Kis türelmet...
Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojásfehérje
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál rétesliszt
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor (7 g)
Krémek:
13 dkg margarin
5 evőkanál kristálycukor
2 vaníliás puding (főzős)
2,5-3 dl meggybefőtt lé
2,5 dl tej
2 vaníliás cukor
Díszítés:
2,5 dl tejszín
(porcukor+habfix, ha szükséges)
3 dkg étcsokoládé
csokoládé dara
gyümölcszselé figurák
Elkészítés:
tepsi méret: 17*24 cm
A tésztához a tojásfehérjéket – pici sóval – a vaníliás cukros kristálycukorral nem túl kemény habbá verjük. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsi öntjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
sütemény méret: 14*22 cm
A tálat/tepsit alufóliával kibéleljük (így könnyebben kiemelhető), és a kihűlt piskótát beletesszük.
A krémekhez a margarint a kristálycukorral habosra kavarjuk.
Az egyik vaníliás pudingot a vaníliás cukorral, a meggybefőtt levével elkészítjük, ha langyosra hűlt, a cukros margarin felével sima krémmé kavarjuk.
Rátesszük egyenletesen a piskótára.
A tejjel, vaníliás cukorral a másik pudingot szintén elkészítjük Mikor langyosra hűlt, a cukros margarin másik felével szintén sima krémet készítünk.
Egyenletesen rásimítjuk a meggyes pudingkrémre.
Hideg helyre tesszük.
1 evőkanál tejszínnel az összetört étcsokoládét – forró vízbe állított tálkában, vagy mikróban – felolvasztjuk. A tejszínből kemény habot verünk, beleöntjük a felolvasztott étcsokoládét, óvatosan fakanállal, lapáttal, párszor átforgatjuk (csak márványosra).
Rásimítjuk, a tálból/tepsiből időközben kiemelt sütemény tetejére.
Díszíthetjük csokoládé darával, gyümölcszselé figurákkal (a képen szőlő és eper), csoki forgáccsal stb.
Finomabb, ha néhány órát állni hagyjuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 142 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!