Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Antal Nimród nevét már nem csak mi írjuk helyesen, de az amerikai újságírók is, akik az Elhagyott szoba (Vacancy) című hollywoodi stúdiófilmje óta megtanulták az ékezetet. Az április 20-án bemutatott horror - Kate Beckinsale és Luke Wilson főszereplésével - ugyan nem robbantott kasszát, de az árát (kb. 20 millió dollárt) már visszahozta, és a kritika is elismerően veregette vállon - volt, aki Antalt még őstehetségnek is nevezte.

Antal ezzel tagja lett annak a háromtagú klubnak, mely a hollywood-i stúdiófilmek magyar rendezőit tömöríti - Csupó Gábor és Koltai Lajos mellett. A rendező természetesen nagyon elfoglalt volt a filmje premierjét követő hetekben, de mostanra szakított egy kis időt arra, hogy e-mailben válaszoljon a Filmklub néhány kérdésére.

- Mi jelentette számodra a legnagyobb élményt az Elhagyott szobá-val kapcsolatban?

- Nagy élmény volt bemenni dolgozni naponta. Maga a stúdió múltja érezhető, ahogy átlép az ember a kapukon. Abban a műteremben dolgoztunk, ahol az Óz, a nagy varázsló-t forgatták 60 valahány évvel ezelőtt. Egyszerűen az, hogy ott lehetek, már önmagában nagy élmény.

- Milyen tapasztalat volt stúdiófilmet forgatni?

- Rémtörténeteket lehet hallani a stúdiórendszerről, nekem azonban nagyon kellemes élmény volt, és rengeteget tanultam belőle. A forgatókönyvet nem én írtam, ezért a kreatív munkát már az elejétől másképpen kellett megközelítenem. Egy csomó dolog adott volt - köztük olyan is, ami nem annyira tetszett -, de igyekeztem a legjobbat kihozni belőle.

- Milyen visszajelzések érkeztek hozzád a munkáddal kapcsolatban?

- A horror-thriller zsánernek megvannak a maga rajongói. Ugyanúgy, ahogy hozzám a musical zsánere nem áll közel, biztos lesznek olyanok, akik nem kedvelik majd az Elhagyott szobá-t. Szerencsére eddig jók a visszajelzések. Már beszélünk a stúdióval a következő filmről.

- MiIyen kilátásaid nyílhatnak ezután?

- Mindenképp szeretnék tovább dolgozni. Ha itt sikerül még egy pár filmet elkészíteni, az jó lenne. Szeretnék hazatérni Magyarországra, és ott is folytatni a munkáimat. Azért kreatív szempontból még mindig a legtisztább filmkészítés, amiben részt vettem, otthon volt.

- Mi történik veled ezekben a napokban, és milyen állapotban éled át az egészet?

- Sokat biciklizem és hálás vagyok az életnek, hogy ennyi sok ajándékot kaptam. Gyakran álmodozom a Traubi szódáról, és hiányoznak a barátaim.

 

 

[origo] filmklub

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu