Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Pudingkrémes kocka csokis habbal - 12 szelet

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojásfehérje
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál rétesliszt
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor (7 g)
Krémek:
13 dkg margarin
5 evőkanál kristálycukor
2 vaníliás puding (főzős)
2,5-3 dl meggybefőtt lé
2,5 dl tej
2 vaníliás cukor
Díszítés:
2,5 dl tejszín
(porcukor+habfix, ha szükséges)
3 dkg étcsokoládé
csokoládé dara
gyümölcszselé figurák

Elkészítés:
tepsi méret: 17*24 cm
A tésztához a tojásfehérjéket – pici sóval – a vaníliás cukros kristálycukorral nem túl kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

sütemény méret: 14*22 cm
A tálat/tepsit alufóliával kibéleljük (így könnyebben kiemelhető), és a kihűlt piskótát beletesszük.
A krémekhez a margarint a kristálycukorral habosra kavarjuk.
Az egyik vaníliás pudingot a vaníliás cukorral, a meggybefőtt levével elkészítjük, ha langyosra hűlt, a cukros margarin felével sima krémmé kavarjuk.
Rátesszük egyenletesen a piskótára.
A tejjel, vaníliás cukorral a másik pudingot szintén elkészítjük Mikor langyosra hűlt, a cukros margarin másik felével szintén sima krémet készítünk.
Egyenletesen rásimítjuk a meggyes pudingkrémre.
Hideg helyre tesszük.
1 evőkanál tejszínnel az összetört étcsokoládét – forró vízbe állított tálkában, vagy mikróban – felolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk, beleöntjük a felolvasztott étcsokoládét, óvatosan fakanállal, lapáttal, párszor átforgatjuk (csak márványosra).
Rásimítjuk, a tálból/tepsiből időközben kiemelt sütemény tetejére.
Díszíthetjük csokoládé darával, gyümölcszselé figurákkal (a képen szőlő és eper), csoki forgáccsal stb.
Finomabb, ha néhány órát állni hagyjuk.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 142 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Várlak a csokoládé klubba!! Szép estét :Edit.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu