Kis türelmet...
Kakaós, mogyorós, csokis, meggyes. Fehérje, sárgája együtt verve! Az eredmény napokig gyönge habkönnyű süti!
Sok mindent kipróbálhat az ember! Vagy bejön, vagy nem. Még sosem vertem együtt a tojássárgáját és a fehérjét. Pedig lehet! Íme a bizonyíték!
Hozzávalók:
10 tojás, csipet só, 10 ev. kanál víz /0,1 l /, 20 ev. kanál cukor /300 gr. / 20 ev. kanál liszt / 300 gr. / 1 sütőpor, 2 ev. kanál olaj 1 ev. kanál kakaópor, darált mogyoró, darabos befőtt meggy, csokoládé, csipet vaj.
Elkészítés.
1. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. 2.,A tojásokat a sóval majd a cukorral felverjük. 3., Hozzáadjuk a lisztet, vizet, olajat. Elfelezzük és az egyikbe a kakaót és mogyorót rakunk. Az elkevert masszát az éppenhogy vajazott kibélelt tepsibe öntjük. 4., Ráöntjük a másik világos masszát. A tetejére kakaóba és mogyoróba forgatott meggyet teszünk. 5., 160 fokon 50 percig sütjük. A kész meleg piskótára felmelegített csokoládét csepegtetünk.
Tepsi a hagyományos régi fajta 35x23x5
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 223 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!