Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 

 

Hozzávalók (kb 60 db-hoz)
 

A tésztához:
1200 g liszt
8 evőkanál porcukor
80 g vaníliás pudingpor
csipet só
100 g olvasztott vaj
640 ml langyos tej
4 db tojás
14 g száraz élesztő
300 2 20 25 160 1 3.5

A tészta kenéséhez:
8 evőkanál olaj
200 g olvasztott vaj
2 50

A mázhoz:
4 evőkanál tej
12 evőkanál porcukor
1 3

A töltelék krémhez:
1600 g vanília, vagy csokoládé puding
400

 

Photobucket



A tésztához valókat összekeverjük és kidolgozuk...
...lehetőség szerint a só és az élesztő közvetlen ne érintkezzen...gépben is kidolgozható.
Mikor készen vagyunk a dagasztással,hagyjuk pihenni...duplájára kelesztjük...
Közben elkészítjük a pudingot....leirása szerint...

A tésztát vékonyranyujtsuk....
1/3-adát lekenjük a vajas olajal....
és behajtjuk (mint a könyv lapját)....
a másik részt is lekenjük és erre a részre
hajtjuk......igy 3 réteget kapunk....
ráhalmozuk a pudingot egy csikban középre....
felhajtjuk a 2 oldalát egymásra....
és 2 ujnyi vastagon felszeleteljük (forró késsel!! ) mint a beiglit...
...az igy kapott tekercset meg tekerjük kicsit,mint a mikor összecsavarunk valamit....egy forditás elég az egyik végén....és tepsibe rakjuk...
220 fokon sütjük 30 percig....kiveszük és megkenjük ....
...még 4 percig sütjük...és készen van.
...mikor kihült akkor kenjük meg a tejes cukorral....(máz)

...Kellemes időtöltést hozzá mindenkinek..
...és köszönet Max-nak::))
http://maxkonyhaja.blogspot.com/2008/02/pudingos-babk-trtnete.html


Photobucket

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu