Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Amerikai krémes - 12 db főkép insert - 2011.05.06

tepsi méret: 25*20 cm / 25*30 cm
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás sárgája
10 dkg kristálycukor
10 dkg rétesliszt
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
6 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
A krémhez:
4 tojásfehérje
4-5 evőkanál cukor – ízlés szerint
1 cs. vaníliás pudingpor / 2 cs. puding
3 dl tej / 5,5 dl
1 vaníliás cukor
A tetejére:
2,5 dl tejszín
(1 cs. habfixáló, ha nem növényi tejszínt használunk)
(2-3 teáskanál porcukor, ha cukrozatlan a tejszín)
reszelt étcsokoládé, tortadara stb.
Elkészítés:
• A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, hozzádolgozzuk az átszitált sütőporos, kakaós, vaníliás cukros lisztet, majd a végén az olajt – miután nem géppel dolgozom, ezt biztonsági okból keverem a végén bele.
• Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt (vajazott-lisztezett) tepsiben, kb. 170-180 fokon sütjük 20 percig.
• Amíg a tészta sül készítsük el a krémet. A pudingporból, a cukor feléből, és a tejből készítsünk pudingot, és sűrítsük be.
• A tojások fehérjéből pici sóval és a cukor másik felével kemény habot verünk. Összekeverjük a még forró, tűzről levett pudinggal és a tészta tetejére simítjuk a krémet. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon 10 – 15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
• Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínt egyenletesen rátesszük a krémre, és reszelt étcsokoládéval (illetve ízlés szerint) díszítjük.
II. változat méret és hozzávalók adatai – Vékonyabb a tészta rétegünk, a krém magasabb, a tejszínhab szintén vékonyabb lesz. Kellemesen hűsítő süteményt kapunk melegebb napokra!
(Recept variáció)

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 153 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Várlak a csokoládé klubba!! Szép estét :Edit.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu