Kis türelmet...
6 éve | 0 hozzászólás
Ma is ugyanannyiba kerül a kenyér, mint 2600 éve
Ma ugyanannyi kenyeret lehet vásárolni egy uncia aranyért, mint a híres
babilóniai uralkodó, Nabukodonozor (Nabucco) korában, 2600 évvel ezelőtt
– véli a Raiffeisen Zentralbank elemzője.
Peter Brezinschek az ausztriai Alpbachban tartott egyik konferencián
osztotta meg adatait a hallgatósággal. Ezek szerint Nabucco udvarában
egy uncia aranyért 350 vekni kenyeret lehetett venni. Ma körülbelül 730
euróba kerül az arany unciánként, egy kiló kenyér pedig 2,10 euró,
vagyis jelenleg 348 vekni kenyér vásárolható egy unciányi aranyért.
Nagyításhoz kattintson a képre
A magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvénye minden évben az AGROmashEXPO, AgrárgépShow, mely 2019-ben január 23-26. között - mutatja be a legújabb trendeket, technológiai innovációkat a gazdálkodóknak. Négy napon keresztül közel 350 kiállító, mintegy 40.000 négyzetméteren vonultatja fel az input-gépesítés-logisztika témakörébe tartozó termékek és szolgáltatások rendkívül széles választékát. Az AGROmashEXPO-n az erőgépek mellett az elmúlt években folyamatosan növekszik az input a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de a digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.
6 éve | 0 hozzászólás
Gyulai Ferenc - Zákonyi Botond: Horgász zsebkönyv
A szerkesztői lelemény eredményeképpen alkalmas rá ez a zsebkönyv, hogy a
tartalomjegyzék és a mellékletek alapján a legjelentősebb magyarországi
halakkal kapcsolatos tudnivalókról útbaigazítson. Az irodalomjegyzéke
segítségével a halfogás tudományos alapjait és hagyományait veheti
számba a témában búvárkodni szándékozó.
Kiadó: Szalay Könyvkiadó
Harka Ákos – Sallai Zoltán: Magyarország halfaunája
A szerzők Képes határozó és elterjedési tájékoztató alcímet adtak a
műnek.
Elkészült az aszú- és
pezsgőkiválóságok 2018/2019-es kötete. A megjelent
kiadványban – a szakmai bírálatok alapján – 15 aszú- és 33
pezsgőkiválóságot ismerhetnek meg az érdeklődők. A kiadvány célja, hogy
segítse a vásárlókat az aszúk és a pezsgők
kiválasztásában.
Kapcsolódó anyagok:
Aszú- és pezsgőkiválóságok könyve 2018/2019
A biogazdálkodás (más néven: ökológiai gazdálkodás, organikus gazdálkodás)
olyan gazdálkodási forma, mely szerves trágyázáson, biológiai
növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul, a szintetikus
műtrágya és növényvédő szerek mellőzésével, például baktériumalapú
biotrágyák használatával. Tevékenységek alatt itt erdő-, mező-,
tájgazdálkodást, vidékfejlesztést és élelmiszer termelést értünk.
A biogazdálkodás előnye a mikroelemekben, vitaminokban gazdag, kevés
káros anyagot tartalmazó biotermék.
6 éve | 0 hozzászólás
Óriási globális krízis közeleg – fenyeget a víz-, élelem-, és energiaválság
A brit kormány legfőbb tudományos tanácsadója szerint 2030-ra az egész
bolygót fenyegető krízishelyzet alakulhat ki, mivel akkorra komoly
gondok alakulhatnak ki az ivózvíz-, élelmiszer-, és energiaellátást
tekintve.
A BBC értesülései szerint John Beddington professzor, kormánytanácsadó
előrejelzésében figyelmeztetett a fenti körülmények várható
együttállására, amelyek következményeit és lehetséges megoldásait
részletezte írásában.
6 éve | 0 hozzászólás
A cigánka téglatest alakú (10x25x5 cm), sertés hashártyába töltött
húskészítmény, amely főtt sertésbelsőségekből (máj, tüdő, lép, szív,
nyelv)készül abált vér, abált szalonna és nyesedékhúsok,
vöröshagyma,fűszerek (só, bors, őrölt pirospaprika) és főtt rizs
felhasználásával.
A cigánka a májtól és a vértől jellegzetesen sötétbarna színű, a véres
és májas hurkára jellemző ízű, illatú és állagú, sütni való készítmény.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
A vadállomány
6 éve | 0 hozzászólás
Nagyításhoz kattintson a képre
Címkék: erdő vad állatfajok élmény
Tovább