Kis türelmet...
2 nagy (4 kg) nyurga ponty
vöröshagyma (rengeteg)
paradicsom
paprika
fokhagyma
és innen: ami halhoz való füszer abból egy keverék (ez mindnekinél jó ha egyedi)...ki fűszeresebben szereti ki pedig nem..én például nem szeretem ha csípős,ezért éppen csak rakok bele erőspaprikát,zamata legyen de ne csípjen...
és a pirospaprika (sok)
ezután alaplét fözünk a fejből-farokból-aprolékokból-belsőségeiből addig még teljessen minden szét esik a lébe,utánna szürjük le és bele főzzük a hal szeleteket..::)))...nem is olyan bonyolult...::))...közben kostolgani és ha kér még füszert a hal potolni ..:))
ez után következett a Halpaprikás:
ez igazán harcsapaprikás lenne...de mikor nincs harcsa akkor jo a potyka is ..:))és ez most nálunk potyka paprikás lett..:))
Halbol amennyi szánva van..:)...marékkal mértem..:))
a hal hust összedaraboljuk 2 cm-es kockákra,és lisztbe forgatjuk,(és én picit rápiritok serpenyőbe olajon)
közben,elkészitjük a hagymás pörkölt alapot,bele a piritott hal kockákat,és mint a pörköltet megfőzük,csak kevesebb idő alatt lesz kész...én tejszínel hígom a tejfölt és bele keverem a végén a pörköltbe,összerottyan vele kész is ...::))
ezt követte a
Rántott hal:
egyszerü hekk,lesózva és kirántva...
Liba sült:
hát?,megint szabadon választott a liba hús hozzá,
nálunk 2 comb és egy mell volt,rendes emberséges darabok...és nyak tölteni ...
2 napot állt a sóba-borsba,majd majoránával bedörzsöltem,fokhagymát nyomtam rá,és almát sárgarépát,zellert,vöröshagmát mellé kockáztam,betettem pici vízzel sülni,150 fokra lassan ....a végén piritottam rá,igy lett omlos a húsa...
Párolt káposztával:
..most vegyes fehér és lila káposztával lett ..
A káposztákat lesóztam, cukrot kicsit megkaramellizáltam,és rádobtam a káposztákat,borsot-köménymagot és felengedtem fehér borral,ebbe megpároltam még teljesen elföte a bor magát,a káposzta megpuhult és kész..::)
Francia saláta ?
..itt persze a zöldségek mirelittek jelenleg,most nem foglalkoztam külön a zöldségek pucmákolásával,majd máskor...::))...de a majonéz az csak házi..:))
3 tojás sárgájába pici citromlé,mustár és folytonos kevergetés mellett az olajat csurgatni...gyorsan keverni-csurgatni....még krém sűrűvé válik,akkor sót-borsot bele (én rendes borsot teszek,nem baj ha látszik benne)....bele keverem a párolt zöldséget,amit fagyottam a forró sos vizbe megpuhitok...és kész...
sült és tört burgonya a köret mellé
Jó étvágyat kivánok hozzá..::))
következnek a sütemények... ..:))
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!