Kis türelmet...
A szakértők szerint az összes gyümölcs közül ebben található a legtöbb gyulladáscsökkentő összetevő
Minden nap fogyasztom...nagyon finom! Kb. egy dl délelőtt, egy pedig délután, mint a gyógyszert!
.Meggylé készítése...cukor nélkül. Semmi adalék!
Olyan jó tulajdonságokat adtak a meggylének, hogy én is megpróbálkoztam az elkészítésével. Annyi meggyem /bio / van a fán a kertben, hogyha várok tönkre megy leérik ebben a melegben. Kár lenne érte! Az ismerőseimnek és a rokonaimnak is kínálgattam, de nem kellett! 2018.06.05.
A meggyet 1-2 órára hidegvízben áztatjuk / én most a korai nagyszemű májusi meggyet értettem /, így az esetleges nyűvek kijönnek belőle. Utána ujjainkkal szétnyomkodjuk és egy éjszaka pihentetjük. Másnap felmelegítjük a jobb lényerés miatt, majd leszűrjük, üvegekbe töltjük és befőző automatával kiduntsztoljuk.
2. variáció: Az összetört friss gyümölcsöt vászon, tüll stb.zacskóba rakjuk, amit felakasztunk. A kicsöpögött folyadékot használjuk fel. Ha nem nyomkodjuk, akkor szebb lesz! A málnát szokták régen igy kicsöpögtetni szörpnek. Így kevesebb lé nyerhető...
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Frissen nagyon finom, mert érett gyümölcsből csináltam....Mivel a net-en és a szakácskönyvekben seholsem találtam ennek az eltevési módját, csak próba eltevésről beszélhetünk, majd a télen, vagy előbb elválik, hogy sikerült-e.
Napi 2 pohár meggylé fogyasztása is közel másfél órával növeli az alvással töltött időt éjszakánként.
A Louisiana Állami Egyetem kutatói 7 álmatlanságban szenvedő idősebb felnőttet vontak be vizsgálatukba. Napi 2 pohár meggylét itattak velük két héten át, majd ezt az időszakot követte két gyümölcslémentes hét, amit további két hét zárt placebo itallal. A meggylé fogyasztása a látszatkészítménnyel összehasonlítva átlagosan 84 perccel növelte az alvással töltött időt éjszakánként.
A szakértők szerint az összes élelmiszer közül ebben a gyümölcsben található a legtöbb gyulladáscsökkentő összetevő.
A kutatók húsz 40 és 70 év közötti, csont-ízületi gyulladásban szenvedő nőt vizsgáltak. Kimutatták, hogy a meggylé naponta kétszeri fogyasztása három héten keresztül jelentős mértékben csökkentette a gyulladás legfontosabb markereinek szintjét. A hatás azokban a nőkben volt a legerősebb, akikben a kutatás kezdetén a legmagasabb volt a gyulladás szintje.
"Ígéretesnek tűnik, hogy a meggy valóban segítséget nyújthat a betegeknek, ráadásul az arthritisz gyógyszerekkel gyakran együtt járó mellékhatások nélkül" - számolt be a kutatás vezetője, Kerry Kuehl. A szakértő szerint a gyulladásellenes előnyök különösen fontosak lehetnek a sportolóknak. Egy korábbi kutatásból ugyanis az derült ki, hogy a hosszútávfutásra való edzés alatt meggylét fogyasztó személyek jelentősen kevesebb fájdalomról számoltak be az edzés után, mint azok, akik nem fogyasztották az italt.
https://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/a_meggyle_a_legjobb_gyulladascsokkento/20120605152831
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 199 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!