Kis türelmet...
Kinder pingui
Hozzávalók:
Tésztához (2 laphoz): 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek melegvíz, 6 ek liszt, 2 ek keserű kakaópor, 1 cs. sütőpor
Tejszínes krémhez: 5 dl tejszín (Hulala), 1 cs. étkezési zselatin, 1 ek folyékony méz, 1/2 kk vaníliaaroma
Csokoládés krémhez: 15 dkg csokoládé, 10 dkg margarin, 1 ek víz, 2 ek olaj
Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 1 ek víz, 1 ek porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.
A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet.
Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajt, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!