Kis türelmet...
Hozzávalók:
Piskóta tekercshez:
3 db tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál rétes liszt
1 vaníliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 púpos teáskanál keserű kakaó
Piskóta krémhez:
5 dkg teavaj
5 dkg porcukor
1/2 doboz (75 g) Danette vaníliás puding
Bomba krémhez:
5 db tojás sárgája
12 dkg cukor
2 vaníliás cukor
3 evőkanál keserű kakaó
2,5 dl tej
15 dkg étcsokoládé
20 g Oetker zselatin (2 csomag)
2,5 dl tejszín
(normálhoz 1 habfix + 1 vaníliás cukor)
Elkészítés:
tepsi méret: 20*25 cm
A piskótához a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét (először keveset a lazításhoz, utána óvatosan beleforgatva a többit).
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a felét, a másik felébe lazán belekeverjük a kakaót, és azt is ráöntjük. (Villával bele lehet kicsit kavarni.) Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 percig sütjük.
Még melegen kiborítjuk, és a hosszabbik oldalával (sütőpapírral együtt) feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskóta krémhez a teavajat a porcukorral és a vaníliás pudinggal habosra keverjük. A kihűlt piskóta tekercsre kenjük, feltekerjük és fóliába csomagolva, a hűtőbe tesszük dermedni. – A bomba összeállítása előtt rövid időre a mélyhűtőbe rakjuk, kivéve kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A csoki krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóval habosra kavarjuk.
Felforrósítjuk a tejet, beletördeljük az étcsokoládét, ha elolvadt a csokoládé, mérsékeljük a hőt. Lassan, kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Kevergetve a megáztatott zselatint is, és besűrítjük a krémet. Hideg helyen, langyosra hűtjük.
Felverjük a tejszínt kemény habnak, és óvatosan – hogy ne törjön össze – a kihűlt csokoládé masszához keverjük. Sima, egynemű krémet kell kapnunk.
tál/szűrő mérete: átmérő 20 cm, magasság 10-12 cm
Összeállítás: A tálat (lehet szűrő is) kibélelünk folpackkal. Kirakjuk az oldalát piskóta szeletekkel – belesimítjuk a krém felét, kicsit megütögetjuk a tál/szűrő oldalát, ne maradjon rés. Újabb piskóta sor – krém réteg. Ha marad piskótánk, akkor a tetejére tesszük, ez lesz a bombánk alja.
Tányérral letakarjuk, egy éjszakára (6-8 órára) hűtőbe tesszük.
Másnap tálra borítjuk, levesszük a fóliát. – Díszíteni nem fontos, nagyon finom, mutatós desszert.
II. variáció:
A piskóta tekercshez nem teszünk kakaót (fehér marad). A rövidebb oldalától tekerjük fel, kevesebb szelet lesz, jobban látszik a krém. – A bomba krémjébe teszünk 1 mokkáskanál fahéjat, és csak 10 dkg étcsokoládét.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 177 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!