Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Orsolya blogja

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TBwfyOCMbxk#!

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=miwUu9bLShE

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XjPyu85P6w0#!

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0RBg48YSxtE#!

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=miwUu9bLShE

 

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=C5rrphwvKXc&NR=1

 

http://www.youtube.com/watch?v=rQSHjbrcEeA

http://www.youtube.com/watch?v=UpHd2hcGF1Y

Címkék:

Tovább 

.

Csirkemáj rizottó

Hozzávalók:
1 bögre rizs(3dl)
1/2 kg csirkemáj
15-20 dg gomba
20 dkg zöldborsó
1 szál sárgarépa felaprítva
olaj
vaj
vöröshagyma
petrezselyemzöld

őrölt bors
reszelt sajt

A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam,egy kis borsot,
levesízesítőt szórtam rá,majd 2 bögre forró vízzel felengedtem,
kevergettem.
Fedőt tettem rá,majd előmelegített forró sütőben hagytam ,míg a 
rizs teljesen megduzzadt.(a sütőt kikapcsoltam)
Vajon a borsót, felaprított gombát,sárgarépát, petrezselyemzöldet 
megpároltam.

Címkék:

Tovább 

http://www.youtube.com/watch?v=2lbShnVmXTo&feature=g-all

 

http://www.youtube.com/watch?v=QSiWkAagsN0&feature=g-all

 

http://www.youtube.com/watch?v=xAvbKdjStN4

Címkék: http://www.youtube.com/watch?v=sjcrc5vauyg&feature=g-all

http://www.nosalty.hu/recept/repatorta-zsanna-konyhajabol

Címkék:

A kép csak illusztráció a blogomban, az eredeti kép itt található: 

 

 http://www.reteshaz-god.hu/arak.htm

 

A receptet sajnos már nem emlékszem hol találtam, de ha az írója ráismer szívesen veszem levelét, hogy ide is kiírhassam. 

 

 

Meggyes-túrós rétes

 

Hozzávalók, a töltelékhez:


50 dkg túró

3-4 ek cukor
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
2 ek házi vaníliás cukor
1 egész tojás
3-4 ek dara
valamint kb. 5-6 dkg magozott meggy

8 lapos rétestészta
2 ek tejföl
kb.

Címkék:

Tovább 

 

Majonézes saláta tojással formában dermesztve


Ingredients
  • 25 dkg zöldborsó ( fagyasztott )
  • 20 dkg sárgarépa ( tisztítva mérve )
  • 35 dkg krumpli ( tisztítva mérve )
  • 10 dkg alma ( hámozva mérve )
  • citromlé, só, bors
  • 6 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
  • 2 dkg zselatin
  • 5 tojás
  • A díszítéshez
  • 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
  • őzgerinc forma, folpack
A tojásokat  10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Vig Orsolya üzente 11 éve

Biztosan, karácsonykor meg is csinálom lehet:)) Ez is kimásolva lett, hogy meglegyen, ha keresném:))

Tovább 

Ch= láncszem
Ch- = előző sorban készített láncszem
ch-sp = láncszemív
CL = egyszerre befejezett pálcák
cont =folytatás
DC= egyráhajtásos pálca
DCTG= 2 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca
dec= fogyasztás
DTR= kétráhajtásos pálca
Fl=első hurok( a szem tetején kettő van, ez a feléd eső) 
Foll= kövesd, következő
HDC= félpálca( van ráhajtás, de ugyanúgy horgolandó, mint a kispálca)
Inc= szaporítás
LP = hurkok( az a kettő a szem tetején) 
p = pikó ( tulajdonképpen láncszem hurok , általában 3 vagy 5 láncszemből hamis kispálcával készül)
Pat/patts = minta
pc = popcorn( ez egy sokráhajtásos pálcákból készült egyszerre befejezett szemtípus)
pm = sor jelző
Prev= előző
rem= fennmaradó
rep = ismétlés 
rnd = kör
RS= a minta színoldala
Sc= kispálca
SC2TOG = 2 egyszerre befejezett kispálca( ha a szám változik, akkor annyi, amennyit írnak)
Sk = átugrás/ kihagyás
st st = hamis kispálca
sp = hely( ez általában előző láncszemet, ívet, vagy azt jelenti, hogy a szemek közé kell horgolni)
st =szemek
tch =forduló szem/ magasítás
tog =együtt
tr =kétráhajtásos pálca
tr tr=3 ráhajtásos pálca
WS =hátodal
Yo =fonal elvágása

Címkék:

Tovább 

Kinder pingui
Hozzávalók:
Tésztához (2 laphoz): 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek melegvíz, 6 ek liszt, 2 ek keserű kakaópor, 1 cs. sütőpor
Tejszínes krémhez: 5 dl tejszín (Hulala), 1 cs. étkezési zselatin, 1 ek folyékony méz, 1/2 kk vaníliaaroma
Csokoládés krémhez: 15 dkg csokoládé, 10 dkg margarin, 1 ek víz, 2 ek olaj
Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 1 ek víz, 1 ek porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.

Címkék:

Tovább 

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=165825&kid=263305&sort=

Címkék:


Hozzávalók:

maradék színes hímzőfonalak, horgolótű

Mérete:

kb 14-15 cm átmérőjű

Uborkásüvegre (kaporszínű méregzölddel)

5 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 10 db egyráhajtásos pálca a gyűrűbe. 2. sor: minden pálcába 1 pálca, a pálcák közé 1 láncszem. 3. sor: minden pálcába 1 pálca, a pálcák közé 2 láncszem. 4. sor: minden pálcába 1 pálca, a pálcák közé 3 láncszem. 5. sor: minden pálcába 1 pálca, a pálcák közé 4 láncszem. 6. sor: minden pálcába 1 pálca, a pálcák közé 5 láncszem.

Címkék:

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu