Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK:
20-25 dkg sülthús (tökéletesen megfelel a maradék is)
2 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tej
só
bors
szerecsendió
4 alma
darabka póréhagyma vagy pritaminpaprika
petrezselyem
citrom
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a felforrt tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (ha van egész szerecsendió, akkor azt reszeljünk bele).
Beleforgatjuk az apróra vágott húst és a póréhagymát (vagy a paprikát).
Az almák tetejéről levágunk egy szeletet, magházat eltávolítjuk, majd a húsát kikaparjuk úgy, hogy jó egy centis fala maradjon a gyümölcsnek. A kivájt almát felaprítjuk, és a húsos mártáshoz adjuk.
A citrom levével meglocsoljuk az almákat, majd a töltelékkel megtöltjük, ráhelyezzük a "sapkákat".
Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, sütőben megsütjük és melegen fogyasztjuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 304 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!