás:
ez igazán harcsapaprikás lenne...de mikor nincs harcsa akkor jo a potyka is ..:))és ez most nálunk potyka paprikás lett..:))
Halbol amennyi szánva van..:)...marékkal mértem..:))
a hal hust összedaraboljuk 2 cm-es kockákra,és lisztbe forgatjuk,(és én picit rápiritok serpenyőbe olajon)
közben,elkészitjük a hagymás pörkölt alapot,bele a piritott hal kockákat,és mint a pörköltet megfőzük,csak kevesebb idő alatt lesz kész...én tejszínel hígom a tejfölt és bele keverem a végén a pörköltbe,összerottyan vele kész is ...::))
ezt követte a
Rántott hal:
egyszerü hekk,lesózva és kirántva...
Címkék:
Tovább