Kis türelmet...
.
Hozzávalók:
1 bögre rizs(3dl)
1/2 kg csirkemáj
15-20 dg gomba
20 dkg zöldborsó
1 szál sárgarépa felaprítva
olaj
vaj
vöröshagyma
petrezselyemzöld
só
őrölt bors
reszelt sajt
A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam,egy kis borsot,
levesízesítőt szórtam rá,majd 2 bögre forró vízzel felengedtem,
kevergettem.
Fedőt tettem rá,majd előmelegített forró sütőben hagytam ,míg a
rizs teljesen megduzzadt.(a sütőt kikapcsoltam)
Vajon a borsót, felaprított gombát,sárgarépát, petrezselyemzöldet
megpároltam.
Kevés olajon, az apróra vágott v.hagymát megdinszteltem, a feldarabolt
májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam.
Mindezeket összekevertem.
Tányérra szedtem,reszelt sajttal megszórtam és mikróban a sajtot
ráolvasztottam.
A receptért köszönet Vassné Editnek.
20 dkg szeleltelt gomba
20 dkg kockáravágott csirkemell
1 db apróra vágott hagyma
1 db zsülienre vágott sárgarépa
1 dl tejföl vagy tejszín
1 dl majonéz
1 dl olaj
só, bors, reszelt sajt.
Az olajon a hagymát, a sárgarépát megpároljuk. Hozzáadjuk a
csirkemellet pár percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuka gombát
is. Így együtt még 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt és a
majonézt, sózzuk, borsozzuk adhatunk hozzá kevés vizet és készre
pároljuk.
Spagettivel és reszeltsajttal megszórva tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!