Hozzávalók:
2 Libefarhát,vagy bármelyik része...
2 fej
vöröshagyma
4 dl fehér bor ( házi)
2 nagy fej gomba
zöldség
és sárgarépa,egész zeller....a mennyisége majd adjamagát .....
kb.
fél kiló rizs
1 fehér paprika
1 fehérrépa
1 sárgarépa
zeller ( negyed)
só-bors-majoranna-bazsalikom-zöldségzöld-
gyömbér-fokhagyma-babér darab-vegeta...
Elkészitése:
A
libáról leszedem a hájat és kisütöm,majd feldarabolom a csontos
részeket,a combokat-mellét meg kockára vágom,és félig átsütöm a őket....
(az
aprólékot nem)
Ahogy készen van,kiszedem a lábasból és megpiritom a
vöröshagymát a visszamaradt zsiron.
Visszarakom a liba darabokat,és
felöntöm 2 dl fehér bor felével,vegetával megszorom..és hagyom főni.
Mikor
lefőtte a bort ujra ráöntöm a maradék bort.....azzal is hagyom főni.
Ha
lefőtte a 2. adag bort..már vizzel öntöm fel,és befüszerezem,...ahogy
érzem az izén,majd belerakom a zöldségeket,és együtt fözőm.
Mikor
félig megfőtt a hús,belerakom a leszeletelt gombát és a fehér
paprikát.Ezzel is főzőm kicsit.
Közben a rizst lepiritom egy kis
libazsiron,opálosra...mikor kész,már mehet is a szaftos libára...együtt
főzöm még a rizs félig puha lesz...és elzárom a gázt,hagyom kipattogni a
rizst ...és készen is vagyunk..::)))
Jó étvágyat kivánok
hozzá...
Kommentáld!