Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Azon gondolkodom, meddig kell az embernek hálásnak lennie.

Vajon ha valaki egyszer tesz értem valamit, akkor egyszer teszek érte és egál? Vagy életem végéig hálásnak kell lennem? Akkor is, ha az illető később a lábát is belémtörli?

Szerintem ha érdemet lehet szerezni, azt el is lehet veszíteni. Ha valaki tett értem, aztán később csúnyán alámtesz bármi másért, akkor nem tartozunk egymásnak.

Az a nagy igazság, hogy mindenki önző. Soha senki nem a maga hibáját tárja a világ elé, csakis a sérelmét. Senki sem gyűlöltetni, mindenki sajnáltatni szereti jobban magát.

Idegen abból nem ítélheti meg, hogy valakinek hálásnak kellene lennie, hogy a sértett fél ezt állítja. Azt nem fogja elmondani, ő mit tett. Ha azért, mert észre sem veszi, akkor csak ostoba, ha tudja, hogy az ő fején is van vaj, akkor rosszindulatú.

Tehát visszajutok az alapkérdéshez. Meddig KELL, meddig ILLIK hálásnak lenni a mai világban?

Azt hiszem, ezt mindenki maga dönti el.

Egyet biztosan tudok: Minden korban visszatetszést keltett, ha a nagylelkű fél szóvátette, hogy hálát vár el. Az olyan, mint az öndícséret és azt se tartja senki pozitív tulajdonságnak.

Hm...

Címkék: andriska filozofál 4.

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Molnár Réka üzente 13 éve

Az biztos, hogy ez nem egy ping-pong, hogy egyszer én, egyszer te. Nem is egy olyan, amit számon kéne tartani: én 3szor segítettem neked, most te jössz 3szor. Ez egy baromság!
Aki nem tud önzetlenül segíteni, az számító zsarnok. Aki nem érzi hogy hálásnak kell lennie, az önző.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu