Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

2014. szeptember 3. szerda

Üdvözülhetsz
„Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz…” (Apostolok cselekedetei 16:31)

Akár fontosnak, akár jelentéktelennek érzed magad, üdvözülhetsz. Ha Krisztusba veted bizalmadat, lelked üdvösséget nyer, és életed megváltozik. Százezernyi híres ember bizonyítja ezt az igazságot, például William Gladstone, Nagy-Britannia egyik legnagyszerűbb miniszterelnöke, akinek az életét átformálta Isten. Abraham Lincoln is arról ír leveleiben, hogy Gettysburgnél aznap, amikor híres beszédét elmondta, maga is újjászületett Isten Lelke által. Luther Márton nagyon vallásos volt, legalább annyira, mint Nikodémus, azonban semmit sem tudott az újjászületésről. Mindez azonban megváltozott, amikor felfedezte a Szentírásban ezeket a szavakat: „Az igaz ember pedig hitből fog élni” (Róma 1:17). Fjodor Dosztojevszkij és Lev Tolsztoj orosz írók is arról számolnak be, hogy Isten Lelkének munkája teljesen átformálta életüket. Chuck Colson – aki Richard Nixon elnök szárnysegéde volt, és a Born Again [Újjászületni] című bestsellert írta – élete is gyökeresen átformálódott az újjászületés által. Akár kastélyban élsz, akár egy sárkunyhóban, te is üdvözülhetsz. Amikor a filippi börtönőr megkérdezte Pált: „Mi tegyek, hogy üdvözüljek?” Pál nem adott elő neki egy teológiai értekezést. Nem, egyszerűen csak ennyit mondott: „Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe!” (ld. ApCsel 16:30-31). Gondold végig: nemcsak te üdvözülhetsz ma, hanem életpéldád és bizonyságtételed egész családodat megnyerheti Krisztusnak, ha megtérnek (ld. 2Péter 3:9). Képzeld el, mekkora változást hozhat ez! Meg kell értened? Nem, de meg kell tapasztalnod. Hogyan? Úgy, hogy még ma Krisztusba veted bizalmadat.

 

 

Vidd magaddal Istent a munkahelyedre!
„Ti vagytok a föld sója.” (Máté 5:13)

Jon Gordon mondja: „Sok szervezetnél szoktam előadást tartani a pozitív vezetés fontosságáról és arról, hogy a pozitív környezet növeli a teljesítményt. Mégis legtöbbször a következő kérdést szokták feltenni: »Hogyan legyek pozitív, ha a főnököm nem az?«” Íme, néhány javaslat: »Még ha nem is te vagy a vezető… összpontosíts arra, hogy te legyél a legjobb, és igyekezz kihozni a legjobbat munkatársaidból is… hallgattasd el a negatív hozzáállást, a negatív megjegyzéseket! Ne feledd, nem tudod irányítani azt, hogy mások mit mondanak vagy tesznek, de az igen, hogy hogyan reagálsz arra.« Dr. David Hawkins szerint: »A lakosság nyolcvan százaléka negatív hullámokat sugároz. Ez mindenhol körülvesz minket. Próbálj felülemelkedni rajta.« Van egy régi mondás: »Ne birkózz a disznóval, mert mindketten sárosak lesztek – és a disznó még élvezi is!« Jézus azt mondta: »Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város« (Máté 5:14). Határozd el, hogy te leszel a világítótorony, ami bevilágítja munkahelyedet! Összegzésül: a legtöbb ember nem szeret negatív lenni. Sokszor csak a stressz, a sok elfoglaltság vagy a félelem teszi őket ilyenekké. Sokuknak csupán egy ébresztő szóra van szükségük ahhoz, hogy kitörjenek ebből a kerékvágásból, és – bár talán másként gondolod, de – te lehetsz a változás eszköze. Jézus azt is mondta: »Ti vagytok a föld sója« (Máté 5:13), a sónak pedig két rendeltetése van. Megőrzi a dolgokat a romlástól, és ízt ad az ételnek. Keresztyénként a te feladatod is az, hogy megőrizz értékes dolgokat, hogy kibékíts embereket, és reményt adj a körülötted élőknek, beleértve munkatársaidat is.” Tehát vidd magaddal Istent a munkahelyedre!

Címkék: lelki táplálék-----a mai nap igéi

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu