Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Színes tehenekből álló csorda „legel” múlt hét kedd óta a Kossuth téren. A fővárosban nagy nyilvánosságot kapó Tehénparádé elnevezésű utazókiállítás ugyanis egy hétig Debrecen főterén lesz látható.

Az elkövetkezendő egy hétben összesen 25 műalkotással találkozhatnak a járókelők, akik kedvük szerint megsimogathatják és megvizsgálhatják a kiállított műanyag teheneket. A színpompázó alkotásokat a főtér különböző pontjain helyezték el a szervezők, így szinte minden pillanatban egy újabb tehénre bukkanhat a járókelő.
Csikós Gergely a Tehénparádé főszervezője szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: az alkotásokat szeptember 22-én a fővárosban elárverezik és az aukcióból befojt összeget a krónikus, onkológiai beteg gyerekeket segítő Bátor Tábor Alapítvány támogatására fordítják. A főszervező hozzátette: a tavalyi árverésen mintegy 21 millió forint gyűlt össze, s hasonló sikerre számítanak idén is. Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a kezdeményezés sokat segíthet a beteg gyerekeken, s amellett, hogy gyógyulásukhoz is hozzájárul népszerű is a körükben
A tehenek többsége fontos üzenetet közvetít, ugyanis az egymásra való odafigyelést, az ember és a természet viszonyát, a súlyos betegségekkel küzdő emberek megsegítését és a társadalmi esélyegyenlőség szükségét hangsúlyozza. Emellett a művészi inspirációkat is előtérbe helyezik úgy, hogy némelyik éppen az önkifejezés eszköze. Csikós Gergely szerint ezek a művek gondolkodásra és elmélyülésre késztetik a járókelőket, hiszen mindegyik tehén más és más művészi, alkotói látásmódot sugároz. 
A kiállított alkotások közül kiemelkedik a berettyóújfalui „Igazgyöngy” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 7-8 éves diákjainak színpompázó munkája, mely a Világ gyerekszemmel címet kapta. Ugyancsak érdekesség lehet a kristályokkal bevont „tehénszobor”, amely a szervezők reményei szerint rekordösszegért kelhet el a szeptemberi árverésen.
A kiállítás különlegessége, hogy minden állomáson új alkotással bővül a repertoár, így próbálják folyamatosan frissíteni látványt. A tehenek Debrecen után Győrben, majd végül Budapesten lesznek láthatóak.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu