Kis türelmet...
Hozzávalók: - tepsi méret: 21*28
1 csomag – 365 g – leveles tészta (mirelit)
Krém:
9 dl víz
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3 db vaníliás főzős puding
4 tojás fehérje
7 dkg kristálycukor
pici só
Tetejére:
4 dl tejszín
(Kevés porcukor és 2 csomag habfixáló, ha normál tejszínt használunk.)
Máz:
6 dkg vaj
6 dkg porcukor (csak ez jó)
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
1 púpos evőkanál kakaó
1 1/2 evőkanál hideg tej
Elkészítés:
1. – A leveles tésztát kinyújtjuk – két részre osztjuk. A fenti méretre igazítjuk.
Sütőlapon, vagy a gáz tepsi hátulján világosra sütjük – a tésztát előtte megszurkáljuk.
2. – A krémhez 8 dl vizet a porcukorral felfőzzük. A vaníliás pudingokat az 1 dl vízzel elkeverjük, hozzáöntjük a cukros vízhez, a vaníliás cukrot is. Szép simára főzzük.
A cukorral, pici sóval keményre felvert tojás fehérjét a még forró (tűzről levett) pudingba, fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Visszatesszük a tűzre és kevergetve, még kb. 3 percig, főzzük.
3. – Az egyik kihűlt tésztát tepsibe tesszük, kb. 10 cm magasítót „építünk” köréje – állítható magasító, vagy keménypapírból/kartonból. A még forró pudingot ráöntjük, szépen eligazítjuk.
4. – Ha kihűlt, a tejszínből vert kemény habot is rátesszük. (Célszerű ezután hűtőbe tenni.)
5. – A csokoládémázhoz a vajat kockázzuk, és a porcukorral összeolvasztjuk 1-2 perc alatt, habverővel kevergetve. Levesszük a tűzről és belekeverjük az étkezési keményítőt, kakaót és a hideg tejet. Azonnal önthetjük a tésztára.
Ha kicsit keményedett, felvágjuk 7x7 cm-es = 3x4 = 12 db kockára. A tejszínhab rétegre szépen sorban rátesszük.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 195 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!