Kis türelmet...
Hozzávalók:
tészta:
2,5 deci víz
25 dkg zsír
csipet só
50 dkg liszt
9 tojás
Vizet, zsírt, sót egy edénybe tesszük és összeforraljuk. Belekeverjük a lisztet, jól eldolgozzuk, majd félre tesszük hűlni.
Ha már langyos a tészta akkor robotgéppel a tojásokat hozzáadjuk egyesével. Ha elkészült nyomózsákba tesszük,zsírpapírra kis halmokat nyomunk, majd 200 fokos sütőben megsütjük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni amíg sül a tésztánk, mert összeesik.
Elkészítjük a krémet:
1/2 liter tej
1 cs. vaníliás puding
5-6 evőkanál cukor
1/2 liter tejszín
1/2 cs.zselatin fél deci vízben feloldva
A pudingot a szokásos módon elkészítjük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a felolvasztott zselatint.
A megsült, kihűlt, kettévágott tésztát megtöltjük a krémmel, majd tejszínhabbal. tetejüket ráhelyezzük és porcukrozzuk.
Én nem használtam zselatint, mert növényi alapú habtejszínnel dolgoztam.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 1070 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!