Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ferencvárosi Torna Club, továbbiakban FTC, vezetősége mindent elkövet annak érdekében, hogy az izgalmas és emlékezetes sporteseményeket biztonságos körülmények között élvezhessék a nézők.

Az alábbi irányelvek kijelölik azokat a szabályokat, amelyeket a rendezvényeken minden nézőnek (szurkolónak) be kell tartania. Azokat a nézőket (szurkolókat), akik ezeket a szabályokat megsértik, a biztonsági szolgálat tagjai, súlyosabb esetben a rendezvény biztosításában résztvevő rendőri erők kivezetethetik a nézőtérről, ellene eljárást indíthatnak. A vezetőség fenntartja a jogot, hogy felfüggessze azoknak a nézőknek (szurkolóknak) a bérlethasználati jogát, illetve az FTC mérkőzéseinek látogatását, akik ezeket a szabályokat megsértik.

Ne engedjük, hogy egy felelőtlen kisebbség sportszerűtlen viselkedése megakadályozza a többség szórakozását, örömét!

BELÉPTETÉS

A beléptetés célja, hogy érvényes jeggyel, bérlettel rendelkező szurkolók juthassanak be a stadion területére. További célja, hogy a biztonsági szolgálat megakadályozza, hogy a stadion területére ne kerülhessenek be közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak, fegyverek, pirotechnikai eszközök, üvegek, flakonok, alkohol, drogok, nem engedélyezett audio- és videorögzítő felszerelések.

Csak azok a szurkolók léphetnek be a stadionba, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy az FTC által megbízott biztonsági szolgálat alkalmazottai átvizsgálják a ruházatukat és a táskájukat.

A ruházat-átvizsgálást mindig azonos nemű biztonsági alkalmazott végzi. A 10 év alatti gyermekek ingyen látogathatják a rendezvényeket, feltéve, ha egy felnőtt ölében ülnek és nem foglalnak el ülőhelyet.

 

TILTOTT FEGYVEREK

A stadion területére fegyvert bevinni tilos! Ez az előírás azokra a rendfenntartó erőkre is vonatkozik, akik nem hivatalos menőségben vannak jelen.

Az FTC nem tudja biztosítani a fegyverek tárolását, így azokat leadni nem lehet. Fegyvernek minősül a lőfegyveren kívül a kormányrendeletben meghatározott közbiztonságra különösen veszélyes eszközök köre, robbanóanyag és pirotechnikai eszközök.

Azon személynél, aki ilyet birtokol, a rendezvény területére nem léphet be, további intézkedés céljából a rendezvény biztosításában résztvevő rendőri erőknek a biztonsági szolgálat tagjai átadják.

JELKÉPEK, ZÁSZLÓK, FELIRATOK, PLAKÁTOK, SZÓRÓLAPOK

Az FTC vezetősége örömmel fogad minden olyan buzdító jelképet, zászlót, feliratot és plakátot, amely a vezetőség vagy a rendezvény szervezője számára nem kifogásolható, nem ütközik törvénybe, jogszabályba és az MLSZ idevonatkozó határozataiba. A feliratokat és a jeleket az illetékes hatóságokkal és az FTC vezetőségével előzetesen egyeztetni és hitelesíteni kell.

- A feliratoknak és a jeleknek az adott rendezvényre és sporteseményre kell vonatkozniuk.

- A karóhoz vagy rúdhoz rögzített feliratok és jelek használata biztonsági okokból is tilos.

- A feliratok és jelek nem takarhatják el a szponzor- és reklámfeliratokat.

- Tilos a feliratokat és jeleket az épület bármely részéhez odaerősíteni vagy onnan lelógatni.

- Tilos a feliratoknak bármely népcsoport, nemzet gyalázása, becsmérlése, a vallási-faji-politikai hovatartozás és egyéb szempontok szerinti megkülönböztetése a saját és más sportszervezetek, csapatok sportvezetőinek, sportszakembereinek, labdarúgóinak, labdarúgó szövetség hivatalos képviselőinek, játékvezetőnek, ellenőröknek, szurkolóknak becsmérlése, szidalmazása.

- A feliratokat és jeleket úgy kell elhelyezni, hogy ne gátolják a többi nézőt a rendezvény zavartalan megtekintésében, és ne okozzanak balesetet.

A rendezvényeken az FTC vezetőségével előzetesen nem egyeztetett röpiratok és reklámszórólapok terjesztése tilos.

RENDZAVARÁS

A rendezvény látogatóinak mindenkor az intézményhez méltó magatartást kell tanúsítani. Azok a szurkolók, akik rendzavaró magatartást tanúsítanak, megzavarják a stadion rendjét, a biztonsági szolgálat, súlyosabb esetben a biztosításban közreműködő rendőri szervek, a rendezvény elhagyására szólítják fel.

A kiutasított vendégek a jegy árát nem követelhetik vissza, és semmilyen más kártérítésben nem részesülhetnek.

Rendzavaró magatartás magába foglalja többek között a következőket:

- ittas magatartás,
- másik szurkoló vagy alkalmazott szándékos és rosszindulatú zavarása,
- verekedés vagy verekedésre ösztönzés,
- játék megzavarása és feltartóztatása,
- a Magyar Köztársaság törvényeinek és rendelkezéseinek megszegése,
- a FTC házirendjének megszegése,
- játéktérre való engedély nélküli belépés kísérlete,
- bármilyen tárgy bedobása a játéktérre,
- továbbá tilos bármely népcsoport, nemzet gyalázása, becsmérlése, a vallási-faji-politikai hovatartozás és egyéb szempontok szerinti megkülönböztetése, a saját és más sportszervezetek és csapatok (pl. az adott ellenfél) sportvezetőinek, sportszakembereinek, labdarúgóinak, szurkolóinak szidalmazása; ugyanez vonatkozik a labdarúgó szövetség (szervezeti egységei) hivatalos képviselőire, és képviseletében eljáró valamennyi személyre, különösen a játékvezetőkre, ellenőrökre

A rendzavarás első alkalmával az elkövetett cselekmény súlyától függően a játékvezető a labdarúgó mérkőzést félbeszakítja.

A mérkőzés félbeszakítása esetén a játék további folytatására csak akkor kerülhet sor, ha a rendzavarás végleg befejeződött.

Újabb rendzavarás esetén a játékvezető a mérkőzést beszűnteti.

Ha a rendzavarás mértéke különösen súlyos, akkor a játékvezető a mérkőzést azonnal beszűnteti.

Rendzavarásnak minősül továbbá, ha olyan transzparens jelenik meg akár egyetlen pillanatra is, amely nincs engedélyezve (ld. JELKÉPEK, ZÁSZLÓK, FELIRATOK, PLAKÁTOK, SZÓRÓLAPOK c. fejezetnél)

Rendzavarás esetén a vétkes sportszervezetnek kiróható büntetések

- első alkalommal szektorbezárás, pénzbüntetés;
- második alkalommal pályán elért eredmények törlése, büntetőpont megállapítása, pénzbüntetés

Ha a rendzavarás miatt a mérkőzést félbeszakították vagy beszűntették

- első alkalommal 3 büntetőpont megállapítása,
- második alkalommal 6 büntetőpont megállapítása,
- harmadik alkalommal a vétkes csapat alacsonyabb osztályba való sorolása

Kérjük Tisztelt Szurkolóinkat, hogy a fentiek figyelembevételével kedvenc csapatunk érdekében tartózkodjanak a rendzavaró magatartástól és sportszerű szurkolással segítsék csapatunkat a minél több győzelem megszerzésében.

ÖLTÖZET

Az FTC vezetése fenntartja a jogot, hogy megtiltsa a belépést azoknak a szurkolóknak, akiknek a ruháján törvények, rendeletek, pályarendszabályok, házirend alapján kifogásolható szöveg, jelkép vagy ábra látható.

FÉNYKÉPEZÉS ÉS EGYÉB ADATRÖGZÍTÉS

Tilos kereskedelmi és reklám célból fényképet készíteni. A stadionba audiovizuális eszközöket (videokamera, camcorder, hangrögzítők) bevinni tilos!

Az alábbi fényképezőgépek engedély nélküli használata is tilos! 8,75 cm-nél nagyobb lencséjű, teleobjektívvel rendelkező, vakuval működő készülék

A biztonsági szolgálat a beléptetésnél ellenőrzi, hogy ezek az eszközök ne kerülhessenek be a stadion területére. Az esetlegesen bekerült eszközt behozó nézőt a biztonsági szolgálat a stadion területéről eltávolítja.

EGYSZERI BELÉPÉS

Az FTC rendezvényeire a belépőjegy egyszeri belépésre jogosít. Azok a nézők, akik bármilyen okból kifolyólag elhagyják a stadion területét, csak akkor térhetnek vissza, ha előzőleg egyeztetnek a rendezőkkel, és újra hozzájárulnak a beléptetés folyamatához.

TALÁLT TÁRGYAK

Az FTC vezetősége az elveszett tárgyakért nem vállal felelősséget. A rendezvény időtartama alatt talált tárgyak az FTC vezetőségéhez kerülnek. A rendezvény befejezése után az elveszett tárgy tulajdonosa az FTC által megbízott biztonsági szolgálatnál érdeklődhet. Az elveszett tárgyakat megőrizni, raktározni, állagukat megóvni az FTC Rt-nek nem áll módjában.

MOZGÁSSÉRÜLT VENDÉGEK

Az FTC vezetősége lépéseket tett annak érdekében, hogy a stadiont mozgássérült vendégek is látogathassák. A mozgássérült vendégek a kísérőikkel az akadálymentesített útvonalon a Springer-szobor bal oldalán lévő füves területen helyezkedhetnek el. Számukra rendzavarás esetén a tartalékból elkülönített állomány könnyíti meg a helyszín elhagyását.

SZESZES ITALOK

A stadion területén a szeszes ital árusítása tilos! Tilos a stadion területére bármilyen szeszes italt behozni, erre a beléptetésnél a biztonsági szolgálat tagjai felhívják a szurkolók figyelmét.

ITTAS VENDÉGEK

Az FTC vezetősége fenntartja a jogot, hogy megtiltsa az ittas személyek belépését az intézménybe, a beléptetésnél a biztonsági szolgálat ezt ellenőrzi. Azok az ittas személyek, akik zavarják a többi szurkolót vagy a rendezvény zavartalan lebonyolítását, azt a biztonsági szolgálat a stadionból kivezeti.

Budapest, 2007. augusztus 8.

http://www.ftc.hu/index.php?action=news&sact=news&nid=20368 

Címkék: ftc sport

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu