Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Sándor blogja

Harry Potter nyári vakációja nem a legjobban sikerült. Nem elég, hogy nehezen boldogult túlzottan gondoskodó rokonaival, Petunia nénivel és Vernon bácsival - továbbá nehezen tudott megbirkózni rokonainak a maga varázsos adottságaival kapcsolatos viszolygásával is -, még legjobb barátai, Ron Weasley és Hermione Granger is mintha elfeledték volna: egyetlen levelére sem válaszoltak. Hirtelen azonban megjelenik szobájában Dobby, a házimanó, hogy figyelmeztesse Harryt, nagy veszély leselkedik rá a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola falai között.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

én is nagyon szeretem a meséket

Tovább 

Nem könnyû egy kultusz-könyvet megfilmesíteni, viszont ha sikerül, akkor dupla az öröm - és többszörös a bevétel. J. K. Rowling (Joanne Kathleen Rowling) 1990-ben, miközben épp négy órát kellett, hogy eltöltsön egy veszteglõ vonaton, kitalált egy kisfiú-figurát, akit Harry Potternek nevezett el.

 

Ezután még hat évbe telt, hogy megírja az elsõ Harry Potter-könyvét (a Harry Potter és a Bölcsek Köve-t), viszont ezzel a fantasztikus mese-regénnyel akkora sikert ért el, ami szintén csak fantasztikusnak nevezhetõ: gyerekek, tinik és felnõttek egyformán odavoltak Harry Potter-ért, szerették a könyv hangulatát, lenyûgözte õket a mese szövése, a varázslatos világ, amiben a hõsök mozognak, az izgalmak, a jók és a rosszak harca, szóval minden olyan motívum, ami egy regényt felejthetetlen élménnyé tesz.

Címkék:

Tovább 

Az ifjú varázslót (Daniel Radcliffe) lidérces álmok kínozzák, sebhelye jobban sajog a megszokottnál, ezért barátai, Ron (Rupert Grint) és Hermione (Emmy Watson) oldalán örömmel veti bele magát a Kviddics Világkupa küzdelmeibe.A Világkupa helyszíne fölött azonban baljós elõjel tûnik fel az égen: A Sötét jegy, Voldemort Nagyúr szimbóluma. A Sötét jegyet Voldemort követõi, a Halálfalók küldik fel az égre. A Halálfalók nem merészkedtek elõ azóta, hogy Voldemortot (Ralph Fiennes) tizenhárom évvel azelõtt utoljára látták, azon az éjszakán, amikor az megölte Harry szüleit.

Címkék:

Tovább 

Amirõl szól:

A statisztikák szerint az Egyesült Államokban 50 sorozatgyilkos van jelenleg is szabadlábon. (Ebbõl egyszer kiszámoltam, hogy Magyarországon 1,66 sorozatgyilkos van. Vajon ki az a 0,66 sorozatgyilkos?!). Mit tegyen az ember, ha egyszer rájön, hogy Jézusmáriaszentpéter, én sorozatgyilkos vagyok?! A sorozatgyilkos coming-out egyelõre nem divat. Ha az ember olyan szerencsés, mint Dexter barátunk, akkor van egy kedves rendõr mostohaapa, aki egy virtuális szabályzatkönyvet alkot, aminek a segítségével a gonosz hajlam a jó szolgálatába állítható.

Címkék:

Tovább 

Van élet a Sírhant Mûvek után: a meleg David szerepével nagy sikert arató egykori színpadi színész, Michael C. Hall új tévésorozat fõszerepére szerzõdött le.

A 35 éves, Emmy-djra jelölt színész az HBO-t otthagyva egy másik kábelcsatornán, a Showtime-on talált magának állandó elfoglaltságot. A Dexter címû új, egyelõre 12 részes tévésorozat fõszereplõjeként a Horatio Cane-ékhez hasonlóan Miami-i nyomozók munkáját segíti laborosként, szabadidejében viszont õ maga is öldököl.

Címkék:

Tovább 

Elolvastam Jeff Lindsay második Dexteres könyvét, azért ezzel kezdtem, mert csak ezt tudtam megszerezni. Az elsõ könyv alapján kezdtek bele a Dexter címû sorozatba, melyek helyszíne, a háttértörténet , a szereplõgárda, és ami a legfontosabb az egyedi hangulat megegyezik, de a történetek elválnak.
A második kötettel kezdeni önmagában is kicsit furcsa, még ha a történet meg áll a lábán, fõleg a sorozatot ismerve, de úgy méginkább furcsa volt, hogy szembesülni kellett az eltérõ elõtörténet végzetes elemeivel, melyekbõl ebben a könyvben sincs hiány.

Címkék:

Tovább 

Arról asszem nem is érdemes vitát nyitni, hogy a 2006-os év egyik legnagyobb sorozatdurranása a Showtime sorozatgyilkosos szériája, a Dexter volt. (Aki nekem nem hisz, az csekkolja human pilot-kritikáját és a többi írásunkat és a kommenteket a Dexterrõl.)

Arról is volt már szó, hogy akárcsak mostanában a Dresden Files, a Dexter is irodalmi alapanyagra épül. Nos, mint ahogy Gaines megsúgta nekünk: ?az Agave kiadó az idei év folyamán elkezdi megjelentetni Jeff Lindsay Dexter-könyvsorozatát.

Címkék:

Tovább 

Dexter Morgan, már kiskorában is különlegesen viselkedett.

Több állatot is megölt, melyrõl az apja is tudomást szerzett utólag, ám a gyilkolási kényszere ellen nem tudott semmit sem tenni. Egy nap úgy dönt, hogy fiának megtanítja a tökéletes bûtény elkövetését, mellyel azokat sújtaná, akik kicsúsztak a hatóság kezei közül és tettükért megtorlást érdemelnek. Napjainkban Dexter a Miami-i rendõrségnek dolgozik vérnyom-ellemzõként, de aprólékos, fortélyos élete elfedi igazi természetét.

Címkék:

Tovább 

Vitán felül a 2006-os év egyik legprovokatívabb és legjobb sorozata a Showtime sikere, a Dexter volt. A szociopata sorozatgyilkos fõszereplõ története egy könyv alapján készült, amely õsszel idehaza is megjelenik.

Bár a sorozat hazai premierjérõl egyelõre még nincs hír (kíváncsian várjuk, hogy melyik csatorna meri bevállalni a durvulens szériát), arról viszont igen, hogy az Agave kiadó még õsszel kihozza itthon nyomtatott formában Jeff Lindsay könyvsorozatát, melybõl a tévésorozat is készült.

Címkék:

Tovább 

Amerikában a Showtime csatorna zászlóshajója a szociopata törvényszolgáról szóló enyhén megborult, beteges sorozat, és minden bizonnyal itthon is nagy kedvenc lesz - ennek szellemében 2 hónappal a második évad premierje elõtt, már neten két új epizód.

Az USA-ban hétrõl-hétre több mint egymillióan követik figyelemmel a sorozatgyilkos kalandjait, melyeket Jeff Lindsay, nemsokára idehaza is megjelenõ regényébõl adaptáltak tévéképernyõre. A hazai könyvpremier nagyjából akkora várható, amikorra a Viasat 3 is idõzíti a magyar Dexter-premiert.

Címkék:

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu