Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Krémes réteslapból - 15-20-30 db

Hozzávalók:
Tésztához:
1 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta
(200 g – 6 lap)
olaj/olvasztott vaj a kenéshez
Szirup:
20 dkg kristálycukor (2,5 dl)
2 dl víz
1 kávéskanál vanília aroma
Krém:
8 dl víz
1 dl tej
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db vaníliás főzős puding
4 tojás fehérje
7 dkg kristálycukor
pici só
Elkészítés:
Először a cukorból és vízből szirupot készítünk. Ha kihűlt hozzákeverjük a vanília aromát. – A szirupnak teljesen ki kell hűlnie!
Felhasználás előtt a Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestésztát kivesszük a csomagolásból, és szobahőmérsékleten 10 percig pihentetjük.
A 6 db réteslapból két tészta alapot készítünk (a tészta alap 4 rétegből fog állni):

Sütési méret: 24*36 cm
A tepsire terítjük az első lapot, a felső 2/3 részét olajjal/vajjal megkenjük és az alsó 1/3 részt ráhajtjuk, megkenjük.
Ráterítjük a második réteslapot úgy, hogy fent legyen a ráhajtandó 1/3 rész. Olajjal/vajjal kenjük és a felső 1/3 részt hajtjuk le és kenjük.
A harmadik lapot középre tesszük, így alul-felül kimarad egy kis rész, amit levágunk, majd olajozzuk/vajazzuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, rózsaszínűre (kb. 10 perc) sütjük, közben 2-3 alkalommal, villával kicsit megszurkáljuk a tésztát. Még forrón ráöntjük a hideg szirup felét. Hagyjuk kihűlni.
A másik 3 db réteslapból is elkészítjük a tészta alapot. (Az első lap sütési ideje alatt összeállíthatjuk.)
A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl tejjel és a vaníliás cukrokkal elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez. Szép simára főzzük.
A pici sóval, kristálycukorral felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.

Készítési méret: 22*35 cm
Az egyik kihűlt réteslap tésztát – a széleket levágva, a fenti méretre – tepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje (állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból). A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.
A másik lapot szintén méretezzük és éles késsel (3x5 db=15 db) kockára, vagy szeletekre (30 db), esetleg is-is, mint a képen (20 db) vágjuk. Megszórjuk porcukorral és egyenként a puding tetejére helyezzük (megszórhatjuk a kockákat a ráhelyezés után is).
Hideg helyre, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt, a tetején kialakított kockák/szeletek mentén, éles késsel felvágjuk.

Címkék:  

Kategória: Saját

Látta 394 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Várlak a csokoládé klubba!! Szép estét :Edit.

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu