Kis türelmet...
HOZZÁVALÓK:
15 dkg selyemsonka vagy tetszés szerint más
3 db főtt tojás
30 dkg trappista sajt vagy bármilyen kemény sajt
1 db tejszínes sajtkrém
1 db lilahagyma
1-2 csokor petrezselyemzöld
1 ek mustár
pici pirospaprika
só
bors ízlésnek megfelelően
ELKÉSZÍTÉS
Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük.
A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprózzuk. (Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni.) Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
A sajtot jól becsomagoljuk egy nylon zacskóba, és lobogó vízbe tesszük, kb 30-35 percre, hogy megpuhuljon. Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 12 éve
Látta 297 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!