Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

István blogja

 

A ló alapszínei: szürke, fakó, pej, fekete, sárga. Hidegvérű, illetve sodrott lovakra jellemző szín a deres, ami nem tévesztendő össze a sötétszürkével!

A színekre a magyar nyelvnek roppant gazdag tárháza van, egyesek szerint közel 300 szót használt valamikor a magyar a különböző színek elkülönítésére.

Szürke

Tudnivaló, hogy szürkén nem születik egyetlen csikó sem, hanem valamely színből szürkül ki, mintegy "megőszül".

Címkék: jegyek lovak színek

Tovább 

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas  és nem is fán terem. A fűfélék családjába tartozó növény amelyik föld alatt növekedő gyökerében gumót növeszt (6 mm-25 mm átmérőjű). A növény gumóját használják táplálkozási, gyógyászati, és halcsali célokra. A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is.

Címkék: földimandula növény élelmiszer

Tovább 

A magyar borászat történetének rövid áttekintése

A kezdetektől a második világháború végéig

Hazánk területén a Kr.e. III. században élt kelták már valószínűleg ismerték a szőlőtermesztést, majd mintegy kétszáz évvel később a Római-birodalom kezébe került Pannónia. A római kor hazánk szőlő- és bortermelésének történetében is maradandó nyomokat hagyott. A császárság központjába, Rómába fejlett kereskedelmi kapcsolatok révén jutottak el Pannónia borkülönlegességei.

Címkék: bor kelták pannónia szőlő tokaj-hegyalja

Tovább 

A Magyar Kukorica Klub Egyesület célja a Termésverseny kiírásával évről-évre az, hogy rávilágítson a magyar és a környező országokban folytatott kukoricatermesztés lehetőségeire, népszerűsítse és elterjessze a legeredményesebb termesztési módszereket, hozzájáruljon a vidéki élet és a mezőgazdasági tevékenység jobb megismeréséhez, tekintélyének emeléséhez. A versenyzők idén is 5 régióban, öntözött, illetve száraz kategóriában – valamint szántásos és szántás nélküli alkategóriákban mérték össze "tudásukat".

A Magyar Kukorica Klub honlapján – ide kattintva – részletes eredménykimutatások olvashatók az egyes régiókra – kategóriákra és alkategóriákra lebontva.

Címkék: kukorica növénytermesztés terméshozam verseny

Tovább 

A hazánkban tenyésztett lófajták messze földön híresek. Kevés ország rendelkezik olyan kiváló fajtákkal és a fajták oly nagy számával, mint Magyarország. Az 1878-as, majd az 1900-as Párizsban rendezett Világkiállításon a legnagyobb elismerést a gyors magyar kocsiló, a magyar jukker és a könnyű nemes magyar huszárló aratta.
A hagyományos magyar lófajták, amelyeket az állami ménesekben (Bábolnán, Mezőhegyesen, Kisbéren, Szilvásváradon és a Hortobágyon) több évtized gondos és szakszerű tenyésztői munkájával hoztak létre, páratlan kulturális örökségünk.

Címkék: fajták tenyésztés állat

Tovább 

A forralt bor alapvető hozzávalói a szegfűszeg, fahéj, citrom, valamint a cukor vagy méz – ezeket a borral együtt főzzük, ízlésünknek és kapacitásunknak megfelelő mennyiségben. Az arányokhoz támpontként a klasszikus forralt bor receptje: 1 liter borhoz 8 deka cukor, 1 rúd fahéj, 5 szegfűszeg és fél citromot adjunk. Fontos, hogy az ízesített bort csak főzd, és ne forraljuk, mivel a forráspont elérésével nemcsak az aromák, hanem a szesztartalom is elpárolog az italodból.

Címkék: bor fahéj forralás ital ízesítés

Tovább 

A földimandula, más néven mandulapalka vagy tigrisdió neve félreértésre adhat okot, hiszen nincs köze a valódi mandulához vagy dióhoz, nem csonthéjas  és nem is fán terem. A fűfélék családjába tartozó növény amelyik föld alatt növekedő gyökerében gumót növeszt (6 mm-25 mm átmérőjű). A növény gumóját használják táplálkozási, gyógyászati, és halcsali célokra. A földi mandula ízletes, tápláló, egészséges rágcsálnivaló, kiváló ital- és sütemény-alapanyag, népszerű csemegévé válhat hazánkban is.

Címkék: glutén-mentesség gumó élelem

Tovább 

A 2014-ben alakult Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ példa nélkülinek tekinthető Magyarországon az agrárkutatás területén. Korábban ugyan­is soha nem tartoztak egy szervezethez az ágazathoz kapcsolódó kutatási egységek, intézetek, ahogy arra sem volt példa, hogy a kutatási célok, feladatok kitűzése és megosztása szervezetten történt volna. A gödöllői székhellyel megalapított központ tizenkét agrár- és élelmiszer-gazdasághoz kapcsolódó kutatóintézet összevonásával, működésük összehangolásával jött létre, további négy kutatóintézet pedig gazdasági társaságként csatlakozott hozzá.

Címkék: agrárkutatás gödöllő innováció

Tovább 

Hazánkban fejenként 53-54 liter, zömmel magyar tejet iszunk meg átlagosan. A mezőgazdasági szaktárca 2011-ben kezdett foglalkozni a tejpiaccal, akkor az UHT (ultrapasztőrözött) tejek aránya 15-20 százalék volt az üzletekben, ma már ennek több mint a kétszerese. Tavaly a nyers tej általános forgalmi adóját mérsékelte a kormány, az idén a tartós (UHT és ESL) tejek következnek: 18-ról 5 százalékra csökken az áfájuk.

Címkék: tej áfa élelmiszer

Kedves Kertbarátnők, tisztelt Kertbarátok! 
2018. évi 18. felhívás
Meddig terjedtek el és mekkora kárt okoztak a legújabban megjelent károsítók az idén? Beérkeztek a NÉBIH-ben dolgozó kollégáimhoz az előrejelző csapdák adatai, a hatósági intézkedések összesítései és a gyakorló növényvédősök jelentései.
►A házikertekben talán a dió legújabb kártevője, a dióburok-fúrólégy /Rhagoletis completa/ okozta a legnagyobb gondot. Sajnos elérte Szabolcs megyét is, a kihelyezett sárgalapokon megfogták az imágókat.

Címkék: kertészet kár növénytermesztés növényvédelem

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu