Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Győzőné blogja

Ixor   

Egyszerre két testvért nevelek, ami nem kis feladat, mert nem tojások, hogy egyformák legyenek, hanem két külön egyéniség.

Némileg más-más nevelést igényelnek. Azaz másként tanulják meg ugyan azokat a szabályokat. Kilenc és tizedik hét között.

Egyre többet és többet tanulnak, a család és az ember szabályaiból. Más és más környezetben is lehet gyakorolni velük, nem csak a megszokott helyükön.

A biztos pont én vagyok és a mindenhol fellelhető ismerős szagok, hiszen a lakás más helyisége az új környezet , de a mi szagunkkkal van tele.

Címkék: figyelem kölyök rottweiler tanulás

Tovább 

 

Nyílt a kapu

 

http://rottweilerclub.network.hu/video/kolykok/nyilt_a_kapu


A kölykök hathetesek.
Azt látod, hogy a kicsik ezerrel rohannak, kifelé!
Azaz felém, az anyjukat követve! Teszik ezt, azért mert, két hete azt tanulják, ha én megjelenek az mindig jót jelent ! Kezdetben csak evést, majd játékot. Hívom őket, beszélek hozzájuk, simogatom, ölbe veszem, dögönyözöm. Tiltani én még semmit nem tiltok, azt az anyjukra bízom. Én irányítom az anyakutyát, ő irányítja a kicsiket.

Címkék:

Tovább 

-A csípőizületi diszplázia- a nagytestű kutyák betegsége?

-Nem ez tévhit! A diszplázia nem nagyságfüggő elváltozás. Kistestű kutyáknál éppen úgy előfordul, mint,  a nagyobbaknál, sőt a macskáknál is megtalálható. A nyugati szakirodalmakban közölt fajtánkénti diszplázia előfordulási gyakorisága nem az objektív valóságot tükrözi, hanem csak a bizottsági értékelésre felterjesztett Rtg-felvételek eredményeit. A nyilvánvaló „ordító” elváltozásokat mutató Rtg-felvételek eltűnnek a süllyesztőben, nem kerülnek nyilvánosságra, s így nem rontják a statisztikai adatokat.

Címkék:

Tovább 

Nagyon régen történt, tálán az Óperenciás tengeren túl...jaj, de mégsem! Mégis a tengeren innen volt az eset. 

Sok- sok év után, amikor feltűnt, hogy soha nem jutunk el az iskolán a vizsgákig, lesz, ami lesz jelszóval keményen rágyúrtunk, hogy márpedig mi vizsgázni fogunk. Akkor éppen haladó csoportot vezettem, így célként tűztük ki az 1-es vizsgát. Ügyes segédünk is volt éppen, haladtunk a munkával. Volt jó kutya több, voltak szorgalmas, akaró gazdik, volt közösség, kutyások, akik szívesen töltötték együtt a szabadidejüket.

Címkék:

Tovább 

 

2010. június 19., szombat

További kérdések, Ztp. téma kapcsán, hogyan lehetett meghívni a nagy neveket?

augusztus 15th, 2008 , 14:37

 

Tudod azt nem értem, hogy akkoriban hogyan lehetett elhívni a nagy neveket?Vagy akkor még ők nem voltak nagy nevek? Mármint Wolfgang, Faussner, stb? Miből finanszíroztátok?

 

Mennyi embert érdekelt ez? Bár akkor még nem volt annyira anyagias világ mint ma, szóval gondolom, hogy a németek sem csillagászati összegekért jöttek el.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Krauszné Tünde üzente 12 éve

Ma 2011-ben egy megjegyzés miatt tettem ide az írást. ( ami "természetesen" régi)

"Mikor először itt járt a Hedtke én leírtam a véleményem róla, a véleményem azóta is változattlan.
Tudomásul kell venni, hogy az ADRK-n belül is vannak szakmailag jól felkészült bírók és kevésbé jók, de ez régen is így volt. Az már érdekes, hogy a rendező klubvezetés ezt miért nem veszi észre és miért favorizál ilyen bírót (3éven belül 3xbírált a márknál), pedig papírjuk van róla, hogy ők is értenek hozzá."

A megjegyzésre a válasz:
Régen is és ma is, a nagyon jó szakembert fel kellett kérni. Olyan formában tárgyalni vele, hogy azt érezze fontos, hogy eljöjjön. A szakmai véleményére, segítségére van szükség. A tudására kíváncsiak, nem csak "fel akarják használni" , mint jól hangzó nevet. Amikor a tárgyalás alapján hajlik arra, hogy idejön , ki kell fizetni!!!!! Egy igazán jó szakembernek komoly ára van. Az ADRK.nál meg van a hivatalos díjtétel, ami ma is soknak tűnik , de csak a mi fizetésünkhöz képest sok. Előteremthető, de komoly szervezést igényel.
Viszont a mai Klub vezetés, nem kockáztathatja, hogy ne az ő érdekeltségi köreikbe tartozó kutyák nyerjenek, kerüljenek rivalda fénybe. Ma még véletlenül se szeretne senki "lyukra " futni. Aki irányít, az a saját tenyészete felé irányítja az eseményeket, azt kell látni, hogy az ővé a legkülömb.

Tovább 


szólj hozzá: Ritter nyomkövetése
szólj hozzá: A nyom fektetése

Most mégis ismerkedjünk meg a kutya kiképzésének a rendszerével, és itt egyértelműen meg kell állapítani, hogy a gyakorlathoz hozzátartozik a szürke elmélet is. Mindig lesznek szakértők, akik ezért vagy azért tiltakoznak.

 

 

A kutyával való foglalkozásnál is csak annak a kutyavezetőnek lehet eredménye, aki pontosan tudja mikor, hol, hogyan és miért kell cselekednie. Ezért vezet az út az eredményes kiképzéshez és vezetéshez a kutyánál, a következő téziseken keresztül.

Címkék: kiképzés rottweiler tanulás vizsga

Tovább 

Amikor én egy kutyás fotót nézek elsőre csak a kutyát látom, az köt le. Azonnal értékelem,  a formáját,a  tekintetét , Aztán ehhez képest tetszik, vagy nem tetszik a kutya. Az élénk , huncut tekintet, mindig elvarázsol.

Arra gondolok, hogy ő biztosan értelmes, figyelmes kutya, de szép, de aranyos.

Így teszem ezt a rottweileres fotóknál is, de ott egy villanás alatt minden apró részlet szembetűnik! Méret, fej, szemszín, fültartás, lábak, testfelépítés, kondíció , szóval minden.

Címkék: rottweiler

Utolsó hozzászólás

Krauszné Tünde üzente 14 éve

A rottweiler klub fórumába feltettem link formájában. Nem akartam a gazdit megsérteni, mert büszkén tette a képet a képtárba, de szó nékül mégse maradhatott!!!
Ezért választottam ezt a kicsit rejtett formát.

Tovább 

Amikor a kutya önállóan keres, nem egyenes száron megy komótosan , nem derékszögű, meg tompaszögű, meg hegyesszögű töréseket csinál, és nem jelzi fekve a tárgyat.

A vizsgán kért formagyakorlatokat, a nyomkövetés ágaztnál is meg kell tanítani neki!

Nem arra tanítjuk, hogy használja az orrát és keressen, hanem arra, hogy az általunk lefektetett nyomot kövesse, az azon elhelyezett tárgyakat jelezze.

A vizsgaszabályzat leírása szerint, ennek végrehajtása kötött.

Címkék: rottweiler

Tovább 

Egy alom bejelentése nem a kölykök születésével kezdődik.  Annál előbb.

Elkezdtem többször számolni, de aztán elakadtam ( mert nem érdekel igazán a téma, evidens, logikus, sokan sokszor leírták már...)Több területet érint, de most tegyük fel, hogy a szülő pár törzskönyvezett. Akkor nincs akadálya az utódok törzskönyvezésének, csak a ráfordított összeg ami változó. Minősített, tenyészszemlén részt vett és ott tenyész engedélyt kapott kutya esetében a törzskönyvezés költsége fele, annak amit, a nem minősített szülőktől származó almok esetében kell fizetni a tenyésztőnek.

Címkék: rottweiler

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu