Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Felmentette a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a Debrecent a fegyelmi vétség alapos gyanúja alól, míg a Nyíregyházát különböző büntetésekkel sújtotta mindazért, ami a szeptember 22-i mérkőzésen a stadionon belül történt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén határozatot hozott a szeptember 22-i Nyíregyháza – DVSC-TEVA Soproni Liga-mérkőzésen történt stadionon belüli eseményekkel kapcsolatban.
A testület a Nyíregyházát arra kötelezte, hogy a következő három hazai mérkőzésén sportszövetségi ellenőrt fogadjon, s viselje az eljárási költséget. Ezen kívül a bizottság 500.000 forint pénzbüntetéssel is sújtotta az egyesületet. A testület a Debrecent felmentette a fegyelmi vétség alapos gyanúja alól. 


KOMMENTÁR:

Az MLSZ vezetése a fegyelmi bizottság döntésével kapcsolatban fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy egyértelműen szurkolópárti szankcióval kívánta büntetni a nyíregyházi rendezési hiányosságokat. Az illetékesek, minden szükséges körülményt és a biztonsági bizottság előzetes megállapításait mérlegelve jutottak arra a következtetésre, hogy a jövőben is maximálisan együtt kell működniük az MLSZ biztonsági szakembereinek, biztonsági szolgálatának mind a rendőrséggel, mind pedig a szurkolói csoportokkal, mert csak így biztosítható a rend a stadionokban. Szerencsére az elmúlt egy-másfél évben nem fordult elő kirívóan súlyos atrocitás a hazai pályákon, köszönhetően a hatékony megelőzésnek, s a precíz szabályokon alapuló biztonsági tevékenységnek.
Az MLSZ párbeszédre törekszik a szurkolókkal, mert ugyanolyan partnereknek tartja őket egy-egy mérkőzést illetően, mint a csapatokat, mint minden egyes játékost. 
A labdarúgó szövetség illetékesei ismételten kifejezik együttműködési szándékukat mindenkivel, akinek a céljai hasonlóak, s felajánlja a mérkőzésekkel kapcsolatos speciális ismereteit más szakembereknek, így a rendőrségnek is. 
A futball körüli biztonságra világszerte egyre nagyobb súlyt fektetnek, különös tekintettel a biztonsági standardokra, a megelőzésre, a kiszámíthatóságra, s arra, hogy el lehessen kerülni az esetleges ad hoc-jellegű reagálásokat. A legkisebb szabályszegést, atrocitást sem szabad elbagatellizálni, a nyíregyházi sajnálatos esetnek is azért lett pénzbüntetés a következménye, mert a helyi rendezők több szabályt megsértettek. Emiatt fel sem merült, hogy a szurkolók érdeke sérüljön, már ami a szankcionálást illeti – olvashatjuk az MLSZ honlapján.

Forrás: www.deol.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu